


Valkosipulipasta – yrttinen pistaasi-leipäripote ja karamellisoitunut valkosipuli tekevät arkiruoasta elämyksen
45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min
Valkosipulipasta on yksinkertainen mutta ylellisen tuntuinen arkiruoka. Rouhea pistaasi-leipäripote viimeistelee makuja pursuvan annoksen.
Reseptin ainekset
4 annosta
1–2
kokonaista valkosipulia
2 rkl
oliiviöljyä
1
luomusitruuna
250 g
pastaa
Ripote
2
viipaletta kuivahtanutta leipää
½ rku
persiljaa
½ dl (30 g)
kuorittuja pistaasipähkinöitä
Valkosipulipasta – ohje:
- Halkaise valkosipulit, pane ne uunivuokaan ja lorauta päälle öljyä. Paahda valkosipuleita 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- Valmista ripote. Laita leipä, persilja ja pistaasipähkinät tehosekoittimeen ja pyöräytä hienoksi.
- Keitä pasta suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja säästä 1 dl keitinvettä. Siirrä pasta ja keitinvesi takaisin kattilaan.
- Purista valkosipulinkynnet kuorista pastan joukkoon. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista 2 rkl mehua. Sekoita, maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Viimeistele valkosipulipasta ripotteella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat