Raparperibebet tuovat yhteen klassikkoleivonnaiset ja herkullisen hapokkaan raparperin! Pehmeä täyte ja makea, vaaleanpunainen kuorrutus tekevät näistä leivoksista vastustamattomia.
1 1/2 rklraparperimehua (tai raparperien keitinlientä)
Lisäksi
Koristeeksi syötäviä kukkia
Leivospohjien paistamiseen alumiinisia kertakäyttövuokia tai Italian leivosvuokia (Eskimo)
Raparperibebet valmistuvat näin:
Mittaa kylmä voi, sokeri ja jauhot monitoimikoneen kulhoon. Aja leikkuuterällä ryynimäiseksi. Lisää muna ja jatka sekoittamista, kunnes taikina on tasaista.
Jaa taikina 16 palaan. Painele ne tukevien kartonkisten leivosvuokien tai alumiinivuokien pohjalle ja reunoille. Anna taikinan jähmettyä vuokiin jääkaapissa vähintään tunnin ennen paistamista.
Pistele pohjat haarukalla ja esipaista niitä 200-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.
Kuori ja paloittele raparperit. Mittaa raparperit, sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2–3 minuuttia, kunnes raparperit pehmenevät.
Nosta kattila liedeltä ja lusikoi talteen kuorrutukseen tarvittava raparperimehu (1½–2 rkl). Soseuta raparperit ja loppu liemi sauvasekoittimella.
Sekoita maissitärkkelys ja kerma suurukseksi. Kaada se tasaisena nauhana raparperisoseen joukkoon koko ajan sekoittaen. Vatkaa joukkoon munat.
Siirrä kattila takaisin liedelle ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee (älä keitä).
Jäähdytä kädenlämpöiseksi.
Lisää kattilaan pehmeä voi paloina. Vatkaa täyte tasaiseksi. Mausta vaniljasokerilla.
Irrota jäähtyneet pohjat vuoista. Täytä ne raparperitäytteellä ja tasoita pinta. Anna leivosten jähmettyä kylmässä.
Sekoita siivilöidyn tomusokerin joukkoon raparperimehu. Kuorrutteen tulee olla jähmeää, mutta hyvin levittyvää. Levitä kuorrute raparperibebe-leivosten pinnalle.
Koristele raparperibebet syötävillä kukilla.
Vinkki!
Voit pakastaa raparperibebet täytettyinä ennen kuorruttamista. Kuorruta bebeleivokset korkeintaan muutamaa tuntia ennen tarjoilua. Kuorrutus kärsii pitkästä jääkaappisäilytyksestä.