


Ruusuiset raparperipalat
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Ruusu ja raparperi ovat ihan loistava pari! Nämä mehevät, juustokakkumaiset raparperipalat saavat kenet tahansa koukkuunsa.
Reseptin ainekset
25 palaa
Pohja
150 g
voita (huoneenlämpöistä)
1 dl
sokeria
1
muna
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
200 g
tuorejuustoa
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1
muna
1/2–1 rkl
ruusuvettä
400 g
raparperia
Ruusuiset raparperipalat – ohje:
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhot taikinaan.
- Levitä taikina leivinpaperoidun vuoan (20 cm x 30 cm) pohjalle.
- Valmista täyte. Sekoita tuorejuusto, sokerit ja muna keskenään. Mittaa joukkoon ruusuvesi maistellen. Aloita puolesta ruokalusikallisesta ja maistele samalla. Määrä riippuu käyttämäsi ruusuveden voimakkuudesta. Levitä tuorejuustotäyte piirakkapohjalle.
- Kuori raparperit tarvittaessa ja leikkaa kuivat päät pois. Viipaloi raparperit puolen sentin paloiksi. Asettele palat täytteen päälle.
- Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Anna jäähtyä täysin ennen kuin leikkaat raparperipiirakan paloiksi.
Vinkki!
Testaa myös mehevä raparperipiirakka, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Reseptillä leivot helposti pellillisen herkullista piirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat