Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Raparperi-toscakakku – rakastetun klassikon raikkaan makea serkku!

1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 0 min

Raparperi-toscakakku on kirpsakan makea versio rakastetusta toscakakusta. Tuttu leivonnainen saa aivan uudenlaista mehevyyttä, kun taikinaan kätkee raparperia, inkivääriä ja kardemummaa.

Reseptin ainekset
14 palaa
Taikina
200 g
voita (pehmeää)
2 1/2 dl
fariinisokeria
4
kananmunaa
6 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
inkivääriä (jauhettua)
1 tl
kardemummaa (jauhettua)
200 g
ranskankermaa
3 dl
raparperia (pieninä paloina)
Vuokaan
1 rkl
voita
1/2 dl
manteli- tai pähkinäjauhoja
Toscakuorrutus
100 g
voita
1 dl
sokeria
2 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
kuohukermaa
100 g
mantelilastuja

Raparperi-toscakakku – ohje:

Taikina

  1. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 22–24 cm). Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa kulhossa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja koko ajan vatkaten.
  4. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, inkivääri ja kardemumma. Lisää kuivat aineet voi-sokeriseokseen vuorotellen ranskankerman kanssa. Sekoita nopeasti muovilastalla käännelleen tasaiseksi taikinaksi. Lisää taikinaan lopuksi raparperinpalat.
  5. Levitä taikina vuokaan ja tasoita pinta lastalla. Paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista.

Toscakuorrutus

  1. Mittaa pinnoitettuun kattilaan kaikki kuorrutuksen ainekset. Kuumenna keskilämmöllä ja välillä sekoittaen, kunnes kuorrutus muuttuu sakeammaksi, noin 5–10 minuuttia. Varo polttamasta kuorrutusta pohjaan.
  2. Levitä lämmin kuorrutus kakun päälle. Jatka paistamista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes kuorrutus saa kullanruskean värin.
  3. Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Vinkit!

  • Taikinaan voit lisätä raparperin sijaan myös saman määrän esimerkiksi kuutioitua omenaa tai päärynää.
  • Testaa myös mehevä raparperipiirakka, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Reseptillä leivot helposti pellillisen herkullista piirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt