


Rakastut ensipuraisulla
Sitruunakakku – ihanan mehevä ja raikas klassikko, tällä reseptillä onnistut varmasti!
1 h 15 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 50 min
Mehevässä sitruunakakussa maistuvat sitruunamehu ja raastettu sitruuna. Kakku on helppo valmistaa ja se säilyy jääkaapissa pitkään hyvänä.
Reseptin ainekset
16 palaa
200 g
voita (pehmeää)
2 dl
sokeria
3
munaa (huoneenlämpöistä)
1 ½ rkl
sitruunamehua
1 tl
sitruunankuoriraastetta
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
Voitelu
1 rkl
voita
1 rkl
korppujauhoja
Koristelu
1 rkl
tomusokeria
2 tl
sitruunankuoriraastetta
Sitruunakakku – ohje:
- Voitele ja korppujauhota noin 2 litran vetoinen rengaskakkuvuoka.
- Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Lisää sitruunamehu ja -kuoriraaste.
- Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikina sekaisin. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Testaa kypsyys cocktailtikulla. Kypsästä kakusta ei tartu taikinaa tikkuun.
- Nosta vuoka uunista ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.
- Koristele jäähtynyt sitruunakakku halutessasi tomusokerilla ja sitruunankuoriraasteella.
Vinkki!
Kakkuja leipoessasi käytä aina huoneenlämpöistä voita ja munia, ja muista siivilöidä kaikki kuiva-aineet lisätessäsi ne taikinaan.
Muokattu 26.3.2025 klo 15:40: Otsikkoon lisätty ajatusviivan jälkeinen osa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat