Kotivinkki

Tillifocaccia – ripaus tuttua yrttiä muuttaa italialaisklassikkon maukkaaksi Suomi-versioksi

1 h 45 min
KA
LA
MA
MU
SO
0
0

Tillifocaccian maku syntyy taikinaan lisätystä kuivatusta tillistä tai tillin siemenistä. Vuoassa paistettava leipä on helppo tarjottava varsinkin pihajuhlissa, sillä siitä voi repiä rentoja paloja. Ripottele päälle sormisuolaa, niin leipä maistuu ihanana iltapalana sellaisenaankin.
Tulosta
Kuvat Sami Repo

Ainekset (8–10 annosta)

Tillifocaccia

  • 3½ dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 2 tlsuolaa
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • kuivattua tilliä tai kuivattuja tillinsiemeniä
  • ½ dloliiviöljyä

Lisäksi

  • oliiviöljyä voiteluun
  • sormisuolaa

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Tillifocaccia valmistuu näin:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola, jauhot, tillinsiemenet tai kuivattu tilli ja oliiviöljy. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia ja anna sen kohota liinan alla 20 minuuttia.

Laita uunivuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele paperi reilusti oliiviöljyllä. Painele taikina vuokaan ja anna kohota liinan alla vielä 45 minuuttia.

Valele pintaan reilusti oliiviöljyä. Paista leipää 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia, kunnes leipä on kypsää. Ripottele sormisuolaa pinnalle.

MITÄ PIDIT?
0