Näkymätön omenakakku, gâteau invisible, on Ranskan lahja omenaleipureille. Herkku on saanut nimensä taikinaan katoavista omenaviipaleista. Vasta kakkupalan leikkaaminen paljastaa runsaat omppukerrokset!
Kuori ulkomaiset omenat, kotimaiset voit käyttää kuorineen. Leikkaa omenat siemenkodan vierestä neljäksi palaksi. Leikkaa palat noin 2 mm:n viipaleiksi. Purista sitruunanmehua omenaviipaleihin tummumisen estämiseksi.
Tee taikina. Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää voisula ja maito.
Siivilöi jauhot ja leivinjauhe taikinaa ja sekoita tasaiseksi.
Lisää puolet omenaviipaleista taikinaan ja sekoita niin, että taikina tarttuu viipaleisiin. Lisää loput omenat ja sekoita, kunnes kaikki omenat ovat ohuesti taikinan peitossa.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai huolellisesti voideltuun leipä- tai kakkuvuokaan (1,5 l). Tasoita pinta. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja sokeria.
Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
Jäähdytä kakku ensin huoneenlämpöiseksi ja laita sitten jääkaappiin. Tarjoa kylmänä.
Vinkki!
Tarjoile näkymätön omenakakku vaniljakastikkeen kanssa.