


Raparperibebet
2 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 2 h 0 min
Raparperibebet tuovat yhteen klassikkoleivonnaiset ja herkullisen hapokkaan raparperin! Pehmeä täyte ja makea, vaaleanpunainen kuorrutus tekevät näistä leivoksista vastustamattomia.
Reseptin ainekset
16 kpl
Taikina
100 g
voita
3/4 dl
sokeria
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1
muna
Täyte
200 g
raparperia
1 dl
sokeria
1/2 dl
vettä
2 rkl
maissitärkkelystä
1 dl
kuohukermaa
2
munaa
100 g
voita
2 tl
vaniljasokeria
Kuorrutus
2 dl
tomusokeria
1 1/2 rkl
raparperimehua (tai raparperien keitinlientä)
Lisäksi
Koristeeksi syötäviä kukkia
Leivospohjien paistamiseen alumiinisia kertakäyttövuokia tai Italian leivosvuokia (Eskimo)
Raparperibebet – ohje:
- Mittaa kylmä voi, sokeri ja jauhot monitoimikoneen kulhoon. Aja leikkuuterällä ryynimäiseksi. Lisää muna ja jatka sekoittamista, kunnes taikina on tasaista.
- Jaa taikina 16 palaan. Painele ne tukevien kartonkisten leivosvuokien tai alumiinivuokien pohjalle ja reunoille. Anna taikinan jähmettyä vuokiin jääkaapissa vähintään tunnin ennen paistamista.
- Pistele pohjat haarukalla ja esipaista niitä 200-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.
- Kuori ja paloittele raparperit. Mittaa raparperit, sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2–3 minuuttia, kunnes raparperit pehmenevät.
- Nosta kattila liedeltä ja lusikoi talteen kuorrutukseen tarvittava raparperimehu (1½–2 rkl). Soseuta raparperit ja loppu liemi sauvasekoittimella.
- Sekoita maissitärkkelys ja kerma suurukseksi. Kaada se tasaisena nauhana raparperisoseen joukkoon koko ajan sekoittaen. Vatkaa joukkoon munat.
- Siirrä kattila takaisin liedelle ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee (älä keitä).
- Jäähdytä kädenlämpöiseksi.
- Lisää kattilaan pehmeä voi paloina. Vatkaa täyte tasaiseksi. Mausta vaniljasokerilla.
- 10Irrota jäähtyneet pohjat vuoista. Täytä ne raparperitäytteellä ja tasoita pinta. Anna leivosten jähmettyä kylmässä.
- 11Sekoita siivilöidyn tomusokerin joukkoon raparperimehu. Kuorrutteen tulee olla jähmeää, mutta hyvin levittyvää. Levitä kuorrute raparperibebe-leivosten pinnalle.
- 12Koristele raparperibebet syötävillä kukilla.
Vinkit!
- Voit pakastaa raparperibebet täytettyinä ennen kuorruttamista. Kuorruta bebeleivokset korkeintaan muutamaa tuntia ennen tarjoilua. Kuorrutus kärsii pitkästä jääkaappisäilytyksestä.
- Kokeile myös mehevää raparperipiirakkaa, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Reseptillä leivot helposti pellillisen herkullista piirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat