


Valkosipulikeitto hurmaa kermaisella maullaan – juju on valkosipulien paahtaminen, joka syventää makua rutkasti
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Valkosipulikeitto on täydellinen valinta syksyisen aterian alkuruoaksi, mutta toimii myös sellaisenaan. Paahteisuus ja kermaisuus tekevät keitosta suorastaan suussasulavan.
Reseptin ainekset
4 annosta
5
valkosipulia
3 rkl
oliiviöljyä
2
salottisipulia
2
perunaa (jauhoinen lajike)
1 tl
sokeria
6 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1 tl
timjamia
½ tl
rosmariinia
¼ tl
valkopippuria
2 dl
kuohu- tai ruokakermaa
½−1 tl
suolaa
Viimeistely
tuoreyrttiä, ruohosipulinkukkia
Valkosipulikeitto – ohje:
- Leikkaa valkosipuleista kärki pois ja nosta ne pieneen uunivuokaan. Kaada päälle oliiviöljyä (2 rkl) ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
- Kuori ja leikkaa salottisipulit ja perunat paloiksi. Kuullota niitä hetki kattilassa ruokalusikallisessa oliiviöljyä.
- Kuori pehmenneet valkosipulit ja lisää kynnet kattilaan. Lisää sokeri ja sekoittele pari minuuttia.
- Kaada vesi kattilaan ja lisää liemikuutio, timjami, rosmariini ja valkopippuri. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Soseuta valkosipulikeitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää kerma, tarkista suola ja kiehauta. Viimeistele keittoannokset yrteillä ja ruohosipulinkukilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat