


Näkymätön omenakakku sulaa suuhun! Vaniljaisen ranskalaisherkun sisältä paljastuu ohuen ohuita omenaviipaleita
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Näkymätön omenakakku, gâteau invisible, on Ranskan lahja omenaleipureille. Herkku on saanut nimensä taikinaan katoavista omenaviipaleista. Vasta kakkupalan leikkaaminen paljastaa runsaat omppukerrokset!
Reseptin ainekset
8 annosta
800 g
omenoita
½
sitruunan mehu
Kakkutaikina
25 g
voita
2
munaa
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
maitoa
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Pinnalle
1 dl
mantelilastuja
1 rkl
sokeria
Näkymätön omenakakku – ohje:
- Kuori ulkomaiset omenat, kotimaiset voit käyttää kuorineen. Leikkaa omenat siemenkodan vierestä neljäksi palaksi. Leikkaa palat noin 2 mm:n viipaleiksi. Purista sitruunanmehua omenaviipaleihin tummumisen estämiseksi.
- Tee taikina. Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää voisula ja maito.
- Siivilöi jauhot ja leivinjauhe taikinaa ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää puolet omenaviipaleista taikinaan ja sekoita niin, että taikina tarttuu viipaleisiin. Lisää loput omenat ja sekoita, kunnes kaikki omenat ovat ohuesti taikinan peitossa.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai huolellisesti voideltuun leipä- tai kakkuvuokaan (1,5 l). Tasoita pinta. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja sokeria.
- Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
- Jäähdytä kakku ensin huoneenlämpöiseksi ja laita sitten jääkaappiin. Tarjoa kylmänä.
Vinkki!
Tarjoa näkymätön omenakakku vaniljakastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat