Maku

Raparperi-kinuskipiirakka

1 h
5
0

Raparperi-kinuskipiirakka

Lukijamme Eijan ihanassa raparperipiirakassa makea kinuskikastike hyrrää ihanasti happaman raparperin parina. Paahtunut pähkinärouhe ja kinuski takaavat, ettei tätä raparperipiirakkaa jää seuraavalle päivälle.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Pohjataikina

  • 75 gvoita (pehmeää)
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 kplmuna
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 dlmaitoa

Täyte

  • 1/2 lraparperinpaloja
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/2 dlfariinisokeria
  • 1 rklperunajauhoja

Lisäksi

  • 2 dlkinuskikastiketta (valmista)
  • 1 dlpähkinärouhetta

Tarjoiluun

  • vaniljajäätelöä

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Sekoita raparperinpaloihin mausteet, sokeri ja perunajauhot. Jätä seos odottamaan taikinan tekemisen ajaksi.

Vaahdota voi ja sokeri pohjataikinaa varten. Lisää muna edelleen vatkaten.

Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa.

Levitä taikina lastalla voideltuun piirakkavuokaan (Ø 24–26 cm). Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.

Lisää esipaistetulle pohjalle raparperiseos, kinuskikastike ja pähkinärouhe. Jatka paistamista vielä 25–30 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin ja piirakka on kypsää.

Tarjoa raparperipiirakka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Ohje: Eija Malmberg, Elina Jyväs (toim.)

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä