Maku

Juuressipsit

5 h
4.2
4

Juuressipsit

GL
KA
LA
MA
MU
4
4.2
Teksti Kati Pohja
Kuvat mikko mäntyniemi
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 4 kplporkkanaa
  • 4 kplpunajuurta
  • 2 kplpalsternakkaa
  • 2 kplnaurista
  • 2 tlsuolaa
  • 1/2 rklpaprikajauhetta

Tee näin

5 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h 30 min

Pese juurekset huolellisesti. Kuori, jos välttämätöntä.

Viipaloi juurekset mahdollisimman ohuiksi lastuiksi veitsellä tai vihannesleikkurilla.

Nosta viipaleet leivinpaperoiduille pelleille vieri viereen.

Pidä sipsejä 125-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Ota sipsit pois uunista ja ripottele niiden päälle suola ja paprikajauhe.

Vähennä uunin lämpö 75-asteeseen ja anna lastujen olla uunissa vielä 3–4 tuntia, kunnes ne ovat kuivuneet rapeiksi. Pidä uunin luukku hiukan raollaan kuivaamisen aikana, jotta ilma pääsee kiertämään. Kiertoilmauunissa voit kuivata useita peltejä yhtä aikaa.

Säilytä juuressipsit kuivassa paikassa valolta suojattuna. Juuressipsit säilyvät useita kuukausia.

Rouskuttele juuressipsit sellaisenaan tai dippikastikkeen kanssa.

Hyötykasvikuivurin omistajat voivat käyttää kuivaamiseen sitä uunin sijaan.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä