Pihasuunnittelu
Pihasuunnittelu on ensimmäinen askel kohti unelmiesi puutarhaa. Poimi valmis istutussuunnitelma ja käytännönläheiset vinkit sekä inspiroivat ideat pihan kauneimpiin yksityiskohtiin. Täältä löydät kaiken tarvitsemasi!
Luetuimmat

1

2

3

4

5

6

Pihasuunnittelu on helppoa, kun otat avuksesi monipuoliset vinkit ja valmiit, yksityiskohtaiset istutussuunnitelmat, joista löydät kuhunkin kasvupaikkaan sopivat kasvivalinnat. Uniikin tunnelman luomisessa voi puolestaan luottaa inspiroiviin ideakoosteisiimme. Vinkeillämme syntyy viihtyisä ja toimiva piha, joka on täynnä tunnelmaa ja kaunista katseltavaa ympäri vuoden!

Pihasuunnittelua tyylillä – onko valintasi minimalistinen vai runsas?

Pihan voi suunnitella tiettyyn tyyliin aivan kuten sisustuksenkin. Modernissa pihassa hallitsevat selkeät ja pelkistetyt linjat sekä graafiset muodot – ylellisiä yksityiskohtia unohtamatta. Myös kasvivalinnat ovat hillittyjä ja tarkoin harkittuja. Japanilaisille puutarhoille ominaista harmonista tunnelmaa voi hakea sijoittamalla puutarhaan vesiaiheita ja käyttämällä oleskelupaikkojen, polkujen ja yksityiskohtien materiaalina kiveä.

Modernista ja hillitystä tyylistä toista ääripäätä edustaa runsas ja rehevä romanttinen puutarhatyyli, jolle ominaisia piirteitä ovat muun muassa värikkäät kukat, huumaavat tuoksut ja sievät koriste-esineet. Runsautta edustaa myös hurmaava, mummolan puutarhasta vaikutteita ammentava puutarhatyyli. Ainutlaatuinen tunnelma syntyy erityisesti vanhoista omenapuista ja tutusta perinneperennoista.

Pihasuunnitelmat auttavat luomaan harkitut istutukset

Valmiin istutussuunnitelman avulla on helppo lähteä toteuttamaan unelmiesi puutarhaa, oli haaveissasi sitten perinteikäs perennapenkki tai istutus täynnä helppohoitoisia hyötykasveja. Jos viehätyt romanttisesta tyylistä, poimi ideat romantikon perennapenkkiin.

Kasvupaikan ei myöskään tarvitse rajoittaa pihasuunnittelua, sillä näyttävän kukkapenkin luominen on yhtälailla mahdollista sekä aurinkoiselle että varjoisalle paikalle kuin rinnepihalle ja savimaallekin. Jos haluat sukeltaa syvemmälle erilaisten pihasuunnitelmien maailmaan, kurkkaa suuri istutussuunnitelmien pakettimme, josta löytyy se oikea jokaiseen kasvupaikkaan ja tyyliin.

Inspiroidu ja luo pihaan persoonallisuutta

Jokaisen puutarhan persoonallinen ilme syntyy kasvivalintojen lisäksi erilaisista kiinnostavista rakenteista, kuten puutarhan oleskelupaikoista. Ideakoosteistamme löydät inspiroivia ideoita esimerkiksi pihan ihaniin terasseihin ja katoksiin.

Pihan tyylin tekevät pienet yksityiskohdat aina penkeistä puutarhan portaisiin ja polkuihin, mutta myös puutarhan äänimaailma. Soliseva vesi on ainutlaatuinen elementti, joka luo puutarhaan aivan omanlaistaan tunnelmaa. Erilaiset vesiaiheet ja suihkulähteet on mahdollista tehdä hyvin erilaisiin pihoihin joko kiinteänä elementtinä tai kevyempänä toteutuksena.

Jos tykkäät leikkisästä ja luovasta tyylistä, kurkkaa ihanat ideat taidepuutarhaan. Myös kodin tarpeettomiksi jääneistä tavaroista ja huonekaluista voi kehitellä kaikkea inspiroivaa kierrätyshenkiseen puutarhaan. Vain taivas on rajana, kun pihasuunnittelusta on kyse!

Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo