Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Valkosipulipasta – yrttinen pistaasi-leipäripote ja karamellisoitunut valkosipuli tekevät arkiruoasta elämyksen

45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min

Valkosipulipasta on yksinkertainen mutta ylellisen tuntuinen arkiruoka. Rouhea pistaasi-leipäripote viimeistelee makuja pursuvan annoksen.

23.9.2022
Reseptin ainekset
4 annosta
1–2
kokonaista valkosipulia
2 rkl
oliiviöljyä
1
luomusitruuna
250 g
pastaa
Ripote
2
viipaletta kuivahtanutta leipää
½ rku
persiljaa
½ dl (30 g)
kuorittuja pistaasipähkinöitä

Valkosipulipasta – ohje:

  1. Halkaise valkosipulit, pane ne uunivuokaan ja lorauta päälle öljyä. Paahda valkosipuleita 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
  2. Valmista ripote. Laita leipä, persilja ja pistaasipähkinät tehosekoittimeen ja pyöräytä hienoksi.
  3. Keitä pasta suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja säästä 1 dl keitinvettä. Siirrä pasta ja keitinvesi takaisin kattilaan.
  4. Purista valkosipulinkynnet kuorista pastan joukkoon. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista 2 rkl mehua. Sekoita, maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
  5. Viimeistele valkosipulipasta ripotteella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt