Tillifocaccia – ripaus tuttua yrttiä muuttaa italialaisklassikkon maukkaaksi Suomi-versioksi
1 h 45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
1 h 30 minTillifocaccian maku syntyy taikinaan lisätystä kuivatusta tillistä tai tillin siemenistä. Vuoassa paistettava leipä on helppo tarjottava varsinkin pihajuhlissa, sillä siitä voi repiä rentoja paloja. Ripottele päälle sormisuolaa, niin leipä maistuu ihanana iltapalana sellaisenaankin.
KA
LA
MA
MU
SO
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 30.10.2019

Tillifocaccia – ripaus tuttua yrttiä muuttaa italialaisklassikkon maukkaaksi Suomi-versioksi
Reseptin ainekset (8–10 annosta)
Tillifocaccia
- 3½ dlvettä
- 25 ghiivaa
- 2 tlsuolaa
- 7 dlvehnäjauhoja
- kuivattua tilliä tai kuivattuja tillinsiemeniä
- ½ dloliiviöljyä
Lisäksi
- oliiviöljyä voiteluun
- sormisuolaa
Tillifocaccia valmistuu näin:
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola, jauhot, tillinsiemenet tai kuivattu tilli ja oliiviöljy. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia ja anna sen kohota liinan alla 20 minuuttia.
Laita uunivuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele paperi reilusti oliiviöljyllä. Painele taikina vuokaan ja anna kohota liinan alla vielä 45 minuuttia.
Valele pintaan reilusti oliiviöljyä. Paista leipää 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia, kunnes leipä on kypsää. Ripottele sormisuolaa pinnalle.

Gluteeniton focaccia
Maku

Focaccia juureen – sisältä mehevä ja päältä ihanan rapea italialainen peltileipä
Maku

Paras focaccia
Kotivinkki

Gluteeniton sahramifocaccia
Kotivinkki

Välimerellinen focaccia
Maku

Rukiinen focaccia
Maku

Kapris-focaccia
Maku

Italialaiset focaccia-sämpylät
Maku

Rouheinen focaccia & valkosipuliöljy
Maku

Tomaatti-focaccia
Maku