


Perinteinen kinuskikastike – taivaallinen lisä erilaisiin jälkiruokiin
10 min
Perinteinen kinuskikastike on juhlava mutta superhelppo tarjottava. Se maistuu uskomattoman hyvältä vaniljajäätelön ja karpaloiden kanssa, mutta sopii myös monien muiden jälkkärien kanssa nautittavaksi.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Kinuskikastike
2 dl
kuohu- tai vispikermaa
2 dl
sokeria
Kinuskikastike – ohje:
- Mittaa kattilaan kuohu- tai vispikerma ja sokeri.
- Keitä seosta muutama minuutti sekoittelemalla koko ajan, kunnes se ruskistuu. Huomioi, että kinuskikastike paksuuntuu jäähtyessään.
Vinkki!
Kinuski on oikeanlaista, kun sen keittolämpötila on 110–116 °C.
Paahteinen kinuskikastike – ohje:
- Sulata 2 dl sokeria, kunnes se ruskistuu hennosti. Lisää 2 dl kermaa.
- Sokeri paakkuuntuu ensin, mutta sulaa kinuskiksi, kun keität sitä 2–3 minuuttia.
Hedelmäinen kinuskikastike – ohje:
- Fariinisokeri tuo kinuskiin hedelmäisyyttä. Keitä 2 dl fariinisokeria ja 2 dl kermaa 4–5 minuuttia.
Klassinen kinuskikastike – ohje:
- Keittele kattilassa 1 dl sokeria, 1 dl siirappia ja 2 dl kermaa 4–5 minuuttia.
Viritetty kinuskikastike – ohje:
- Keitä kerman ja sokerin kera appelsiininkuorta sekä ½ tl inkivääriä tai ½ vaniljatankoa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat