Maku

Raparperi-kinuskipiirakka

1 h
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
40 min
Lukijamme Eijan ihanassa raparperipiirakassa makea kinuskikastike hyrrää ihanasti happaman raparperin parina. Paahtunut pähkinärouhe ja kinuski takaavat, ettei tätä raparperipiirakkaa jää seuraavalle päivälle.
4.3
2
Julkaistu: 15.6.2017


Ainekset (12 annosta)

Pohjataikina

  • 75 gvoita (pehmeää)
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 kplmuna
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 dlmaitoa

Täyte

  • 1/2 lraparperinpaloja
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/2 dlfariinisokeria
  • 1 rklperunajauhoja

Lisäksi

  • 2 dlkinuskikastiketta (valmista)
  • 1 dlpähkinärouhetta

Tarjoiluun

  • vaniljajäätelöä
Tulosta

Raparperi-kinuskipiirakka leivotaan näin:

  1. Sekoita raparperinpaloihin mausteet, sokeri ja perunajauhot. Jätä seos odottamaan taikinan tekemisen ajaksi.
  2. Vaahdota voi ja sokeri pohjataikinaa varten. Lisää muna edelleen vatkaten.
  3. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa.
  4. Levitä taikina lastalla voideltuun piirakkavuokaan (Ø 24–26 cm). Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.
  5. Lisää esipaistetulle pohjalle raparperiseos, kinuskikastike ja pähkinärouhe. Jatka paistamista vielä 25–30 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin ja piirakka on kypsää.
  6. Tarjoa raparperipiirakka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Ohje: Eija Malmberg, Elina Jyväs (toim.)

2 kommenttia