Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kinuski-raparperipiirakka

1 h 0 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 35 min

Makea kinuski-kauratäyte ja hapan raparperi ovat täydellinen makupari. Tarjoa raparperipiirakka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

8.8.2014
Reseptin ainekset
8-10 palaa
Pohja
100 g
voita
1 dl
sokeria
2½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
1
kananmuna
Täyte
1 l
raparperia paloiteltuna
1 rkl
maissitärkkelysjauhoja (esim Maizena)
1 rkl
sokeria
Kuorrutus
3 dl
kaurahiutaleita
2 dl
kinuskikastiketta (valmista tai itse tehtyä)
pieni ripaus suolaa

Kinuski-raparperipiirakka – ohje:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Nypi huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet muruiksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
  3. Painele taikina piirasvuoan (halkaisija noin 22 cm) pohjalle ja reunoille.
  4. Sekoita raparperipalojen joukkoon maissitärkkelys ja sokeri. Kumoa täyte pohjan päälle.
  5. Yhdistä kaurahiutaleet ja kinuskikastike. Lisää pieni ripaus suolaa ja levitä seos raparperien päälle. Jos haluat tehdä kinuskikastikkeen itse, katso hyvä ohjeemme!
  6. Paista raparperipiirakkaa noin 35 minuuttia.
  7. Tarjoa kinuski-raparperipiirakka lämpimänä tai haaleana vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Vinkki!

Mehevä raparperipiirakka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Täytteessä yhdistyvät kermaviili ja rahka, pohjaa mehevöittää piimä. Ohjeella teet pellillisen herkullista piirakkaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt