Suven suloisin mansikka-raparperipiirakka

1 h 15 min
0
0

Suven suloisin mansikka-raparperipiirakka

Makeus ja kirpeys samassa paketissa. Kannellinen mansikka-raparperipiirakka koristellaan suloisilla pienillä sydämillä.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Taikina

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 150 gvoita
  • 1 dltomusokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 kplmuna
  • 1 rklkylmää vettä

Täyte

  • 5 dlmansikoita
  • 5 dlraparperia (paloina)
  • 1 dltuoretta minttua
  • 1 dlhillosokeria
  • 3 rklmaissitärkkelystä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 tlluomusitruunankuorta

Vuokaan

  • 1 rklvoita
  • 2 rklkorppujauhoja

Voitelu

  • 1 kplmuna

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

Nypi jauhot, voi, sokerit ja suola murumaiseksi. Lisää muna ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääräise taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Pilko mansikat neljään osaan ja poista tupsut. Leikkaa raparperit puolen sentin paloiksi. Silppua minttu. Sekoita kulhossa kaikki täytteen ainekset.

Voitele ja jauhota piirakkavuoka (Ø 27 cm). Jaa taikina kahteen osaan. Kauli pohjataikina ohueksi levyksi ja painele vuokaan.

Kaada täyte pohjan päälle. Kauli kansilevy ohueksi ja leikkaa pintaan kuvioita veitsellä tai sydänmuotilla. Nosta levy täytteen päälle ja painele kiinni.

Voitele piirakan pinta munalla.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarkkaile piirakkaa ja peitä se foliolla, jos pinta näyttää tummuvan liikaa.

Tarjoa mansikka-raparperipiirakan kanssa vaniljajäätelöä tai -kastiketta.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä