


Donitsit
1 h 15 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 15 min
Sopivan rapeapintainen donitsi ja makean tahmea kinuskikuorrute ovat niin hyviä, että puraisu kuorrutetusta rinkulasta saa hymyn huulille! Suloiset donitsit sopivat niin kahvipöytään kuin vappubrunssille.
Reseptin ainekset
20 kpl
Donitsitaikina
50 g
voita
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2
munaa
7 dl
vehnäjauhoja
2½ tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
½ tl
suolaa
2 dl
kuohukermaa
Kinuskikuorrutus
2 dl
vispikermaa (rasvaa 25 %)
2 dl
fariinisokeria
½ rkl
voita
Lisäksi
rypsiöljyä (paistamiseen)
sokeria (pinnalle)
Donitsit – ohje:
- Pehmitä rasva mikroaaltouunissa notkeaksi.
- Vatkaa kierrevatkaimella joukkoon sokerit. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten.
- Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
- Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin sentin paksuiseksi levyksi. Ota reiällisellä donitsimuotilla tai Ø noin 8 cm:n kokoisella pyöreällä muotilla kakkuja. Jos teet kakut pyöreällä muotilla, tee keskelle reikä esimerkiksi pullonkorkilla. Muotoile reikäpalat ja yli jäänyt taikina uudelleen levyksi ja ota muotilla paloiksi.
- Kuumenna öljy 170–180-asteiseksi. Paista donitsit molemmin puolin kauniin ruskeiksi (1–2 minuuttia/ puoli). Nosta ne reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
- Sokeroi donitsit lämpiminä tai kuorruta jäähtyneinä.
- Valmista kinuskikuorrutus: Sekoita kerma ja fariinisokeri paksupohjaisessa kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 15–20 minuuttia, kunnes kinuski on sakeaa. Sekoita voi valmiiseen kinuskiin.
- Kasta donitsit varovasti yhdeltä puoleltaan kuorrutukseen ja anna jähmettyä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat