


Cacio e pepe – roomalainen klassikko eli mustapippuripasta
15 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 10 min
Cacio e pepe – roomalainen klassikkopasta on kahden maun täydellinen yhdistelmä: voimakkaan pecorino romano -juuston ja mustapippurin. Kummankaan kanssa ei säästellä!
Reseptin ainekset
4 annosta
Cacio e pepe
280 g
täysjyväspagettia
50 g
pecorinojuustoa
1 tl
mustapippuria
½ rku
lehtipersiljaa
2 rkl
voita
Cacio e pepe -pasta valmistetaan näin:
Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Raasta pecorino, rouhi mustapippuri ja hienonna lehtipersilja.
Ota talteen noin desi pastan keitinvettä. Valuta spagetti ja anna kosteuden hetki haihtua.
Sulata kuumaan pastaan voi ja juustoraaste. Lisää tarvittaessa keitinvettä ruokalusikallinen kerrallaan, jotta juusto sulaa tasaisesti. Sekoita.
Viimeistele pippurirouheella ja persiljalla. Tarjoa heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat