Cacio e pepe – roomalainen klassikko eli mustapippuripasta
15 min
{
Aktiivinen
5 minPassiivinen
10 minCacio e pepe – roomalainen klassikkopasta on kahden maun täydellinen yhdistelmä: voimakkaan pecorino romano -juuston ja mustapippurin. Kummankaan kanssa ei säästellä!
KA
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 28.1.2019

Cacio e pepe – roomalainen klassikko eli mustapippuripasta
Reseptin ainekset (4 annosta)
Cacio e pepe
- 280 gtäysjyväspagettia
- 50 gpecorinojuustoa
- 1 tlmustapippuria
- ½ rkulehtipersiljaa
- 2 rklvoita
Cacio e pepe -pasta valmistetaan näin:
Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Raasta pecorino, rouhi mustapippuri ja hienonna lehtipersilja.
Ota talteen noin desi pastan keitinvettä. Valuta spagetti ja anna kosteuden hetki haihtua.
Sulata kuumaan pastaan voi ja juustoraaste. Lisää tarvittaessa keitinvettä ruokalusikallinen kerrallaan, jotta juusto sulaa tasaisesti. Sekoita.
Viimeistele pippurirouheella ja persiljalla. Tarjoa heti.

Helppo sitruunapasta
Maku

Purjo-carbonara
Maku

Kermainen sienipasta
Kotivinkki

Pasta primavera – raikas italialainen klassikko
Kotivinkki

Vartissa valmis tomaattikastike ja perunagnocchit
Kotivinkki

Nopea kanapasta
Kotivinkki

Helppo artisokkapasta – valmis jo vartissa!
Kotivinkki

Penne puttanesca
Kotivinkki

Kolmen tomaatin tuorepasta
Kotivinkki