


Tikkunäkkäri
1 h 5 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 25 min
Näkkileipää on superhelppo tehdä ja mukava viedä tuliaiseksi. Testaa näitä kivoja tikkuja vaikkapa juustojen kera!
Reseptin ainekset
15 kpl
3–3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
¼ tl
kuivahiivaa
1 rkl
hunajaa
1 rkl
oliiviöljyä
1 dl
vettä
Pinnalle
1 dl
seesaminsiemeniä (tummia tai vaaleita)
Tikkunäkkäri – ohje:
- Yhdistä kuivat aineet kulhossa.
- Lisää hunaja, öljy ja reilusti kädenlämpöinen vesi. Sekoita taikinaksi ja lisää jauhoja tarvittaessa. Anna taikinan levätä noin 15 minuuttia.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä hetki.
- Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi. Vetäise leipä paperin avulla pellille.
- Voitele levy vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paina siemenet kädellä kiinni taikinaan. Leikkaa levy noin 2 cm:n levyisiksi tikuiksi.
- Paista näkkäriä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Irrottele näkkäritikut toisistaan niiden jäähdyttyä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat