Kotivinkki

Gluteenittomat ja vegaaniset syysmuffinit – illanistujaisten värikkäimmät suolapalat

55 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
25 min
Pirtsakat syysmuffinit antavat väriruiskeen syksyiseen kattaukseen. Pursota gluteenittomien ja vegaanisten muffinien päälle hummusta, joka vie kielen mennessään. Koristele komeus kapriksilla.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
0
Julkaistu: 14.9.2018


Ainekset (6 pientä tai 12 isoa muffinia)

Taikina

  • 1 dlvegaanista leivontamargariinia
  • 2 dlpunajuurimehua
  • 4 dlgluteenitonta jauhoseosta (Semper Mix)
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 150 getikkapunajuuria (kuutio)
  • 1rosmariininoksa
  • ½ tlmustapippuria

Punajuurihummus

  • 200 getikkapunajuuria
  • 100 gkikherneitä
  • 1valkosipulinkynsi
  • ¼ tlsuolaa
  • 1 rkloliiviöljyä

Koristeluun

  • 12varrellista kaprista
  • 1rosmariininoksa
Tulosta

Syysmuffinit ja punajuurihummus valmistuvat näin:

  1. Sulata margariini ja sekoita se punajuurimehuun. Sekoita toisessa astiassa jauhoseos, leivinjauhe ja suola keskenään ja lisää ne punajuuri-margariiniseokseen. Sekoita tasaiseksi. Valuta punajuurikuutiot hyvin ja lisää ne joukkoon. Mausta hienonnetulla rosmariinilla ja mustapippurilla.
  2. Jaa taikina muffinivuokiin (6 isoa tai 12 pientä) ja paista 200-asteisessa uunissa 15–25 minuuttia, riiippuen muffinien koosta. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Jäähdytä ennen kuorruttamista.
  3. Valmista punajuuritahna. Valuta punajuuret hyvin ja laita ne sekä kikherneet ja valkosipuli tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi ja mausta suolalla ja oliiviöljyllä.
  4. Levitä punajuuritahnaa muffinssien päälle ja koristele kapriksilla sekä rosmariinilla.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »