


Suven suloisin mansikka-raparperipiirakka
1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min
Mansikka-raparperipiirakka on yhdistelmä makeus ja kirpeyttä. Piirakan kansi koristellaan suloisilla pienillä sydämillä.
Reseptin ainekset
10 annosta
Taikina
4 dl
vehnäjauhoja
150 g
voita
1 dl
tomusokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1/4 tl
suolaa
1
muna
1 rkl
kylmää vettä
Täyte
5 dl
mansikoita
5 dl
raparperia (paloina)
1 dl
tuoretta minttua
1 dl
hillosokeria
3 rkl
maissitärkkelystä
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
luomusitruunankuorta
Vuokaan
1 rkl
voita
2 rkl
korppujauhoja
Voitelu
1
muna
Mansikka-raparperipiirakka – ohje:
- Nypi jauhot, voi, sokerit ja suola murumaiseksi. Lisää muna ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääräise taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Pilko mansikat neljään osaan ja poista tupsut. Leikkaa raparperit puolen sentin paloiksi. Silppua minttu. Sekoita kulhossa kaikki täytteen ainekset.
- Voitele ja jauhota piirakkavuoka (Ø 27 cm). Jaa taikina kahteen osaan. Kauli pohjataikina ohueksi levyksi ja painele vuokaan.
- Kaada täyte pohjan päälle. Kauli kansilevy ohueksi ja leikkaa pintaan kuvioita veitsellä tai sydänmuotilla. Nosta levy täytteen päälle ja painele kiinni.
- Voitele piirakan pinta munalla.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarkkaile piirakkaa ja peitä se foliolla, jos pinta näyttää tummuvan liikaa.
- Tarjoa mansikka-raparperipiirakan kanssa vaniljajäätelöä tai -kastiketta.
Vinkki!
Kokeile myös mehevää raparperipiirakkaa, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Reseptillä leivot pellillisen herkullista piirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat