4,1(8)
Raparperi-toscakakku – rakastetun klassikon raikkaan makea serkku!
1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h
Raparperi-toscakakku on kirpsakan makea versio rakastetusta toscakakusta. Tuttu leivonnainen saa aivan uudenlaista mehevyyttä, kun taikinaan kätkee raparperia, inkivääriä ja kardemummaa.
Reseptin ainekset
14 palaa
Taikina
200 gvoita (pehmeää)
2 1/2 dlfariinisokeria
4 kplkananmunaa
6 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 tlinkivääriä (jauhettua)
1 tlkardemummaa (jauhettua)
200 granskankermaa
3 dlraparperia (pieninä paloina)
Vuokaan
1 rklvoita
1/2 dlmanteli- tai pähkinäjauhoja
Toscakuorrutus
100 gvoita
1 dlsokeria
2 rklvehnäjauhoja
2 rklkuohukermaa
100 gmantelilastuja

Taikina

Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 22-24 cm). Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Vatkaa kulhossa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja koko ajan vatkaten.

Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, inkivääri ja kardemumma. Lisää kuivat aineet voi-sokeriseokseen vuorotellen ranskankerman kanssa. Sekoita nopeasti muovilastalla käännelleen tasaiseksi taikinaksi. Lisää taikinaan lopuksi raparperinpalat.

Levitä taikina vuokaan ja tasoita pinta lastalla. Paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista.

Toscakuorrutus

Mittaa pinnoitettuun kattilaan kaikki kuorrutuksen ainekset. Kuumenna keskilämmöllä ja välillä sekoittaen, kunnes kuorrutus muuttuu sakeammaksi, noin 5-10 minuuttia. Varo polttamasta kuorrutusta pohjaan.

Levitä lämmin kuorrutus kakun päälle. Jatka paistamista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes kuorrutus saa kullanruskean värin.

Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Taikinaan voit lisätä raparperin sijaan myös saman määrän esimerkiksi kuutioitua omenaa tai päärynää.
6 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo