3,9(680)
Sitruunakakku
1 h 15 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 50 min
Mehevässä sitruunakakussa maistuvat sitruunamehu ja raastettu sitruuna. Kakku on helppo valmistaa ja se säilyy jääkaapissa pitkään hyvänä.
21.12.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
16 palaa
200 gvoita (pehmeää)
2 dlsokeria
3 kplmunaa (huoneenlämpöistä)
1 1/2 rklsitruunamehua
1 tlsitruunankuoriraastetta
3 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
Voitelu
1 rklvoita
1 rklkorppujauhoja
Koristelu
1 rkltomusokeria
2 tlsitruunankuoriraastetta

Sitruunakakku – ohje:

  1. Voitele ja korppujauhota noin 2 litran vetoinen rengaskakkuvuoka.
  2. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Lisää sitruunamehu ja -kuoriraaste.
  3. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikina sekaisin. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  4. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Testaa kypsyys cocktailtikulla. Kypsästä kakusta ei tartu taikinaa tikkuun.
  5. Nosta vuoka uunista ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.
  6. Koristele jäähtynyt sitruunakakku halutessasi tomusokerilla ja sitruunankuoriraasteella.

Vinkki!

Kakkuja leipoessasi käytä aina huoneenlämpöistä voita ja munia, ja muista siivilöidä kaikki kuiva-aineet lisätessäsi ne taikinaan.

21 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo