Maku

Ruusuiset raparperipalat

55 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
30 min
Ruusu ja raparperi ovat ihan loistava pari! Nämä mehevät, juustokakkumaiset raparperipalat saavat kenet tahansa koukkuunsa.
4.4
1
Julkaistu: 4.8.2016


Reseptin ainekset (25 palaa)

Pohja

  • 150 gvoita (huoneenlämpöistä)
  • 1 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 200 gtuorejuustoa
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 - 1 rklruusuvettä
  • 400 graparperia
Tulosta

Valmista ruusuiset raparperipalat näin:

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhot taikinaan.
  2. Levitä taikina leivinpaperoidun vuoan (20 cm x 30 cm) pohjalle.
  3. Valmista täyte. Sekoita tuorejuusto, sokerit ja muna keskenään. Mittaa joukkoon ruusuvesi maistellen. Aloita puolesta ruokalusikallisesta ja maistele samalla. Määrä riippuu käyttämäsi ruusuveden voimakkuudesta. Levitä tuorejuustotäyte piirakkapohjalle.
  4. Kuori raparperit tarvittaessa ja leikkaa kuivat päät pois. Viipaloi raparperit puolen sentin paloiksi. Asettele palat täytteen päälle.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Anna jäähtyä täysin ennen kuin leikkaat raparperipiirakan paloiksi.  
1 kommentti