Kahvikakku henkii nostalgiaa – 8 rakastetuinta reseptiä, jotka vievät sinut aikamatkalle mummon keittiöön
Ruoka
Kahvikakku henkii nostalgiaa – 8 rakastetuinta reseptiä, jotka vievät sinut aikamatkalle mummon keittiöön
Kahvikakku on ihana klassikkoleivonnainen, jota ilman mummolassa ei kahviteltu. Listasimme Maku-lukijoiden lempikakut. Mikä kahvikakku on oma suosikkisi?
13.12.2018
 |
Meillä kotona

Kahvikakkujen peto: tiikerikakku

Tiikerikakku on kaikkein suosituin kahvikakkumme, joka pitää pintansa vuosi toisensa jälkeen. Raidallinen herkku on koukuttanut myös lukijamme: ”Tällä reseptillä onnistuu aina! Suosittelen ja herkuttelen”, ”Luotan tähän reseptiin, ja yleensä teen kaksinkertaisen annoksen isoon vuokaan”. Kokeile sinäkin ja Ihastu!

Sitruunakakku, joka maistuu niillekin, jotka eivät pidä kahvikakuista

Sitruunakakku maistuu nimensä mukaisesti voimakkaan sitruunaiselta, sillä taikinaan lisätään sekä sitruunan mehua että raastettua kuorta. Kuvan kahvikakun upea keltainen väri on peräisin luomukananmunien keltuaisista.

Sitruunakakun erikoisuus on myös siinä, että se hurmaa myös heidät, jotka eivät suuremmin pidä kahvikakuista: ”En ole mikään kuivakakkujen ystävä, mutta tämä oli todella hyvää. Kokeilkaa!” kannustaa eräskin kotileipuri. Toinen reseptiä kokeillut koukutti kakkuun myös työkaverinsa: ”Työkaverit pyysivät taas, että tekisin kahvipöytään pari kakkua. Toive toteutuu!”

Taatelikakku, jota ilman joulu ei tule

Taatelikakku on rakastetuin joululeivonnainen. Kuulutko sinä niihin, jotka malttavat odottaa jouluaattoon vai niihin, jotka tunnelmoivat joulua taatelikakun kanssa koko syksyn? ”Todella hyvä resepti ja maukas kakku”, kiitelee lukijammekin.

Piimäkakku: salainen ainesosa on fariinisokeri

Piimäkakku on tuttu monen mummilasta, ja se valmistuu ilahduttavan vähistä raaka-aineista. Tarvitset vain piimää, jauhoja, mausteita ja sokeria. Eikä taikinaa tarvitse sen kummemmin pyöritellä tai vaivata, pelkkä sekoitus riittää. Ohjeemme pieni erikoisuus on fariinisokeri, joka tuo kakkuun herkullisen, nekkumaisen vivahteen.

Hedelmäkakku – maltathan pari päivää

Hedelmäkakku on loistava kakku lahjaksi tai juhliin, sillä se oikeastaan pitää leipoa jo hyvissä ajoin, koska silloin kakku mehevöityy täyteen loistoonsa. Kuivatut sekahedelmät marinoidaan rommissa ennen taikinaan lisäämistä, mikä antaa kakulle erityisen hyvän maun.

Maustekakku, johon todella tarvitaan maustepippuria

Perinteinen maustekakku kaipaa maustekaapista kardemummaa, kanelia, inkivääriä, pomeranssinkuorta, neilikkaa ja maustepippuria. Kyllä, luit oikein, puoli teelusikallista maustepippuria tosiaan kuuluu olennaisesti kakun makuun, vaikka se herättääkin keskustelua. ”Tein ohjeen mukaan, hyvin onnistui”, vakuuttaa maustekakun reseptin testannut Sirkka.

Ihannekakku herättää muistelot

Ihannekakku on tuttu monen mummolasta: se on se kahvipöydän ihana vaalea kuivakakku, jota mummo aina tarjosi. Jos haluat leipoa juhliin yhden takuuvarman puheenaiheen, josta riittää tunnelmointia, tämä kakku on enemmän kuin varma valinta!

Barbin banaanikakku

Mehevä banaanikakku leivotaan pilkullisista pantteribanaaneista, joita uppoaa taikinaan kaksi. Lukijamme Piritan luotto-ohje on löytynyt 90-luvulla Barbie-lehdestä. ”Tämä kakku ei takuulla jää kuivettumaan vaan maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin! Meidän perheen lemppari”, hehkuttaa reseptiä testannut kotileipuri.

13 kommenttia