Kotivinkki

Bolognan-tädin suklaakakku hurmaa pehmeydellään – kirjailija Vera Valan suosikkikakku sai täyteläisen olemuksensa vahingossa

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Kirjailija Vera Valan Bolognan-tädin suklaakakku syntyy nopeasti ja vähistä aineksista. Vaikka kakun kypsentäisi normaalisti, se jää silti suussasulavan pehmeäksi, sillä jauhoja käytetään vähän. "Kakun resepti on alun perin mieheni Bolognan-tädiltä. Kerran kokeilin sitä gluteenittomana mantelijauhoilla. Oli kiire, joten en kypsentänyt kakkua kunnolla, ja siitä tuli vahingossa mutakakku. Versiosta tuli kaikkien suosikki. Nykyisin teen kakun aina niin", Veera Vala kertoo.
KA
4
0
Julkaistu: 26.2.2021


Ainekset (6–8 annosta)

  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g voita
  • 4kananmunaa
  • 2 dlsokeria
  • ¾ dl mantelijauhoja (tai ½ dl vehnäjauhoja)
  • 1 tlleivinjauhetta

Lisäksi

  • voita vuokaan
  • tomusokeria kakun pinnalle
Tulosta

Bolognan-tädin suklaakakku leivotaan näin:

  1. Paloittele suklaa ja sulata voin kanssa matalalla lämmöllä koko ajan sekoittaen tai vesihauteessa.
  2. Erottele munan valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihinsa. Vatkaa keltuaiset vaahdoksi sokerin kanssa. Vatkaa valkuaiset erikseen puhtailla vatkaimilla kovaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää kuivat aineet ja keltuaisvaahto vuorotellen voi-suklaaseokseen. Lisää valkuaisvaahto lopuksi varovasti käännellen.
  3. Voitele irtopohjavuoka (Ø noin 22 cm) voilla. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175 asteessa 20–30 minuuttia riippuen halutusta kypsyydestä. Kakku saa jäädä keskeltä pehmeäksi.
  4. Irrota jäähtynyt suklaakakku vuoasta tarjoiluvadille ja siivilöi tomusokeria pinnalle.
MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »