


Raparperi-toscakakku – rakastetun klassikon raikkaan makea serkku!
1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 0 min
Raparperi-toscakakku on kirpsakan makea versio rakastetusta toscakakusta. Tuttu leivonnainen saa aivan uudenlaista mehevyyttä, kun taikinaan kätkee raparperia, inkivääriä ja kardemummaa.
Reseptin ainekset
14 palaa
Taikina
200 g
voita (pehmeää)
2 1/2 dl
fariinisokeria
4
kananmunaa
6 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
inkivääriä (jauhettua)
1 tl
kardemummaa (jauhettua)
200 g
ranskankermaa
3 dl
raparperia (pieninä paloina)
Vuokaan
1 rkl
voita
1/2 dl
manteli- tai pähkinäjauhoja
Toscakuorrutus
100 g
voita
1 dl
sokeria
2 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
kuohukermaa
100 g
mantelilastuja
Raparperi-toscakakku – ohje:
Taikina
- Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 22–24 cm). Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Vatkaa kulhossa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja koko ajan vatkaten.
- Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, inkivääri ja kardemumma. Lisää kuivat aineet voi-sokeriseokseen vuorotellen ranskankerman kanssa. Sekoita nopeasti muovilastalla käännelleen tasaiseksi taikinaksi. Lisää taikinaan lopuksi raparperinpalat.
- Levitä taikina vuokaan ja tasoita pinta lastalla. Paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista.
Toscakuorrutus
- Mittaa pinnoitettuun kattilaan kaikki kuorrutuksen ainekset. Kuumenna keskilämmöllä ja välillä sekoittaen, kunnes kuorrutus muuttuu sakeammaksi, noin 5–10 minuuttia. Varo polttamasta kuorrutusta pohjaan.
- Levitä lämmin kuorrutus kakun päälle. Jatka paistamista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes kuorrutus saa kullanruskean värin.
- Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.
Vinkit!
- Taikinaan voit lisätä raparperin sijaan myös saman määrän esimerkiksi kuutioitua omenaa tai päärynää.
- Testaa myös mehevä raparperipiirakka, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Reseptillä leivot helposti pellillisen herkullista piirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat