Hedelmäkakku – kuivakakkujen klassikko
1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h Hedelmäkakku on todellinen klassikko! Ihanassa hedelmäkakussa maistuvat appelsiininkuoripalat, sukaatit, rusinat ja kardemumma. Jos maltat, odota pari päivää ja kakku vain mehevöityy.
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 20.11.2013

Hedelmäkakku – kuivakakkujen klassikko
Reseptin ainekset (20 palaa)
Hedelmäkakku
- 200 gvoita
- 2 ½ dlsokeria
- 3munaa
- 4 ½ dlvehnäjauhoja
- 2 dlrusinoita
- ½ dlsukaatteja
- ½ dlappelsiininkuoripaloja (hillottuja)
- 1 tlinkivääriä
- 1 tlkardemummaa
- 2 tlleivinjauhetta
- 2 dlkuohukermaa
Hedelmäkakku leivotaan näin:
- Vatkaa kulhossa sähkövatkaimella pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää munat yksitellen ja koko ajan vatkaten.
- Yhdistä kulhossa vehnäjauhoihin rusinat, sukaatit, appelsiininkuori, mausteet ja leivinjauhe. Lisää kuivat aineet vuorotellen taikinaan kerman kanssa. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa.
- Voitele ja korppujauhota 2 ½ litran torvivuoka. Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Paista hedelmäkakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan, kunnes kakkuun pistettyyn tikkuun ei tartu taikinaa.
- Kumoa hiukan jäähtyneenä ritilälle ja anna jäähtyä. Anna hedelmäkakun vetäytyä peitettynä mielellään seuraavaan päivään, jolloin maut ehtivät syventyä.
- Koristele hedelmäkakku tomusokerilla.
Vinkki!
Peitettynä hedelmäkakku säilyy mehevänä useita päiviä.

Jouluinen hedelmäkakku – kahvipöydän mehevä herkku
Meillä kotona

Englantilainen hedelmäkakku – klassikkoresepti, joka ihastuttaa vuodesta toiseen
Maku

Lumikuorrutettu englantilainen hedelmäkakku – joulupöydän satumainen herkku
Kotivinkki

Perinteinen hedelmäkakku pienellä twistillä
Maku

Hedelmäkakkuneliöt
Maku

Glögikakku – mehevä jouluherkku
Kotivinkki

Arabialainen maustekakku – se eksoottisempi kakku mummon reseptivihkosta
Maku

Ihannekakku – juuri se kakku, jota mummo aina leipoi kahvipöytään
Maku