Maku

Hedelmäkakku – kuivakakkujen klassikko

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Hedelmäkakku on todellinen klassikko! Ihanassa hedelmäkakussa maistuvat appelsiininkuoripalat, sukaatit, rusinat ja kardemumma. Jos maltat, odota pari päivää ja kakku vain mehevöityy.
4
2
Julkaistu: 20.11.2013


Ainekset (20 palaa)

Hedelmäkakku

  • 200 gvoita
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 3 kplmunaa
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlrusinoita
  • 1/2 dlsukaatteja
  • 1/2 dlappelsiininkuoripaloja (hillottuja)
  • 1 tlinkivääriä
  • 1 tlkardemummaa
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 dlkuohukermaa
Tulosta

Hedelmäkakku leivotaan näin:

  1. Vatkaa kulhossa sähkövatkaimella pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Lisää munat yksitellen ja koko ajan vatkaten.
  3. Yhdistä kulhossa vehnäjauhoihin rusinat, sukaatit, appelsiininkuori, mausteet ja leivinjauhe. Lisää kuivat aineet vuorotellen taikinaan kerman kanssa. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa.
  4. Voitele ja korppujauhota 2 1/2 litran torvivuoka. Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Paista hedelmäkakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan, kunnes kakkuun pistettyyn tikkuun ei tartu taikinaa.
  5. Kumoa hiukan jäähtyneenä ritilälle ja anna jäähtyä. Anna hedelmäkakun vetäytyä peitettynä mielellään seuraavaan päivään, jolloin maut ehtivät syventyä.
  6. Koristele hedelmäkakku tomusokerilla.

Vinkki!

Peitettynä hedelmäkakku säilyy mehevänä useita päiviä.
MITÄ PIDIT?
3.98
2 kommenttia