Kotivinkki

Pellillinen raparperipiirakkaa – uuniin 10 minuutissa, ja maistuu ihanalta!

40 min
0
0

Pellillinen raparperipiirakkaa – uuniin 10 minuutissa, ja maistuu ihanalta!

Kun perinteinen raparperipiirakka on tehty, kokeile tätä herkullista pähkinäistä piirasta, jonka pohja syntyy kätevästi valmiista voi- tai torttutaikinasta.
Teksti Marita Suontausta
Kuvat Lisa Björner/Idecor Images
Tulosta
Mainos

Ainekset (8–10 palaa)

  • 500 gpakastettua voi- tai torttutaikinaa
  • 1 ½ dlhasselpähkinöitä (75 g)
  • ½ dlsuolattomia pistaasipähkinöitä (25 g)
  • 25 gvoita
  • 1 ¼ dlsokeria
  • 1kananmuna
  • 5–6raparperinvartta
  • 5 dlvettä
  • 4 rklsokeria

Päälle

  • 1 rklsuolattomia pistaasipähkinöitä
  • 2–3 rklmantelilastuja
  • n. 1 rkltomusokeria

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa tai vaniljakastiketta

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

1. Sulata taikina. Jauha pähkinät hienoksi. Sulata voi. Vatkaa sokeri ja kananmuna kevyesti sekaisin. Sekoita pähkinäjauhe, muna-sokeriseos ja voi tahnaksi.

2. Leikkaa raparperit 20 cm:n paloiksi. Halkaise ne pitkittäin ja aseta kattilaan. Kaada päälle vesi ja 4 rkl sokeria. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia.

4. Kauli voitaikina leivinpaperin päällä varovasti melkein uunipellin pohjan kokoiseksi. Vedä veitsellä viilto ympäri taikinaa noin 1 cm päästä reunasta. Älä leikkaa peltiin asti! Levitä pähkinätahna taikinapohjalle viillon sisäpuolelle. Asettele raparperit täytteen päälle.

5. Kypsennä pellillinen raparperipiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes reunat ovat kullanruskeat. Ripottele pinnalle pistaasirouhe, mantelilastut ja tomusokeri. Tarjoa kermavaahdon tai paksun vaniljakastikkeen kera.

Suosittelemme myös näitä

Kinuski-raparperipiirakka

Keikauskakku raparperista

Hurmaava raparperitorttu

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä