4,4(7)
Ruusuiset raparperipalat
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Ruusu ja raparperi ovat ihan loistava pari! Nämä mehevät, juustokakkumaiset raparperipalat saavat kenet tahansa koukkuunsa.
Reseptin ainekset
25 palaa
Pohja
150 gvoita (huoneenlämpöistä)
1 dlsokeria
1 kplmunaa
2 dlvehnäjauhoja
1 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta
Täyte
200 gtuorejuustoa
1 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
1 kplmunaa
1/2 - 1 rklruusuvettä
400 graparperia

Valmista ruusuiset raparperipalat näin:

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhot taikinaan.
  2. Levitä taikina leivinpaperoidun vuoan (20 cm x 30 cm) pohjalle.
  3. Valmista täyte. Sekoita tuorejuusto, sokerit ja muna keskenään. Mittaa joukkoon ruusuvesi maistellen. Aloita puolesta ruokalusikallisesta ja maistele samalla. Määrä riippuu käyttämäsi ruusuveden voimakkuudesta. Levitä tuorejuustotäyte piirakkapohjalle.
  4. Kuori raparperit tarvittaessa ja leikkaa kuivat päät pois. Viipaloi raparperit puolen sentin paloiksi. Asettele palat täytteen päälle.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Anna jäähtyä täysin ennen kuin leikkaat raparperipiirakan paloiksi.  
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo