Maku

Cacio e pepe – roomalainen klassikko eli mustapippuripasta

15 min
{
Aktiivinen5 min
Passiivinen10 min
Cacio e pepe – roomalainen klassikkopasta on kahden maun täydellinen yhdistelmä: voimakkaan pecorino romano -juuston ja mustapippurin. Kummankaan kanssa ei säästellä!
KA
4
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Pia Inberg


Ainekset (4 annosta)

Cacio e pepe

  • 280 gtäysjyväspagettia
  • 50 gpecorinojuustoa
  • 1 tlmustapippuria
  • ½ rkulehtipersiljaa
  • 2 rklvoita
Tulosta

Cacio e pepe -pasta valmistetaan näin:

Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Raasta pecorino, rouhi mustapippuri ja hienonna lehtipersilja.

Ota talteen noin desi pastan keitinvettä. Valuta spagetti ja anna kosteuden hetki haihtua.

Sulata kuumaan pastaan voi ja juustoraaste. Lisää tarvittaessa keitinvettä ruokalusikallinen kerrallaan, jotta juusto sulaa tasaisesti. Sekoita.

Viimeistele pippurirouheella ja persiljalla. Tarjoa heti.

MITÄ PIDIT?
4