Auringonpalvontaa, nautinnollisia päiväkahveja ja riippukeinussa haaveilua! Mökkiterassi on paras paikka rentoutumiseen
Sisustus
Auringonpalvontaa, nautinnollisia päiväkahveja ja riippukeinussa haaveilua! Mökkiterassi on paras paikka rentoutumiseen
Terassikausi on avattu! Mökkiterassi on näköalapaikka ja rentoutumiskeidas, joka kalustetaan tunteella mutta käyttötarpeen mukaan. Ota mallia näistä suomalaisten lomaparatiiseista!
8.4.2019
 |
Meidän Mökki
Minimökin kompakti terassi antaa huimasti lisätilaa oleskeluun. Neljän neliömetrin tilaan mahtuu kaksi aurinkotuolia sekä taittopöytä, joka nostetaan esille ruokailua varten. Terassi on rakennettu harmaaksi patinoituvasta, kestävästä lehtikuusesta.
Terassi jatkuu maastoa mukailevana kulkureittinä vajaan ja saunarakennukseen. Sokkeli on peitetty tummiksi petsatuilla puurimoilla. Ruokailutila on tuulelta suojassa sisätilassa. Terassilla rentoudutaan Fatboyn Headdemock-riippukeinussa, jossa on oma jalusta.
Pitkulainen terassi on pyhitetty oleskeluun. Ruskealla petsatut laudat sopivat idylliseen hirsimökkiin. Adirondack-lepotuolit suunniteltiin Amerikassa 1900-luvun alussa. Vastaavia tuoleja valmistaa Suomessa Canam Trade.
Harmaantunutta puuta, raikkaita räsymattoja ja vehreän kesäiset maisemat – siis täydellinen miljöö rentojen kesäpäivien viettoon ystävien kanssa.
Terassi on mökin käyntikortti. Siksi sen kalustamiseen panostetaan yhtä paljon kuin mökin sisustamiseen.
Seinustaa varjostaa rehevä pergola. Reilu pirttipöytä ja selkänojalliset penkit ovat hyvä valinta terassille, jossa syödään isolla porukalla. Keveiden taittotuolien ansiosta kokonaisuus ei näytä täyteen ahdetulta. Samankaltaisia pöytiä ja penkkejä valmistaa Hillerstorp.
Aivan järven rannan tasalle rakennetulta terassilta pääsee kahlaamalla pienelle lokkiluodolle. Tässä keinutuolissa maisemaa katsellessa voi vaikka nukahtaa.
Puiden siimeksessä, rannan tuntumassa sijaitsevan mökin ulkotilat on rakennettu maastoa mukaillen. Epäsymmetrinen terassi on myös kulkuväylä rantaan. Väljä tila muuntuu moneen käyttötarkoitukseen auringonotosta hiekkalaatikkoleikkeihin. Värikkäät lepotuolit ovat Ikean Ps-mallistosta.
Riippukeinut on kiinnitetty koukuilla kattopalkkiin, josta ne on helppo irrottaa. Värikkäät räsymatot korostavat terassin luonnetta oleskelutilana, ja niiden peseminen juuriharjalla ja mäntysuovalla on mukavaa kesäpuuhaa. Softa-riipputuolit löytyivät Elloksesta.
Kahdenistuttavalla penkillä nautitaan saunaoluet ja tähyillään järvelle. Iso juuttimatto tuntuu mukavalta paljaiden jalkojen alla ja estää hiekanjyvien kulkeutumisen mökkiin. Rouheita juuttimattoja myy esimerkiksi Matto.fi.
Lautarimat rajaavat terassista suojaisan oleskelutilan. Rimat on maalattu säänkestävällä Fasad-maalilla. Isot ruukut ja kasvit tuovat vehreyttä olohuonemaisesti kalustettuun oleskelupaikkaan. Siro pehmustettu sohva on Brafabin mallistosta.
Tähän mökkiin on rakennettu laajennuksella kesähuone, josta järvimaisemaa voi ihailla huonolla säällä. Aurinkoterassilta pääsee käytäviä pitkin saunalle.
Kestävät lehtikuusilankut harmaantuvat kauniisti vanhetessaan. Patinoitunut terassi sopii luontevasti vanhaan hirsitaloon. Suuri tila rajautuu kiviaitaan, joka antaa eläväisen taustan modernille ruokailuryhmälle.
Mökin ja vierasmajan väliin on pingotettu purjekankaat, jotka antavat varjoa ja suojaavat myös sateelta. Terassi on kalustettu leppoisaksi oleskelutilaksi Ikean Applarö-sarjan kalusteilla.
Merihenkisen terassin kaiteet on tehty köysistä, jotka on pujotettu metallikiinnikkeiden läpi ja viimeistelty yksinkertaisella solmulla. Vaaleat köydet ovat näyttävä vastakohta tummaksi petsatulle puulle.
Tällä mökillä oleskelualueita on useita, yksi niistä vierasaitan yhteydessä. Rottinkisessa riippukeinussa on leppoisaa istua lukemassa tai ihan vain haaveilemassa.
Betonista valettu tulisija on upotettu terassin rakenteeseen. Reilut kalusteet on valmistettu terassilaudasta ja pehmustettu tyynyillä ja taljoilla.
Punaisen mökin terassille pääsee astumaan ulko-oven vierestä. Kesäjuomat nostetaan pöydälle aurinkovarjon alle suojaan paahteelta.

Muokattu 7.5.2020: Lisätty uusia kuvia.

Kommentoi »