Tuunaa ranskalainen kermavanukas joulun jälkiruokapöytään sopivaksi luumuhillolla. Luumuinen crème brûlée on tyylikäs jälkiruoka ja yllättävän vaivaton valmistaa. Jos kotoa ei löydy kaasupoltinta, sokeripinta paahtuu rapeaksi ja kullanruskeaksi myös grillivastusten alla.
Laita kattilaan kerma ja maito. Halkaise vaniljatanko, raaputa sisus kattilaan. Lisää myös tanko. Kiehauta seos ja nosta liedeltä. Ota vaniljatanko pois.
Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa sokeri ja keltuaisten rakenne rikki. Kaada sekaan kuuma kermaliemi koko ajan sekoittaen.
Lisää luumuhillo ja sekoita hyvin. Kaada takaisin kattilaan ja kuumenna vielä, älä keitä.
Kaada seos uuninkestäviin vuokiin. Laita vuoat reunalliselle pellille ja kaada kiehuvaa vettä vuokien puoliväliin asti.
Paista vuokia 150 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Ota pois vedestä. Jäähdytä jääkaapissa kylmiksi.
Ripottele vuokien pintaan reilusti sokeria. Paahda kaasupolttimella tai grillivastusten alla sokeri kullanruskeaksi ja rapeaksi.