Maku

Ihannekakku – juuri se kakku, jota mummo aina leipoi kahvipöytään

1 h 15 min
3.84
2

Ihannekakku on mummon kahvipöydästä tuttu vaalea kuivakakku, jonka resepti kulki sukulaiselta toiselle. Yksinkertaisen ihanassa ihannekakussa maistuvat vanilja ja appelsiininkuori. Lähde sinäkin aikamatkalle, tällä ohjeella onnistut!
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (30 palaa)

Ihannekakku

  • 4munaa
  • 5 1/2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 1/2 dlvettä
  • 200 gvoita
  • 1appelsiinin kuori (raastettuna)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN50 min

Ihannekakku leivotaan näin:

  1. Voitele ja jauhota 2 litran vetoinen kakkuvuoka.
  2. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta vesi kattilassa ja nosta joukkoon voi. Sekoita, kunnes voi on sulanut.
  3. Kääntele kuivat aineet munavaahtoon. Lisää joukkoon haalea voi-vesiseos ja appelsiininkuoriraaste. Sekoita, kunnes taikina on tasaista.
  4. Kumoa taikina vuokaan ja paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 50 minuuttia tai kunnes taikina ei enää tartu tikkuun.
  5. Jäähdytä ihannekakku ennen kumoamista.

Vinkki!

Kakku säilyy peitettynä jääkaapissa noin kymmenen päivää.

MITÄ PIDIT?
3.84