Kotivinkki

Kinuskikastike – taivaallinen lisä erilaisiin jälkiruokiin

10 min
KA
3.6
4

Kinuskikastike on juhlava mutta superhelppo tarjottava. Se maistuu uskomattoman hyvältä vaniljajäätelön ja karpaloiden kanssa, mutta sopii myös monien muiden jälkkärien kanssa nautittavaksi.
Tulosta
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Pirita Särmä

Ainekset (4–6 annosta)

Kinuskikastike

  • 2 dlkuohu- tai vispikermaa
  • 2 dlsokeria

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

Kinuskikastike valmistuu näin:

  1. Mittaa kattilaan kuohu- tai vispikerma ja sokeri.
  2. Keitä seosta muutama minuutti sekoittelemalla koko ajan, kunnes se ruskistuu. Huomioi, että kinuskikastike paksuuntuu jäähtyessään.

Paahteinen kinuskikastike valmistuu näin:

  1. Sulata 2 dl sokeria, kunnes se ruskistuu hennosti. Lisää 2 dl kermaa.
  2. Sokeri paakkuuntuu ensin, mutta sulaa kinuskiksi, kun keität sitä 2–3 minuuttia.

Hedelmäinen kinuskikastike valmistuu näin:

  1. Fariinisokeri tuo kinuskiin hedelmäisyyttä. Keitä 2 dl fariinisokeria ja 2 dl kermaa 4–5 minuuttia.

Klassinen kinuskikastike valmistuu näin:

  1. Keittele kattilassa 1 dl sokeria, 1 dl siirappia ja 2 dl kermaa 4–5 minuuttia.

Viritetty kinuskikastike valmistuu näin:

  1. Keitä kerman ja sokerin kera appelsiininkuorta sekä ½ tl inkivääriä tai ½ vaniljatankoa.
MITÄ PIDIT?
3.6