


Pellillinen raparperipiirakkaa – uuniin 10 minuutissa, ja maistuu ihanalta!
40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min
Pellillinen raparperipiirakkaa valmistuu kätevästi valmiista voi- tai torttutaikinasta. Tähän piirakkaan lisätään suolattomia pistaasipähkinöitä ja hasselpähkinöitä.
Reseptin ainekset
8–10 palaa
500 g
pakastettua voi- tai torttutaikinaa
1 ½ dl
hasselpähkinöitä (75 g)
½ dl
suolattomia pistaasipähkinöitä (25 g)
25 g
voita
1 ¼ dl
sokeria
1
kananmuna
5–6
raparperinvartta
5 dl
vettä
4 rkl
sokeria
Päälle
1 rkl
suolattomia pistaasipähkinöitä
2–3 rkl
mantelilastuja
n. 1 rkl
tomusokeria
Tarjoiluun
kermavaahtoa tai vaniljakastiketta
Raparperipiirakka pellillinen – ohje:
- Sulata taikina. Jauha pähkinät hienoksi. Sulata voi. Vatkaa sokeri ja kananmuna kevyesti sekaisin. Sekoita pähkinäjauhe, muna-sokeriseos ja voi tahnaksi.
- Leikkaa raparperit 20 cm:n paloiksi. Halkaise ne pitkittäin ja aseta kattilaan. Kaada päälle vesi ja 4 rkl sokeria. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia.
- Kauli voitaikina leivinpaperin päällä varovasti melkein uunipellin pohjan kokoiseksi. Vedä veitsellä viilto ympäri taikinaa noin 1 cm päästä reunasta. Älä leikkaa peltiin asti! Levitä pähkinätahna taikinapohjalle viillon sisäpuolelle. Asettele raparperit täytteen päälle.
- Kypsennä pellillinen raparperipiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes reunat ovat kullanruskeat. Ripottele pinnalle pistaasirouhe, mantelilastut ja tomusokeri. Tarjoa kermavaahdon tai paksun vaniljakastikkeen kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat