


Gluteeniton raparperi-keikauskakku
1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Gluteeniton keikauskakku leivotaan raparperista. Keikauksen ihanan karamellisoitu pinta syntyy voilla ja ruokokidesokerilla.
Reseptin ainekset
8 annosta
Vuokaan
150 g
voita (kylmää)
1 1/2 dl
ruokosokeria
500 g
raparperia
Taikina
100 g
voita (pehmeää)
1½ dl
sokeria
2
munaa
½ dl
kuohukermaa
2 dl
gluteenitonta jauhoseosta (Semper hieno gluteeniton jauhoseos)
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
1 tl
psylliumia
¼ tl
suolaa
Gluteeniton raparperi-keikauskakku – ohje:
- Leikkaa kylmä voi terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Levitä voi pinnoitetun kakkuvuoan (Ø 24–26 cm) pohjalle.
- Huuhtele ja kuori raparperit ohuelti. Leikkaa ne pituussuunnassa 10 cm:n pätkiksi ja lado voin päälle. Ripottele päälle sokeri.
- Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon kerma.
- Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Nosta taikina nokareina täytteen päälle. Taikinan pintaa ei tarvitse tasoittaa, sillä se leviää uunissa.
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
- Anna raparperikeikauksen jäähtyä hetki ja kumoa se vadille. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Vinkki!
Kokeile myös mehevää raparperipiirakkaa, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen. Reseptillä leivot helposti pellillisen herkullista piirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat