Raparperimuffinssit

50 min
4.6
0

Raparperimuffinssit

Kesäiset raparperimuffinssit ovat kivaa vaihtelua raparperipiirakalle.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 150 graparperia (noin 2 vartta)
  • 1 rklhunajaa

muruseos

  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 40 gvoita
  • 2 rklsokeria

taikina

  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlsokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlruokasoodaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 150 gvoita
  • 2 kplkananmunaa
  • 200 gkermaviiliä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Leikkaa raparperi pieniksi kuutioiksi. Kaada päälle hunajaa ja anna marinoitua taikinan teon ajan.

Valmista muruseos sekoittamalla vehnäjauhot, sokeri ja huoneenlämpöinen voi murumaiseksi seokseksi.

Valmista taikina sekoittamalla keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja suola.

Sulata voi. Riko kananmunien rakenne kulhossa. Lisää joukkoon kermaviili ja sulatettu voi.

Yhdistä seos kuiviin aineksiin ja sekoita tasaiseksi.

Täytä vuoat taikinalla puolilleen. Lisää raparperikuutiot. Laita loput taikinasta päälle ja ripottele lopuksi muruseosta. Paista 200 asteessa noin 17-20 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä