Maku

Nyt leivotaan raparperista

Nyt leivotaan raparperista

Kevät on tullut, kun kirpakat raparperinvarret ovat valmiita pätkittäviksi. Keitä raparperipalat kiisseliksi ja hilloksi tai lisää sellaisenaan suussa sulaviin leivonnaisiin.
Teksti Annika Elomaa
Mainos

Raparperin paras satoaika alkaa toukokuussa. Silloin lehtiruodit ovat maukkaita ja mehukkaita, eikä niitä tarvitse edes kuoria.
Raparperi sisältää omena- ja viinihappoa, mutta myös noin 5 % oksaalihappoa lajikkeesta riippuen. Oksaalihappo sitoo elimistössä kalsiumia, ja siksi raparperin kanssa usein tarjotaan jotain maitotuotetta.
Valmista raparperiruoat ja säilykkeet teräs tai pinnoitetussa kattilassa. Raparperin hapot irrottavat alumiinikattilasta alumiinia ruokaan.
Pakasta raparperit raakana. Kuori varret tarvittaessa ja leikkaa 2-3 cm:n paloiksi.

Julkaistu: 16.3.2011
Katso myös nämä