Pizza fritta – uppopaistetut pizzataskut ovat napolilaista katuruokaa parhaimmillaan
15 h 40 min
{
Aktiivinen 1 h 40 min
Passiivinen 14 h
Pizza fritta on kuin pizzatasku, jonka rapean kuoren sisältä paljastuvat herkulliset täytteet. Pienet suolapalat ovat täydellinen tarjottava italialaishenkisiin illanistujaisiin. Tällä reseptillä valmistat 16 pikkupizzaa, mutta voit myös puolittaa annoksen.
400 gkokonaisia San Marzano -tomaatteja (esim. Mutti)
1 tlsuolaa
1 rkloliiviöljyä
1 pienivalkosipulinkynsi
20basilikanlehteä
Lisäksi
1 dlricottaa
2 dlparmesaaniraastetta
16 viipalettasalamia
basilikaa
rypsiöljyä (uppopaistamiseen)
Pizza fritta – ohje:
Mittaa jauhot ja hiiva yleiskoneen kulhoon ja käynnistä kone. Lisää 3 dl vettä ja anna koneen käydä hitaasti. Liuota suola loppuun veteen ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi öljy. Vaivaa taikinaa hitaalla nopeudella 5–10 minuuttia. Lisää tarvittaessa jauhoja lusikallinen kerrallaan.
Nosta vaivattu taikina kevyesti jauhotettuun, kannelliseen rasiaan, jossa on hyvin kohoamisvaraa. Sulje rasia ilmatiiviisti. Kohota taikinaa huoneenlämmössä 10–12 tuntia.
Mittaa tomaattikastikkeen tomaatit, suola ja oliiviöljy kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tai tai käsin puristellen. Lisää puolitettu valkosipuli ja hienonnetut basilikanlehdet. Anna maustua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
Jaa pizzataikina kuutentoista osaan. Painele taikinat pieniksi pizzapohjiksi.
Ota valkosipulit pois tomaattikastikkeesta ja levitä kastiketta kullekin pohjalle noin lusikallisen verran.
Sekoita 1 dl ricottaa ja 2 dl parmesaania tahnaksi ja levitä tahna pizzapohjille. Nosta päälle salamiviipale ja muutama basilikanlehti ja rouhaise päälle mustapippuria. Sulje taikinat puolikuun muotoon ja nipistä reunat huolellisesti kiinni niin, että kostea täyte ei karkaa paiston aikana.
Kuumenna rypsiöljy kattilassa 175-asteiseksi ja uppopaista 1–2 pizza frittaa kerrallaan kullanruskeiksi välillä kääntäen. Nosta valmiit pizzat talouspaperin päälle valumaan ja anna jäähtyä hiukan ennen tarjoamista.