Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suven suloisin mansikka-raparperipiirakka

1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min

Mansikka-raparperipiirakka on yhdistelmä makeus ja kirpeyttä. Piirakan kansi koristellaan suloisilla pienillä sydämillä.

4.7.2017
Reseptin ainekset
10 annosta
Taikina
4 dl
vehnäjauhoja
150 g
voita
1 dl
tomusokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1/4 tl
suolaa
1
muna
1 rkl
kylmää vettä
Täyte
5 dl
mansikoita
5 dl
raparperia (paloina)
1 dl
tuoretta minttua
1 dl
hillosokeria
3 rkl
maissitärkkelystä
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
luomusitruunankuorta
Vuokaan
1 rkl
voita
2 rkl
korppujauhoja
Voitelu
1
muna

Mansikka-raparperipiirakka – ohje:

  1. Nypi jauhot, voi, sokerit ja suola murumaiseksi. Lisää muna ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääräise taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  2. Pilko mansikat neljään osaan ja poista tupsut. Leikkaa raparperit puolen sentin paloiksi. Silppua minttu. Sekoita kulhossa kaikki täytteen ainekset.
  3. Voitele ja jauhota piirakkavuoka (Ø 27 cm). Jaa taikina kahteen osaan. Kauli pohjataikina ohueksi levyksi ja painele vuokaan.
  4. Kaada täyte pohjan päälle. Kauli kansilevy ohueksi ja leikkaa pintaan kuvioita veitsellä tai sydänmuotilla. Nosta levy täytteen päälle ja painele kiinni.
  5. Voitele piirakan pinta munalla.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarkkaile piirakkaa ja peitä se foliolla, jos pinta näyttää tummuvan liikaa.
  7. Tarjoa mansikka-raparperipiirakan kanssa vaniljajäätelöä tai -kastiketta.

Vinkki!

Kokeile myös mehevää raparperipiirakkaa, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Reseptillä leivot pellillisen herkullista piirakkaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt