


Raparperi-kinuskipiirakka
1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Raparperi-kinuskipiirakka valmistuu lukijamme Eijan reseptillä, jossa makea kinuskikastike hyrrää ihanasti happaman raparperin parina. Paahtunut pähkinärouhe ja kinuski takaavat, ettei tätä raparperipiirakkaa jää seuraavalle päivälle.
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohjataikina
75 g
voita (pehmeää)
1½ dl
sokeria
1
muna
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ dl
maitoa
Täyte
1/2 l
raparperinpaloja
1 tl
kanelia
1 tl
vaniljasokeria
½ dl
fariinisokeria
1 rkl
perunajauhoja
Lisäksi
2 dl
kinuskikastiketta (valmista)
1 dl
pähkinärouhetta
Tarjoiluun
vaniljajäätelöä
Raparperi-kinuskipiirakka – ohje:
- Sekoita raparperinpaloihin mausteet, sokeri ja perunajauhot. Jätä seos odottamaan taikinan tekemisen ajaksi.
- Vaahdota voi ja sokeri pohjataikinaa varten. Lisää muna edelleen vatkaten.
- Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa.
- Levitä taikina lastalla voideltuun piirakkavuokaan (Ø 24–26 cm). Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.
- Lisää esipaistetulle pohjalle raparperiseos, kinuskikastike ja pähkinärouhe. Jatka paistamista vielä 25–30 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin ja piirakka on kypsää.
- Tarjoa raparperipiirakka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Ohje: Eija Malmberg, Elina Jyväs (toim.)
Vinkki!
Testaa myös mehevä raparperipiirakka, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Täytteessä yhdistyvät kermaviili ja rahka, pohjaa mehevöittää piimä. Ohjeella teet pellillisen herkullista piirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat