Maku

Sitruunakakku

1 h 15 min
4.4
2

Sitruunakakku

Mehevässä sitruunakakussa maistuvat sitruunamehu ja raastettu sitruuna. Kakku on helppo valmistaa ja se säilyy jääkaapissa pitkään hyvänä.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 palaa)

  • 200 gvoita (pehmeää)
  • 2 dlsokeria
  • 3 kplmunaa (huoneenlämpöistä)
  • 1 1/2 rklsitruunamehua
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria

Voitelu

  • 1 rklvoita
  • 1 rklkorppujauhoja

Koristelu

  • 1 rkltomusokeria
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN50 min

Valmista sitruunakakku näin:

Voitele ja korppujauhota noin 2 litran vetoinen rengaskakkuvuoka.

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Lisää sitruunamehu ja -kuoriraaste.

Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikina sekaisin. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Testaa kypsyys cocktailtikulla. Kypsästä kakusta ei tartu taikinaa tikkuun.

Nosta vuoka uunista ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.

Koristele jäähtynyt kakku halutessasi tomusokerilla ja sitruunankuoriraasteella.

Vinkki!

Kakkuja leipoessasi käytä aina huoneenlämpöistä voita ja munia, ja muista siivilöidä kaikki kuiva-aineet lisätessäsi ne taikinaan.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä