Sitruunakakku
1 h 15 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
50 minMehevässä sitruunakakussa maistuvat sitruunamehu ja raastettu sitruuna. Kakku on helppo valmistaa ja se säilyy jääkaapissa pitkään hyvänä.
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.12.2018

Sitruunakakku
Ainekset (16 palaa)
- 200 gvoita (pehmeää)
- 2 dlsokeria
- 3 kplmunaa (huoneenlämpöistä)
- 1 1/2 rklsitruunamehua
- 1 tlsitruunankuoriraastetta
- 3 dlvehnäjauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- 2 tlvaniljasokeria
Voitelu
- 1 rklvoita
- 1 rklkorppujauhoja
Koristelu
- 1 rkltomusokeria
- 2 tlsitruunankuoriraastetta
Sitruunakakku leivotaan näin:
- Voitele ja korppujauhota noin 2 litran vetoinen rengaskakkuvuoka.
- Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Lisää sitruunamehu ja -kuoriraaste.
- Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikina sekaisin. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Testaa kypsyys cocktailtikulla. Kypsästä kakusta ei tartu taikinaa tikkuun.
- Nosta vuoka uunista ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.
- Koristele jäähtynyt kakku halutessasi tomusokerilla ja sitruunankuoriraasteella.
Vinkki!
Kakkuja leipoessasi käytä aina huoneenlämpöistä voita ja munia, ja muista siivilöidä kaikki kuiva-aineet lisätessäsi ne taikinaan.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Kaipaatko lisää ideoita? Osta Annin uunissa -leivontakirja nyt Meillä kotona -kaupoista!
SISÄLTÖ JATKUU
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.9