Maku

Valkosipulipasta – yrttinen pistaasi-leipäripote ja karamellisoitunut valkosipuli tekevät arkiruoasta elämyksen

45 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
25 min
Valkosipulipasta on yksinkertainen mutta ylellisen tuntuinen arkiruoka. Rouhea pistaasi-leipäripote viimeistelee makuja pursuvan annoksen.
KA
LA
MA
MU
VE
3.2
0
Julkaistu 23.9.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1–2kokonaista valkosipulia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1luomusitruuna
  • 250 gpastaa

Ripote

  • 2siivua kuivahtanutta leipää
  • ½ rkupersiljaa
  • ½ dl (30 g)kuorittuja pistaasipähkinöitä
Tulosta

Valkosipulipasta – ohje:

  1. Halkaise valkosipulit, pane ne uunivuokaan ja lorauta päälle öljyä. Paahda valkosipuleita 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
  2. Valmista ripote. Laita leipä, persilja ja pistaasipähkinät tehosekoittimeen ja pyöräytä hienoksi.
  3. Keitä pasta suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja säästä 1 dl keitinvettä. Siirrä pasta takaisin kattilaan.
  4. Purista valkosipulinkynnet kuorista pastan joukkoon. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista 2 rkl mehua. Sekoita, maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
  5. Viimeistele valkosipulipasta ripotteella.
Kommentoi »