Kotivinkki

Valkosipulikeitto hurmaa kermaisella maullaan – juju on valkosipulien paahtaminen, joka syventää makua rutkasti

1 h 5 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
45 min
Valkosipulikeitto on täydellinen valinta syksyisen aterian alkuruoaksi, mutta toimii myös sellaisenaan. Paahteisuus ja kermaisuus tekevät keitosta suorastaan suussasulavan.
MU
GL
4.3
0
Julkaistu: 6.10.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 5valkosipulia
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2salottisipulia
  • 2perunaa (jauhoinen lajike)
  • 1 tlsokeria
  • 6 dlvettä
  • 1kasvisliemikuutio
  • 1 tltimjamia
  • ½ tlrosmariinia
  • ¼ tlvalkopippuria
  • 2 dlkuohu- tai ruokakermaa
  • ½−1 tlsuolaa

Viimeistely

  • tuoreyrttiä, ruohosipulinkukkia
Tulosta

Valkosipulikeitto – ohje:

  1. Leikkaa valkosipuleista kärki pois ja nosta ne pieneen uunivuokaan. Kaada päälle oliiviöljyä (2 rkl) ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
  2. Kuori ja leikkaa salottisipulit ja perunat paloiksi. Kuullota niitä hetki kattilassa ruokalusikallisessa oliiviöljyä.
  3. Kuori pehmenneet valkosipulit ja lisää kynnet kattilaan. Lisää sokeri ja sekoittele pari minuuttia.
  4. Kaada vesi kattilaan ja lisää liemikuutio, timjami, rosmariini ja valkopippuri. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä.
  5. Soseuta valkosipulikeitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää kerma, tarkista suola ja kiehauta. Viimeistele keitto­annokset yrteillä ja ruohosipulinkukilla.
Kommentoi »