Maku

Gluteeniton raparperi-keikauskakku

1 h
5
1

Gluteeniton raparperi-keikauskakku

GL
1
5
Raparperi keikahtaa helposti gluteenittomaksi kakuksi. Keikauksen ihanan karamellisoitu pinta syntyy voilla ja ruokokidesokerilla.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Vuokaan

  • 150 gvoita (kylmää)
  • 1 1/2 dlruokosokeria
  • 500 graparperia

Taikina

  • 100 gvoita (pehmeää)
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 dlkuohukermaa
  • 2 dlgluteenitonta jauhoseosta (Semper hieno gluteeniton jauhoseos)
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlpsylliumia
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Valmista gluteeniton raparperi-keikauskakku näin:

Leikkaa kylmä voi terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Levitä voi pinnoitetun kakkuvuoan (Ø 24–26 cm) pohjalle.

Huuhtele ja kuori raparperit ohuelti. Leikkaa ne pituussuunnassa 10 cm:n pätkiksi ja lado voin päälle. Ripottele päälle sokeri.

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon kerma.

Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Nosta taikina nokareina täytteen päälle. Taikinan pintaa ei tarvitse tasoittaa, sillä se leviää uunissa.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Anna raparperikeikauksen jäähtyä hetki ja kumoa se vadille. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä