Varjoon, suojaan – 9 ideaa pihakatokseksi
Sisustus
Varjoon, suojaan – 9 ideaa pihakatokseksi
Pergola tai kevyt katos pihalla tarjoaa juuri sopivasti suojaa silloin, kun haluaa säästyä sateelta tai paahteelta – tai vetäytyä hetkeksi omiin oloihinsa.
Julkaistu 16.8.2016
Unelmien Talo&Koti
Luovasti rakennettu katos syntyi omakotitalon pihalle liikoja suunnittelematta. Grillin sisällä poltetaan hämärinä iltoina tunnelmatulia. Sisustustyyli on ronski ja rustiikkinen.  
Tuulensuojana on vanha ruutuikkuna. Rikkinäinen pihalyhty on saanut jatkoaikaa kukkatelineenä. Katoksen puurakenteet on käsitelty puuöljyllä pähkinän värisiksi.
Terassista on loihdittu kesähuone hyödyntämällä olemassa olevia kantavia rakenteita. Lisäseininä ovat vanha ikkuna ja käytöstä poistetun klaffipiirongin kansi. Valokatetta pehmentävät lakanat ja verhot, jotka on ripustettu katteen tukirimoihin.
Rivitalon pihalle on rakennettu viehkeä pergola. Sohva on tehty kuljetuslavoista, ja pehmusteena on Facebookin kautta hankittuja patjoja. Pöytä on palvellut aiemmin dynamiittitehtaan pakkauslaatikkona. Pitkät valkoiset verhot on ripustettu perheen pojan veistämiin keppeihin.
Katettu terassi on rivitalossa asuvan pariskunnan toinen olohuone keväästä syksyyn. Siihen malliin tila on sisustettukin: lattialle on levitetty räsymatot, seinillä on hyllyjä ja penkeillä pehmusteita. Tunnelmavaloa tulee kynttilälyhdyistä.
Metallirakenteinen puutarhapaviljonki on verhoiltu suloiseksi pitseillä. Hämärinä iltoina hämyistä tunnelmaa tuovat kattoon ripustetut tallilyhdyt. Pompom-pallot askarreltiin alun perin lastenkutsujen koristeiksi.
Katettu pergola on lapsiperheen pihaelämän keskus. Lattia oli aikaisemmin liuskekiveä, mutta se vaihdettiin lautaan. Pirttikalusto on ollut aiemmin perheen äidin vanhempien käytössä. Vanhat ikkunat pääsivät käyttöön sellaisenaan.
Romanttiseksi sisustetulla pihalla on oma paikkansa myös isännälle. Lajusen Lintuhäkiksi nimetty metallinen pihapaviljonki on sijoitettu varjoon muhkean terijoensalavan alle. Kyltti kertoo perustamisvuoden.
Kaupunkipuutarhan terassille on sisustettu suojaisa oleskelupaikka. Valokate suojaa sateelta ja salusiiniovet ohikulkijoiden katseilta. Täällä on ihana istuskella varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn.

Lue lisää:

Kommentoi »