Maku

Raparperi-toscakakku – rakastetun klassikon raikkaan makea serkku!

1 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h
Raparperi-toscakakku on kirpsakan makea versio rakastetusta toscakakusta. Tuttu leivonnainen saa aivan uudenlaista mehevyyttä, kun taikinaan kätkee raparperia, inkivääriä ja kardemummaa.
4.3
6
Julkaistu: 23.11.2014


Ainekset (14 palaa)

Taikina

  • 200 gvoita (pehmeää)
  • 2 1/2 dlfariinisokeria
  • 4 kplkananmunaa
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlinkivääriä (jauhettua)
  • 1 tlkardemummaa (jauhettua)
  • 200 granskankermaa
  • 3 dlraparperia (pieninä paloina)

Vuokaan

  • 1 rklvoita
  • 1/2 dlmanteli- tai pähkinäjauhoja

Toscakuorrutus

  • 100 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 2 rklkuohukermaa
  • 100 gmantelilastuja
Tulosta

Taikina

Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 22-24 cm). Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Vatkaa kulhossa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja koko ajan vatkaten.

Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, inkivääri ja kardemumma. Lisää kuivat aineet voi-sokeriseokseen vuorotellen ranskankerman kanssa. Sekoita nopeasti muovilastalla käännelleen tasaiseksi taikinaksi. Lisää taikinaan lopuksi raparperinpalat.

Levitä taikina vuokaan ja tasoita pinta lastalla. Paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista.

Toscakuorrutus

Mittaa pinnoitettuun kattilaan kaikki kuorrutuksen ainekset. Kuumenna keskilämmöllä ja välillä sekoittaen, kunnes kuorrutus muuttuu sakeammaksi, noin 5-10 minuuttia. Varo polttamasta kuorrutusta pohjaan.

Levitä lämmin kuorrutus kakun päälle. Jatka paistamista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes kuorrutus saa kullanruskean värin.

Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Taikinaan voit lisätä raparperin sijaan myös saman määrän esimerkiksi kuutioitua omenaa tai päärynää.
6 kommenttia