


Gluteeniton raparperijuustokakku on kesän raikkain herkku!
15 h 20 min
{
Aktiivinen 1 h 20 min
Passiivinen 14 h 0 min
Gluteeniton raparperijuustokakku ei ole äkkimakea vaan ihanasti raikas. Leivo kakku jo edellispäivänä, niin se ehtii maustua kylmässä. Voit tehdä kakun gluteenittomana valitsemalla sopivat kaurakeksit.
Reseptin ainekset
16 annosta
Pohja
2 pkt
gluteenittomia kaurakeksejä (esim. Finax, à 150 g/pkt)
75 g
voita sulatettuna
Raparperitäyte
4
liivatelehteä
500 g
raparperia paloiteltuna (noin 7 dl)
½ dl
vettä
1 dl
fariinisokeria
1 ½ tl
kardemummaa
Vaniljatäyte
4
liivatelehteä
5 dl
vaniljajogurttia
1 prk
vaniljatuorejuustoa (200 g)
½ dl
tomusokeria
2 rkl
sitruunan mehua
½
vaniljatanko
Koristeluun
1 prk
vispikermaa (esim. Flora Vispi)
½ dl
sokeria
ananaskirsikoita, mintunlehtiä
Gluteeniton raparperijuustokakku valmistuu näin:
- Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Taputtele keksimuru leivinpaperilla vuoratun 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle.
- Tee raparperitäyte: Pane liivatteet kylmään veteen. Nosta raparperit kattilaan. Lisää vesi, sokeri ja kardemumma. Anna kiehua 10–15 min, kunnes raparperi on pehmeää. Ota levyltä.
- Kiehauta 2 rkl vettä. Nosta kattila levyltä ja liuota puristetut liivatteet kuumaan veteen. Kaada liivateseos nauhana raparperitäytteeseen sekoittaen. Kaada täyte keksipohjalle ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
- Tee vaniljatäyte. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Sekoita jogurtti, tuorejuusto ja sokeri. Kiehauta mehu ja nosta kattila levyltä. Lisää vaniljatangon siemenet ja puristetut liivatteet mehuun. Heiluttele kattilaa, niin liivatteet liukenevat. Kaada jogurttiin nauhana sekoittaen. Kaada seos raparperitäytteelle, peitä kelmulla ja nosta kylmään pariksi tunniksi tai yön yli.
- Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää loppuvaiheessa sokeri ja pursota kakulle. Koristele raparperijuustokakku ananaskirsikoilla ja mintulla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat