Kotivinkki

Kinuski-raparperipiirakka

1 h
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
35 min
Makea kinuski-kauratäyte ja hapan raparperi ovat täydellinen makupari. Tarjoa raparperipiirakka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
4.1
9
Julkaistu: 8.8.2014


Ainekset (8-10 palaa)

Raparperipiirakan pohja

  • 100 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 2 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1kananmuna

Raparperipiirakan täyte

  • 1 lraparperia paloiteltuna
  • 1 rklmaissitärkkelysjauhoja (esim Maizena)
  • 1 rklsokeria

Raparperipiirakan kuorrutus

  • 3 dlkaurahiutaleita
  • 2 dlvalmista kinuskikastiketta (tai itse tehtyä ohje alla)
  • pieni ripaus suolaa
Tulosta

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Nypi huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet muruiksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.

3. Painele taikina piirasvuoan (halkaisija noin 22 cm) pohjalle ja reunoille.

4. Sekoita raparperipalojen joukkoon maissitärkkelys ja sokeri. Kumoa täyte pohjan päälle.

5. Yhdistä kaurahiutaleet ja kinuskikastike. Lisää pieni ripaus suolaa ja levitä seos raparperien päälle. Jos haluat tehdä kinuskikastikkeen itse, katso hyvä ohjeemme!

6. Paista raparperipiirakkaa noin 35 minuuttia.

7. Tarjoa kinuski-raparperipiirakka lämpimänä tai haaleana vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

9 kommenttia