Maku

Donitsit

1 h 15 min
3.9
3

Donitsit

Sopivan rapeapintainen donitsi ja makean tahmea kinuskikuorrute ovat niin hyviä, että puraisu kuorrutetusta rinkulasta saa hymyn huulille! Suloiset donitsit sopivat niin kahvipöytään kuin vappubrunssille.
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 50 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 kplmunaa
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 2 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkardemummaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 dlkuohukermaa

Kinuskikuorrutus

  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 2 dlfariinisokeria
  • 1/2 rklvoita

Lisäksi

  • Paistamiseen:
  • rypsiöljyä
  • Pinnalle:
  • sokeria

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN15 min

Pehmitä rasva mikroaaltouunissa notkeaksi.

Vatkaa kierrevatkaimella joukkoon sokerit. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin sentin paksuiseksi levyksi. Ota reiällisellä donitsimuotilla tai Ø noin 8 cm:n kokoisella pyöreällä muotilla kakkuja. Jos teet kakut pyöreällä muotilla, tee keskelle reikä esimerkiksi pullonkorkilla. Muotoile reikäpalat ja yli jäänyt taikina uudelleen levyksi ja ota muotilla paloiksi. 

Kuumenna öljy 170–180-asteiseksi. Paista donitsit molemmin puolin kauniin ruskeiksi (1–2 minuuttia/ puoli). Nosta ne reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.

Sokeroi donitsit lämpiminä tai kuorruta jäähtyneinä.

Kinuskikuorrutus: Sekoita kerma ja fariinisokeri paksupohjaisessa kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 15–20 minuuttia, kunnes kinuski on sakeaa. Sekoita voi valmiiseen kinuskiin.

Kasta donitsit varovasti yhdeltä puoleltaan kuorrutukseen ja anna jähmettyä.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä