


Raparperidonitsit – paista makeat kesäherkut helposti uunissa
55 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 15 min
Raparperidonitsit valmistuvat vaivattomasti uunissa ja kokonaan ilman käryä. Näissä ihanissa donitseissa on raparperisato herkullisimmillaan!
Reseptin ainekset
12 kpl
Raparperidonitsit
250 g
raparperinpaloja pakasteena (tai noin 4 dl raparperia paloiteltuna)
½ dl
vettä keittämiseen
1 ½ dl
sokeria
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
soodaa
½ tl
kardemummaa
50 g
voita sulatettuna
1
kananmuna
Kuorrutus
1 ½ dl
tomusokeria
n. 1 ½ rkl
punaista mehutiivistettä
Raparperidonitsit – ohje:
- Keitä raparperinpalat ja puoli desiä vettä kattilassa, kunnes raparperit hiukan pehmenevät. Lisää sokeri ja anna kiehua, kunnes sokeri on liuennut ja seos on löysää. Anna jäähtyä.
- Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, sooda ja kardemumma. Sulata voi. Lisää raparperisoseeseen keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu voi ja muna. Sekoita ja lusikoi taikina pursotinpussiin.
- Voitele donitsipellin kolot kevyesti. Pursota taikina koloihin ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna raparperidonitsien jäähtyä.
- Siivilöi tomusokeri kulhoon. Lisää mehutiiviste ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Lusikoi kuorrute pursotinpussiin ja pursota raparperidonitsien päälle. Anna kuorrutteen kovettua ennen tarjoamista.
Vinkki!
Katso myös herkullisten kinuskikuorrutteisten donitsien ohje. Näihin tulee himo!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat