Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tillifocaccia – ripaus tuttua yrttiä muuttaa italialaisklassikkon maukkaaksi Suomi-versioksi

1 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 30 min

Tillifocaccian maku syntyy taikinaan lisätystä kuivatusta tillistä tai tillin siemenistä. Vuoassa paistettava leipä on helppo tarjottava varsinkin pihajuhlissa, sillä siitä voi repiä rentoja paloja. Ripottele päälle sormisuolaa, niin leipä maistuu ihanana iltapalana sellaisenaankin.

30.10.2019
Reseptin ainekset
8–10 annosta
Tillifocaccia
3½ dl
vettä
25 g
hiivaa
2 tl
suolaa
7 dl
vehnäjauhoja
kuivattua tilliä tai kuivattuja tillinsiemeniä
½ dl
oliiviöljyä
Lisäksi
oliiviöljyä voiteluun
sormisuolaa

Tillifocaccia valmistuu näin:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola, jauhot, tillinsiemenet tai kuivattu tilli ja oliiviöljy. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia ja anna sen kohota liinan alla 20 minuuttia.

Laita uunivuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele paperi reilusti oliiviöljyllä. Painele taikina vuokaan ja anna kohota liinan alla vielä 45 minuuttia.

Valele pintaan reilusti oliiviöljyä. Paista leipää 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia, kunnes leipä on kypsää. Ripottele sormisuolaa pinnalle.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt