Valkosipulipasta – yrttinen pistaasi-leipäripote ja karamellisoitunut valkosipuli tekevät arkiruoasta elämyksen
45 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
25 minValkosipulipasta on yksinkertainen mutta ylellisen tuntuinen arkiruoka. Rouhea pistaasi-leipäripote viimeistelee makuja pursuvan annoksen.
KA
LA
MA
MU
VE
3.2
Kuvat
Julkaistu 23.9.2022

Valkosipulipasta – yrttinen pistaasi-leipäripote ja karamellisoitunut valkosipuli tekevät arkiruoasta elämyksen
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1–2kokonaista valkosipulia
- 2 rkloliiviöljyä
- 1luomusitruuna
- 250 gpastaa
Ripote
- 2siivua kuivahtanutta leipää
- ½ rkupersiljaa
- ½ dl (30 g)kuorittuja pistaasipähkinöitä
Valkosipulipasta – ohje:
- Halkaise valkosipulit, pane ne uunivuokaan ja lorauta päälle öljyä. Paahda valkosipuleita 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- Valmista ripote. Laita leipä, persilja ja pistaasipähkinät tehosekoittimeen ja pyöräytä hienoksi.
- Keitä pasta suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja säästä 1 dl keitinvettä. Siirrä pasta takaisin kattilaan.
- Purista valkosipulinkynnet kuorista pastan joukkoon. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista 2 rkl mehua. Sekoita, maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Viimeistele valkosipulipasta ripotteella.

Pekonipasta toimii takuulla – paprika ja punasipuli tekevät kastikkeesta entistäkin maukkaamman!
Meillä kotona

Sitruunapasta – tämä resepti todistaa, että yksinkertaiset asiat ovat parhaita!
Meillä kotona

Herkkusienipasta – herkullinen nälän karkottaja syntyy yhdessä hujauksessa!
Kotivinkki

Kasvispasta – maistuvaa arkiruokaa parhaimmillaan! Herkullisin versio syntyy, kun valitset kauden raaka-aineita
Kotivinkki

Melkein kuin lasagne – mutta kokkausta vain 10 minuuttia! Ruokatoimittaja Suvi Rüsterin uunipasta on herkullisuudessaan nerokas
Maku

Hernepasta – arjen vihreä sankari valmistuu näppärästi alle puolessa tunnissa
Maku

Täyteläinen nduja-pasta valmistuu pikana yhdessä kattilassa – chilinen levite potkaisee pastassa juuri sopivasti
Kotivinkki

Sitruunainen lohipasta – runsas mutta raikas arkiruoka, jota tekee mieli yhä uudelleen!
Kotivinkki