3,5(8)
Suven suloisin mansikka-raparperipiirakka
1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min
Makeus ja kirpeys samassa paketissa. Kannellinen mansikka-raparperipiirakka koristellaan suloisilla pienillä sydämillä.
Julkaistu 4.7.2017
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
Taikina
4 dlvehnäjauhoja
150 gvoita
1 dltomusokeria
1 rklvaniljasokeria
1/4 tlsuolaa
1 kplmuna
1 rklkylmää vettä
Täyte
5 dlmansikoita
5 dlraparperia (paloina)
1 dltuoretta minttua
1 dlhillosokeria
3 rklmaissitärkkelystä
2 rklsitruunamehua
1 tlluomusitruunankuorta
Vuokaan
1 rklvoita
2 rklkorppujauhoja
Voitelu
1 kplmuna

Nypi jauhot, voi, sokerit ja suola murumaiseksi. Lisää muna ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääräise taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Pilko mansikat neljään osaan ja poista tupsut. Leikkaa raparperit puolen sentin paloiksi. Silppua minttu. Sekoita kulhossa kaikki täytteen ainekset.

Voitele ja jauhota piirakkavuoka (Ø 27 cm). Jaa taikina kahteen osaan. Kauli pohjataikina ohueksi levyksi ja painele vuokaan.

Kaada täyte pohjan päälle. Kauli kansilevy ohueksi ja leikkaa pintaan kuvioita veitsellä tai sydänmuotilla. Nosta levy täytteen päälle ja painele kiinni.

Voitele piirakan pinta munalla.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarkkaile piirakkaa ja peitä se foliolla, jos pinta näyttää tummuvan liikaa.

Tarjoa mansikka-raparperipiirakan kanssa vaniljajäätelöä tai -kastiketta.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.