3,9(22)
Pellillinen raparperipiirakkaa – uuniin 10 minuutissa, ja maistuu ihanalta!
40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min
Pellillinen raparperipiirakkaa valmistuu kätevästi valmiista voi- tai torttutaikinasta. Tähän piirakkaan lisätään suolattomia pistaasipähkinöitä ja hasselpähkinöitä.
Julkaistu 26.5.2017
Kotivinkki
Reseptin ainekset
8–10 palaa
500 gpakastettua voi- tai torttutaikinaa
1 ½ dlhasselpähkinöitä (75 g)
½ dlsuolattomia pistaasipähkinöitä (25 g)
25 gvoita
1 ¼ dlsokeria
1kananmuna
5–6raparperinvartta
5 dlvettä
4 rklsokeria
Päälle
1 rklsuolattomia pistaasipähkinöitä
2–3 rklmantelilastuja
n. 1 rkltomusokeria
Tarjoiluun
kermavaahtoa tai vaniljakastiketta

Pellillinen raparperipiirakka valmistuu näin:

  1. Sulata taikina. Jauha pähkinät hienoksi. Sulata voi. Vatkaa sokeri ja kananmuna kevyesti sekaisin. Sekoita pähkinäjauhe, muna-sokeriseos ja voi tahnaksi.
  2. Leikkaa raparperit 20 cm:n paloiksi. Halkaise ne pitkittäin ja aseta kattilaan. Kaada päälle vesi ja 4 rkl sokeria. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia.
  3. Kauli voitaikina leivinpaperin päällä varovasti melkein uunipellin pohjan kokoiseksi. Vedä veitsellä viilto ympäri taikinaa noin 1 cm päästä reunasta. Älä leikkaa peltiin asti! Levitä pähkinätahna taikinapohjalle viillon sisäpuolelle. Asettele raparperit täytteen päälle.
  4. Kypsennä pellillinen raparperipiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes reunat ovat kullanruskeat. Ripottele pinnalle pistaasirouhe, mantelilastut ja tomusokeri. Tarjoa kermavaahdon tai paksun vaniljakastikkeen kera.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.