Maku

Tikkunäkkäri

1 h 5 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
25 min
Näkkileipää on superhelppo tehdä ja mukava viedä tuliaiseksi. Testaa näitä kivoja tikkuja vaikkapa juustojen kera!
MA
MU
5
0
Julkaistu: 2.9.2016


Ainekset (15 kpl)

  • 3 dlvehnäjauhoja (3 - 3 1/2 dl)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlkuivahiivaa
  • 1 rklhunajaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 dlvettä

Pinnalle

  • 1 dlseesaminsiemeniä (tummia tai vaaleita)
Tulosta

Valmista tikkunäkkäri näin:

Yhdistä kuivat aineet kulhossa.

Lisää hunaja, öljy ja reilusti kädenlämpöinen vesi. Sekoita taikinaksi ja lisää jauhoja tarvittaessa. Anna taikinan levätä noin 15 minuuttia.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä hetki.

Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi. Vetäise leipä paperin avulla pellille. 

Voitele levy vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paina siemenet kädellä kiinni taikinaan. Leikkaa levy noin 2 cm:n levyisiksi tikuiksi.

Paista näkkäriä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Irrottele näkkäritikut toisistaan niiden jäähdyttyä. 

Kommentoi »