4,2(20)
Raparperi-kinuskipiirakka
Kasvis
1 h
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Lukijamme Eijan ihanassa raparperipiirakassa makea kinuskikastike hyrrää ihanasti happaman raparperin parina. Paahtunut pähkinärouhe ja kinuski takaavat, ettei tätä raparperipiirakkaa jää seuraavalle päivälle.
Julkaistu 15.6.2017
Maku
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohjataikina
75 gvoita (pehmeää)
1 1/2 dlsokeria
1 kplmuna
2 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1/2 dlmaitoa
Täyte
1/2 lraparperinpaloja
1 tlkanelia
1 tlvaniljasokeria
1/2 dlfariinisokeria
1 rklperunajauhoja
Lisäksi
2 dlkinuskikastiketta (valmista)
1 dlpähkinärouhetta
Tarjoiluun
vaniljajäätelöä

Raparperi-kinuskipiirakka leivotaan näin:

  1. Sekoita raparperinpaloihin mausteet, sokeri ja perunajauhot. Jätä seos odottamaan taikinan tekemisen ajaksi.
  2. Vaahdota voi ja sokeri pohjataikinaa varten. Lisää muna edelleen vatkaten.
  3. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa.
  4. Levitä taikina lastalla voideltuun piirakkavuokaan (Ø 24–26 cm). Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.
  5. Lisää esipaistetulle pohjalle raparperiseos, kinuskikastike ja pähkinärouhe. Jatka paistamista vielä 25–30 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin ja piirakka on kypsää.
  6. Tarjoa raparperipiirakka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Ohje: Eija Malmberg, Elina Jyväs (toim.)

3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.