Kotivinkki

Tillifocaccia – ripaus tuttua yrttiä muuttaa italialaisklassikkon maukkaaksi Suomi-versioksi

1 h 45 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen1 h 30 min
Tillifocaccian maku syntyy taikinaan lisätystä kuivatusta tillistä tai tillin siemenistä. Vuoassa paistettava leipä on helppo tarjottava varsinkin pihajuhlissa, sillä siitä voi repiä rentoja paloja. Ripottele päälle sormisuolaa, niin leipä maistuu ihanana iltapalana sellaisenaankin.
KA
LA
MA
MU
SO
0
0
Kuvat Sami Repo


Ainekset (8–10 annosta)

Tillifocaccia

  • 3½ dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 2 tlsuolaa
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • kuivattua tilliä tai kuivattuja tillinsiemeniä
  • ½ dloliiviöljyä

Lisäksi

  • oliiviöljyä voiteluun
  • sormisuolaa
Tulosta

Tillifocaccia valmistuu näin:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola, jauhot, tillinsiemenet tai kuivattu tilli ja oliiviöljy. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia ja anna sen kohota liinan alla 20 minuuttia.

Laita uunivuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele paperi reilusti oliiviöljyllä. Painele taikina vuokaan ja anna kohota liinan alla vielä 45 minuuttia.

Valele pintaan reilusti oliiviöljyä. Paista leipää 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia, kunnes leipä on kypsää. Ripottele sormisuolaa pinnalle.

MITÄ PIDIT?
0