Kotivinkki

Kinuskikastike – taivaallinen lisä erilaisiin jälkiruokiin

10 min
KA
3.59
4

Kinuskikastike on juhlava mutta superhelppo tarjottava. Se maistuu uskomattoman hyvältä vaniljajäätelön ja karpaloiden kanssa, mutta sopii myös monien muiden jälkkärien kanssa nautittavaksi.
Tulosta
Kuvat Pirita Särmä

Ainekset (4–6 annosta)

Kinuskikastike

  • 2 dlkuohu- tai vispikermaa
  • 2 dlsokeria

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

Kinuskikastike valmistuu näin:

  1. Mittaa kattilaan kuohu- tai vispikerma ja sokeri.
  2. Keitä seosta muutama minuutti sekoittelemalla koko ajan, kunnes se ruskistuu. Huomioi, että kinuskikastike paksuuntuu jäähtyessään.

Paahteinen kinuskikastike valmistuu näin:

  1. Sulata 2 dl sokeria, kunnes se ruskistuu hennosti. Lisää 2 dl kermaa.
  2. Sokeri paakkuuntuu ensin, mutta sulaa kinuskiksi, kun keität sitä 2–3 minuuttia.

Hedelmäinen kinuskikastike valmistuu näin:

  1. Fariinisokeri tuo kinuskiin hedelmäisyyttä. Keitä 2 dl fariinisokeria ja 2 dl kermaa 4–5 minuuttia.

Klassinen kinuskikastike valmistuu näin:

  1. Keittele kattilassa 1 dl sokeria, 1 dl siirappia ja 2 dl kermaa 4–5 minuuttia.

Viritetty kinuskikastike valmistuu näin:

  1. Keitä kerman ja sokerin kera appelsiininkuorta sekä ½ tl inkivääriä tai ½ vaniljatankoa.
MITÄ PIDIT?
3.59