Ihannekakku – juuri se kakku, jota mummo aina leipoi kahvipöytään
1 h 15 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
50 minIhannekakku on mummon kahvipöydästä tuttu vaalea kuivakakku, jonka resepti kulki sukulaiselta toiselle. Yksinkertaisen ihanassa ihannekakussa maistuvat vanilja ja appelsiininkuori. Lähde sinäkin aikamatkalle, tällä ohjeella onnistut!
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.11.2018

Ihannekakku – juuri se kakku, jota mummo aina leipoi kahvipöytään
Reseptin ainekset (30 palaa)
Ihannekakku
- 4munaa
- 5 1/2 dlsokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 6 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 1/2 dlvettä
- 200 gvoita
- 1appelsiinin kuori (raastettuna)
Ihannekakku leivotaan näin:
- Voitele ja jauhota 2 litran vetoinen kakkuvuoka.
- Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta vesi kattilassa ja nosta joukkoon voi. Sekoita, kunnes voi on sulanut.
- Kääntele kuivat aineet munavaahtoon. Lisää joukkoon haalea voi-vesiseos ja appelsiininkuoriraaste. Sekoita, kunnes taikina on tasaista.
- Kumoa taikina vuokaan ja paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 50 minuuttia tai kunnes taikina ei enää tartu tikkuun.
- Jäähdytä ihannekakku ennen kumoamista.
Vinkki!
Kakku säilyy peitettynä jääkaapissa noin kymmenen päivää.

Tiikerikakku – kahvipöydän rakastettu klassikko
Maku

Maustekakku – tällä reseptillä leivottuja kakkuja on lähetetty jopa postissa ystäville!
Maku

Banaanikakku – se ihanan mehevä kahvikakku!
Maku

Kuivakakku on kakkujen aatelia – poimi kahvipöydän parhaat klassikkoreseptit, jotka ovat mehevyydessään lyömättömiä

Taatelikakku on joulun rakastettu leivonnainen, joka ihastuttaa mehevyydellään
Maku

Kahvikakku henkii nostalgiaa – 8 rakastetuinta reseptiä, jotka vievät sinut aikamatkalle mummon keittiöön

Sitruunakakku
Maku

Piimäkakku
Maku

Hedelmäkakku – kuivakakkujen klassikko
Maku