


Gluteenittomat ja vegaaniset syysmuffinit – illanistujaisten värikkäimmät suolapalat
55 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 25 min
Pirtsakat syysmuffinit antavat väriruiskeen syksyiseen kattaukseen. Pursota gluteenittomien ja vegaanisten muffinien päälle hummusta, joka vie kielen mennessään. Koristele komeus kapriksilla.
Reseptin ainekset
6 pientä tai 12 isoa muffinia
Taikina
1 dl
vegaanista leivontamargariinia
2 dl
punajuurimehua
4 dl
gluteenitonta jauhoseosta (Semper Mix)
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
suolaa
150 g
etikkapunajuuria (kuutio)
1
rosmariininoksa
½ tl
mustapippuria
Punajuurihummus
200 g
etikkapunajuuria
100 g
kikherneitä
1
valkosipulinkynsi
¼ tl
suolaa
1 rkl
oliiviöljyä
Koristeluun
12
varrellista kaprista
1
rosmariininoksa
Syysmuffinit ja punajuurihummus valmistuvat näin:
- Sulata margariini ja sekoita se punajuurimehuun. Sekoita toisessa astiassa jauhoseos, leivinjauhe ja suola keskenään ja lisää ne punajuuri- margariiniseokseen. Sekoita tasaiseksi. Valuta punajuurikuutiot hyvin ja lisää ne joukkoon. Mausta hienonnetulla rosmariinilla ja mustapippurilla.
- Jaa taikina muffinivuokiin (6 isoa tai 12 pientä) ja paista 200-asteisessa uunissa 15–25 minuuttia, riiippuen muffinien koosta. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Jäähdytä ennen kuorruttamista.
- Valmista punajuuritahna. Valuta punajuuret hyvin ja laita ne sekä kikherneet ja valkosipuli tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi ja mausta suolalla ja oliiviöljyllä.
- Levitä punajuuritahnaa muffinssien päälle ja koristele kapriksilla sekä rosmariinilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat