10 x sisusta kuisti kesään
Sisustus
10 x sisusta kuisti kesään
Kuisti on paljon muutakin kuin sateelta suojaava läpikulkutila sisälle taloon. Sen voi sisustaa myös oleskelutilaksi tai kahvittelupaikaksi, ja jos tila riittää, vaikka ruokasaliksi.
18.5.2016
 |
Unelmien Talo&Koti
Kynttilälyhdyt ja kukkaruukut johdattelevat sisälle sinivalkoiseen puutaloon. Sininen ja valkoinen ovat talon emännän lempivärit myös kasveissa. Palettia täydentää ripaus lempeää punaista.
1940-luvulla rakennetun omakotitalon remontissa entinen pieni avokuisti laajennettiin kesäiseksi oleskelupaikaksi. Sisääntulosta tuli kodikas ja kutsuva. Samassa yhteydessä puusepällä teetettiin ulko-oveksi ikkunalliset pariovet.
Erillistalon kuistille on sisustettu suloinen kesäolohuone. Tilasta tuli huonemainen, kun lisäseiniksi nostettiin vanha ikkuna. Valokate suojaa sateelta. Sen alle on viritetty telttamainen katos vanhoista verhoista.
Eriparisista kalusteista syntyi viehkeä ruokailuryhmä kuistille. Nyt koko perhe mahtuu ruokailemaan ulkosalla. Laajennetulla kuistilla on tilaa myös pienelle ruukkupuutarhalle. Bambuiset rullaverhot suojaavat paahteelta.

Mökillä sisäänkäynnin tuntumassa on leppoisa tarkkailupiste, josta voi seurata ympäristön elämää. Räystäs suojaa sateelta. Kun porukkaa on paljon, tarvitaan enemmän istuimia. Silloin nostetaan kiikkutuolikin ulos.

Kesämökin saunan kuistilla voi ottaa torkut riippukeinussa. Räystäs suojaa mahdolliselta sateelta. Tässä aika kuluu joutuin myös saunan lämpiämistä odotellessa.
Kauniina kesäpäivinä kuistille levitetään räsymatto ja rottinkituolit pehmustetaan tyynyillä. Pikkupöytä on koottu Ikean raheista, joiden päällä on rottinkitarjotin.
Saunamökin kuistilla voi löylyjen jälkeen nauttia kylmästä juomasta ja mahtavasta merimaisemasta. Mökin yövieraille kuisti on kuin oma oleskelutila.
Päärakennuksen edustalla lipan alla on mainio paikka ruokailuryhmälle. Kuistin lasitettu pääty suojaa tuulelta. Siinä roikkuu ketjuista iso peili, joka kertaa ympäröivää maisemaa kauniisti.
Suloinen päivänvarjo on oikeasti sateenvarjo. Lapsiperheen vanhemmat ovat loihtineet sen alle kahdenkeskisen kahvittelupaikan, joka hehkuu romantiikkaa. Tunnusväri on vaaleanpunainen.

Lue lisää:

Kommentoi »