Kotivinkki

Raparperidonitsit – paista makeat kesäherkut helposti uunissa

55 min
5
0

Raparperidonitsit valmistuvat vaivattomasti uunissa ja kokonaan ilman käryä. Näissä ihanissa donitseissa on raparperisato herkullisimmillaan!
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (12 kpl)

Raparperidonitsit

  • 250 graparperinpaloja pakasteena (tai noin 4 dl raparperia paloiteltuna)
  • ½ dlvettä keittämiseen
  • 1 ½ dlsokeria
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ½ tlsoodaa
  • ½ tlkardemummaa
  • 50 gvoita sulatettuna
  • 1kananmuna

Kuorrutus

  • 1 ½ dltomusokeria
  • n. 1 ½ rkl punaista mehutiivistettä

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN15 min

Raparperidonitsit valmistuvat näin:

  1. Keitä raparperinpalat ja puoli desiä vettä kattilassa, kunnes raparperit hiukan pehmenevät. Lisää sokeri ja anna kiehua, kunnes sokeri on liuennut ja seos on löysää. Anna jäähtyä.
  2. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, sooda ja kardemumma. Sulata voi. Lisää raparperisoseeseen keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu voi ja muna. Sekoita ja lusikoi taikina pursotinpussiin.
  3. Voitele donitsipellin kolot kevyesti. Pursota taikina koloihin ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna raparperidonitsien jäähtyä.
  4. Siivilöi tomusokeri kulhoon. Lisää mehutiiviste ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Lusikoi kuorrute pursotinpussiin ja pursota raparperidonitsien päälle. Anna kuorrutteen kovettua ennen tarjoamista.

MITÄ PIDIT?
5