


Hedelmäkakku – kuivakakkujen klassikko
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Hedelmäkakku on todellinen klassikko! Ihanassa hedelmäkakussa maistuvat appelsiininkuoripalat, sukaatit, rusinat ja kardemumma. Jos maltat, odota pari päivää ja kakku vain mehevöityy.
Reseptin ainekset
20 palaa
Hedelmäkakku
200 g
voita
2 ½ dl
sokeria
3
munaa
4 ½ dl
vehnäjauhoja
2 dl
rusinoita
½ dl
sukaatteja
½ dl
appelsiininkuoripaloja (hillottuja)
1 tl
inkivääriä
1 tl
kardemummaa
2 tl
leivinjauhetta
2 dl
kuohukermaa
Hedelmäkakku – ohje:
- Vatkaa kulhossa sähkövatkaimella pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää munat yksitellen ja koko ajan vatkaten.
- Yhdistä kulhossa vehnäjauhoihin rusinat, sukaatit, appelsiininkuori, mausteet ja leivinjauhe. Lisää kuivat aineet vuorotellen taikinaan kerman kanssa. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa.
- Voitele ja korppujauhota 2 ½ litran torvivuoka. Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Paista hedelmäkakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan, kunnes kakkuun pistettyyn tikkuun ei tartu taikinaa.
- Kumoa hiukan jäähtyneenä ritilälle ja anna jäähtyä. Anna hedelmäkakun vetäytyä peitettynä mielellään seuraavaan päivään, jolloin maut ehtivät syventyä.
- Koristele hedelmäkakku tomusokerilla.
Vinkki!
Peitettynä hedelmäkakku säilyy mehevänä useita päiviä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat