4,2(26)
Juuressipsit
gluteeniton
kasvis
laktoositon
maidoton
munaton
5 h
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 30 min
Julkaistu 7.9.2012
Maku
Reseptin ainekset 8 annosta
4 kplporkkanaa
4 kplpunajuurta
2 kplpalsternakkaa
2 kplnaurista
2 tlsuolaa
1/2 rklpaprikajauhetta

Pese juurekset huolellisesti. Kuori, jos välttämätöntä.

Viipaloi juurekset mahdollisimman ohuiksi lastuiksi veitsellä tai vihannesleikkurilla.

Nosta viipaleet leivinpaperoiduille pelleille vieri viereen.

Pidä sipsejä 125-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Ota sipsit pois uunista ja ripottele niiden päälle suola ja paprikajauhe.

Vähennä uunin lämpö 75-asteeseen ja anna lastujen olla uunissa vielä 3–4 tuntia, kunnes ne ovat kuivuneet rapeiksi. Pidä uunin luukku hiukan raollaan kuivaamisen aikana, jotta ilma pääsee kiertämään. Kiertoilmauunissa voit kuivata useita peltejä yhtä aikaa.

Säilytä juuressipsit kuivassa paikassa valolta suojattuna. Juuressipsit säilyvät useita kuukausia.

Rouskuttele juuressipsit sellaisenaan tai dippikastikkeen kanssa.

Hyötykasvikuivurin omistajat voivat käyttää kuivaamiseen sitä uunin sijaan.

5 kommenttia