


Luumuinen crème brûlée – unohda joulutortut ja sujauta luumuhillo ranskalaiseen klassikkojälkiruokaan
5 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 30 min
Passiivinen 4 h 0 min
Tuunaa ranskalainen kermavanukas joulun jälkiruokapöytään sopivaksi luumuhillolla. Luumuinen crème brûlée on tyylikäs jälkiruoka ja yllättävän vaivaton valmistaa. Jos kotoa ei löydy kaasupoltinta, sokeripinta paahtuu rapeaksi ja kullanruskeaksi myös grillivastusten alla.
Reseptin ainekset
4 annosta
4 dl
kuohukermaa
1 dl
täysmaitoa
1
vaniljatanko
5
keltuaista
½ dl
sokeria
2 dl
luumuhilloa
Päälle
(ruokokide)sokeria
Luumuinen crème brûlée valmistetaan näin:
- Laita kattilaan kerma ja maito. Halkaise vaniljatanko, raaputa sisus kattilaan. Lisää myös tanko. Kiehauta seos ja nosta liedeltä. Ota vaniljatanko pois.
- Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa sokeri ja keltuaisten rakenne rikki. Kaada sekaan kuuma kermaliemi koko ajan sekoittaen.
- Lisää luumuhillo ja sekoita hyvin. Kaada takaisin kattilaan ja kuumenna vielä, älä keitä.
- Kaada seos uuninkestäviin vuokiin. Laita vuoat reunalliselle pellille ja kaada kiehuvaa vettä vuokien puoliväliin asti.
- Paista vuokia 150 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Ota pois vedestä. Jäähdytä jääkaapissa kylmiksi.
- Ripottele vuokien pintaan reilusti sokeria. Paahda kaasupolttimella tai grillivastusten alla sokeri kullanruskeaksi ja rapeaksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat