Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Hedelmäkakku – kuivakakkujen klassikko

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min

Hedelmäkakku on todellinen klassikko! Ihanassa hedelmäkakussa maistuvat appelsiininkuoripalat, sukaatit, rusinat ja kardemumma. Jos maltat, odota pari päivää ja kakku vain mehevöityy.

20.11.2013
Reseptin ainekset
20 palaa
Hedelmäkakku
200 g
voita
2 ½ dl
sokeria
3
munaa
4 ½ dl
vehnäjauhoja
2 dl
rusinoita
½ dl
sukaatteja
½ dl
appelsiininkuoripaloja (hillottuja)
1 tl
inkivääriä
1 tl
kardemummaa
2 tl
leivinjauhetta
2 dl
kuohukermaa

Hedelmäkakku – ohje:

  1. Vatkaa kulhossa sähkövatkaimella pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Lisää munat yksitellen ja koko ajan vatkaten.
  3. Yhdistä kulhossa vehnäjauhoihin rusinat, sukaatit, appelsiininkuori, mausteet ja leivinjauhe. Lisää kuivat aineet vuorotellen taikinaan kerman kanssa. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa.
  4. Voitele ja korppujauhota 2 ½ litran torvivuoka. Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Paista hedelmäkakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan, kunnes kakkuun pistettyyn tikkuun ei tartu taikinaa.
  5. Kumoa hiukan jäähtyneenä ritilälle ja anna jäähtyä. Anna hedelmäkakun vetäytyä peitettynä mielellään seuraavaan päivään, jolloin maut ehtivät syventyä.
  6. Koristele hedelmäkakku tomusokerilla.

Vinkki!

Peitettynä hedelmäkakku säilyy mehevänä useita päiviä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt