Tikkunäkkäri

1 h 5 min
5
0

Tikkunäkkäri

MA
MU
0
5
Näkkileipää on superhelppo tehdä ja mukava viedä tuliaiseksi. Testaa näitä kivoja tikkuja vaikkapa juustojen kera!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

  • 3 dlvehnäjauhoja (3 - 3 1/2 dl)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlkuivahiivaa
  • 1 rklhunajaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 dlvettä

Pinnalle

  • 1 dlseesaminsiemeniä (tummia tai vaaleita)

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN25 min

Valmista tikkunäkkäri näin:

Yhdistä kuivat aineet kulhossa.

Lisää hunaja, öljy ja reilusti kädenlämpöinen vesi. Sekoita taikinaksi ja lisää jauhoja tarvittaessa. Anna taikinan levätä noin 15 minuuttia.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä hetki.

Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi. Vetäise leipä paperin avulla pellille. 

Voitele levy vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paina siemenet kädellä kiinni taikinaan. Leikkaa levy noin 2 cm:n levyisiksi tikuiksi.

Paista näkkäriä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Irrottele näkkäritikut toisistaan niiden jäähdyttyä. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä