Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Raparperi-tuorejuustokakku

1 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 1 h 0 min

Tämä pieni kahvikakku valmistetaan leipävuokaan, jossa se kypsyy mehukkaaksi eikä ollenkaan kuivakakkumaisen murenevaksi. Kakku saa makunsa voissa ja fariinisokerissa paistetusta raparperista sekä muskottipähkinästä, ja tuorejuustoisen tahmea keskusta on kakun paras osa.

22.4.2015
Reseptin ainekset
10 palaa
Taikina
85 g
voita
1 dl
sokeria
2 kpl
munaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 dl
maitoa
200 g
raparperia
1 rkl
voita
1 rkl
fariinisokeria
1/2 tl
jauhettua muskottipähkinää
Tuorejuustotäyte
100 g
tuorejuustoa
2 rkl
sokeria
1/2 kpl
munaa

Ota voi, munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele leipävuoka.

Lisää pannulle ruokalusikallinen voita ja fariinisokeri, lisää pilkottu raparperi ja kuullota pannulla, kunnes ylimääräinen neste on hävinnyt. Mausta muskottipähkinällä.

Vaahdota voi sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi, lisää huoneenlämpöiset munat yksi kerrallaan vaahdon joukkoon samalla vatkaten.

Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää puolet jauhoseoksesta vaahtoon, sen jälkeen puolet maidosta. Lisää sitten loput jauhoista ja maidosta ja sekoita tasaiseksi, lopeta sekoittaminen kun aineet ovat juuri yhdistyneet.

Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, sokeri ja muna tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan ja tee lastalla pieni kolo taikinan keskelle. Kaada koloon tuorejuustoseos, viimeisenä ripottele päälle raparperit. 

Paista uunin keskitasolla n. 35-45 minuuttia tai kunnes kakku on keskeltäkin asettunut ja se on saanut kauniin kullankeltaisen värin.

Anna kakun jäähtyä ensin vuoassa ja sitten ritilällä. 

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt