


Raparperimuffinssit
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Kesäiset raparperimuffinssit ovat kivaa vaihtelua raparperipiirakalle.
Reseptin ainekset
12 annosta
150 g
raparperia (noin 2 vartta)
1 rkl
hunajaa
Muruseos
1 dl
vehnäjauhoja
40 g
voita
2 rkl
sokeria
Taikina
5 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
ruokasoodaa
1/4 tl
suolaa
150 g
voita
2
kananmunaa
200 g
kermaviiliä
Raparperimuffinssit – ohje:
- Leikkaa raparperi pieniksi kuutioiksi. Kaada päälle hunajaa ja anna marinoitua taikinan teon ajan.
- Valmista muruseos sekoittamalla vehnäjauhot, sokeri ja huoneenlämpöinen voi murumaiseksi seokseksi.
- Valmista taikina sekoittamalla keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja suola.
- Sulata voi. Riko kananmunien rakenne kulhossa. Lisää joukkoon kermaviili ja sulatettu voi.
- Yhdistä seos kuiviin aineksiin ja sekoita tasaiseksi.
- Täytä vuoat taikinalla puolilleen. Lisää raparperikuutiot. Laita loput taikinasta päälle ja ripottele lopuksi muruseosta. Paista raparperimuffinsseja 200 asteessa noin 17–20 minuuttia.
Vinkki!
Kokeile myös mehevää raparperipiirakkaa, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Reseptillä leivot pellillisen herkullista piirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat