Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Rakastut ensipuraisulla

Sitruunakakku – ihanan mehevä ja raikas klassikko, tällä reseptillä onnistut varmasti!

1 h 15 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 50 min

Mehevässä sitruunakakussa maistuvat sitruunamehu ja raastettu sitruuna. Kakku on helppo valmistaa ja se säilyy jääkaapissa pitkään hyvänä.

21.12.2018
Reseptin ainekset
16 palaa
200 g
voita (pehmeää)
2 dl
sokeria
3
munaa (huoneenlämpöistä)
1 ½ rkl
sitruunamehua
1 tl
sitruunankuoriraastetta
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
Voitelu
1 rkl
voita
1 rkl
korppujauhoja
Koristelu
1 rkl
tomusokeria
2 tl
sitruunankuoriraastetta

Sitruunakakku – ohje:

  1. Voitele ja korppujauhota noin 2 litran vetoinen rengaskakkuvuoka.
  2. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Lisää sitruunamehu ja -kuoriraaste.
  3. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikina sekaisin. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  4. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Testaa kypsyys cocktailtikulla. Kypsästä kakusta ei tartu taikinaa tikkuun.
  5. Nosta vuoka uunista ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.
  6. Koristele jäähtynyt sitruunakakku halutessasi tomusokerilla ja sitruunankuoriraasteella.

Vinkki!

Kakkuja leipoessasi käytä aina huoneenlämpöistä voita ja munia, ja muista siivilöidä kaikki kuiva-aineet lisätessäsi ne taikinaan.

Muokattu 26.3.2025 klo 15:40: Otsikkoon lisätty ajatusviivan jälkeinen osa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt