Gluteenittomat ja vegaaniset syysmuffinit – illanistujaisten värikkäimmät suolapalat
55 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
25 minPirtsakat syysmuffinit antavat väriruiskeen syksyiseen kattaukseen. Pursota gluteenittomien ja vegaanisten muffinien päälle hummusta, joka vie kielen mennessään. Koristele komeus kapriksilla.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 14.9.2018

Gluteenittomat ja vegaaniset syysmuffinit – illanistujaisten värikkäimmät suolapalat
Reseptin ainekset (6 pientä tai 12 isoa muffinia)
Taikina
- 1 dlvegaanista leivontamargariinia
- 2 dlpunajuurimehua
- 4 dlgluteenitonta jauhoseosta (Semper Mix)
- 2 tlleivinjauhetta
- 1 tlsuolaa
- 150 getikkapunajuuria (kuutio)
- 1rosmariininoksa
- ½ tlmustapippuria
Punajuurihummus
- 200 getikkapunajuuria
- 100 gkikherneitä
- 1valkosipulinkynsi
- ¼ tlsuolaa
- 1 rkloliiviöljyä
Koristeluun
- 12varrellista kaprista
- 1rosmariininoksa
Syysmuffinit ja punajuurihummus valmistuvat näin:
- Sulata margariini ja sekoita se punajuurimehuun. Sekoita toisessa astiassa jauhoseos, leivinjauhe ja suola keskenään ja lisää ne punajuuri-margariiniseokseen. Sekoita tasaiseksi. Valuta punajuurikuutiot hyvin ja lisää ne joukkoon. Mausta hienonnetulla rosmariinilla ja mustapippurilla.
- Jaa taikina muffinivuokiin (6 isoa tai 12 pientä) ja paista 200-asteisessa uunissa 15–25 minuuttia, riiippuen muffinien koosta. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Jäähdytä ennen kuorruttamista.
- Valmista punajuuritahna. Valuta punajuuret hyvin ja laita ne sekä kikherneet ja valkosipuli tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi ja mausta suolalla ja oliiviöljyllä.
- Levitä punajuuritahnaa muffinssien päälle ja koristele kapriksilla sekä rosmariinilla.

Vegaaniset kukkakaalimuffinit sopivat kaikille
Maku

Punajuurimuffinit ja sinihomejuustotahna ovat täydellinen tarjottava iltateelle
Maku

Maissimuffinit (Corn Muffins)
Maku

Gluteenittomat kauraskonssit
Kotivinkki

Gluteenittomat avokadovohvelit
Kotivinkki

Gluteenittomat sämpylät – luotto-ohje pehmeisiin ja meheviin lämpimäisiin
Maku

Gluteenittomat feta-tuulihatut
Maku

Gluteenittomat siemensämpylät
Maku