Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pellillinen raparperipiirakkaa – uuniin 10 minuutissa, ja maistuu ihanalta!

40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min

Pellillinen raparperipiirakkaa valmistuu kätevästi valmiista voi- tai torttutaikinasta. Tähän piirakkaan lisätään suolattomia pistaasipähkinöitä ja hasselpähkinöitä.

Reseptin ainekset
8–10 palaa
500 g
pakastettua voi- tai torttutaikinaa
1 ½ dl
hasselpähkinöitä (75 g)
½ dl
suolattomia pistaasipähkinöitä (25 g)
25 g
voita
1 ¼ dl
sokeria
1
kananmuna
5–6
raparperinvartta
5 dl
vettä
4 rkl
sokeria
Päälle
1 rkl
suolattomia pistaasipähkinöitä
2–3 rkl
mantelilastuja
n. 1 rkl
tomusokeria
Tarjoiluun
kermavaahtoa tai vaniljakastiketta

Raparperipiirakka pellillinen – ohje:

  1. Sulata taikina. Jauha pähkinät hienoksi. Sulata voi. Vatkaa sokeri ja kananmuna kevyesti sekaisin. Sekoita pähkinäjauhe, muna-sokeriseos ja voi tahnaksi.
  2. Leikkaa raparperit 20 cm:n paloiksi. Halkaise ne pitkittäin ja aseta kattilaan. Kaada päälle vesi ja 4 rkl sokeria. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia.
  3. Kauli voitaikina leivinpaperin päällä varovasti melkein uunipellin pohjan kokoiseksi. Vedä veitsellä viilto ympäri taikinaa noin 1 cm päästä reunasta. Älä leikkaa peltiin asti! Levitä pähkinätahna taikinapohjalle viillon sisäpuolelle. Asettele raparperit täytteen päälle.
  4. Kypsennä pellillinen raparperipiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes reunat ovat kullanruskeat. Ripottele pinnalle pistaasirouhe, mantelilastut ja tomusokeri. Tarjoa kermavaahdon tai paksun vaniljakastikkeen kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt