Pellillinen raparperipiirakkaa – uuniin 10 minuutissa, ja maistuu ihanalta!
40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min
Pellillinen raparperipiirakkaa valmistuu kätevästi valmiista voi- tai torttutaikinasta. Tähän piirakkaan lisätään suolattomia pistaasipähkinöitä ja hasselpähkinöitä.
Sulata taikina. Jauha pähkinät hienoksi. Sulata voi. Vatkaa sokeri ja kananmuna kevyesti sekaisin. Sekoita pähkinäjauhe, muna-sokeriseos ja voi tahnaksi.
Leikkaa raparperit 20 cm:n paloiksi. Halkaise ne pitkittäin ja aseta kattilaan. Kaada päälle vesi ja 4 rkl sokeria. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia.
Kauli voitaikina leivinpaperin päällä varovasti melkein uunipellin pohjan kokoiseksi. Vedä veitsellä viilto ympäri taikinaa noin 1 cm päästä reunasta. Älä leikkaa peltiin asti! Levitä pähkinätahna taikinapohjalle viillon sisäpuolelle. Asettele raparperit täytteen päälle.
Kypsennä pellillinen raparperipiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes reunat ovat kullanruskeat. Ripottele pinnalle pistaasirouhe, mantelilastut ja tomusokeri. Tarjoa kermavaahdon tai paksun vaniljakastikkeen kera.