Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tikkunäkkäri

1 h 5 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 25 min

Näkkileipää on superhelppo tehdä ja mukava viedä tuliaiseksi. Testaa näitä kivoja tikkuja vaikkapa juustojen kera!

2.9.2016
Reseptin ainekset
15 kpl
3–3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
¼ tl
kuivahiivaa
1 rkl
hunajaa
1 rkl
oliiviöljyä
1 dl
vettä
Pinnalle
1 dl
seesaminsiemeniä (tummia tai vaaleita)

Tikkunäkkäri – ohje:

  1. Yhdistä kuivat aineet kulhossa.
  2. Lisää hunaja, öljy ja reilusti kädenlämpöinen vesi. Sekoita taikinaksi ja lisää jauhoja tarvittaessa. Anna taikinan levätä noin 15 minuuttia.
  3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä hetki.
  4. Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi. Vetäise leipä paperin avulla pellille. 
  5. Voitele levy vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paina siemenet kädellä kiinni taikinaan. Leikkaa levy noin 2 cm:n levyisiksi tikuiksi.
  6. Paista näkkäriä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  7. Irrottele näkkäritikut toisistaan niiden jäähdyttyä. 
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt