3,5(17)
Gluteeniton raparperijuustokakku on kesän raikkain herkku!
Gluteeniton
15 h 20 min
{
Aktiivinen 1 h 20 min
Passiivinen 14 h
Gluteeniton raparperijuustokakku ei ole äkkimakea vaan ihanasti raikas. Leivo kakku jo edellispäivänä, niin se ehtii maustua kylmässä. Voit tehdä kakun gluteenittomana valitsemalla sopivat kaurakeksit.
29.5.2018
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
16 annosta
Pohja
2 pktgluteenittomia kaurakeksejä (esim. Finax, à 150 g/pkt)
75 gvoita sulatettuna
Raparperitäyte
4 liivatelehteä
500 graparperia paloiteltuna (noin 7 dl)
½ dlvettä
1 dlfariinisokeria
1 ½ tlkardemummaa
Vaniljatäyte
4liivatelehteä
5 dlvaniljajogurttia
1 prkvaniljatuorejuustoa (200 g)
½ dltomusokeria
2 rklsitruunan mehua
½vaniljatanko
Koristeluun
1 prkvispikermaa (esim. Flora Vispi)
½ dlsokeria
ananaskirsikoita, mintunlehtiä

Gluteeniton raparperijuustokakku valmistuu näin:

  1. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Taputtele keksimuru leivinpaperilla vuoratun 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Tee raparperitäyte: Pane liivatteet kylmään veteen. Nosta raparperit kattilaan. Lisää vesi, sokeri ja kardemumma. Anna kiehua 10–15 min, kunnes raparperi on pehmeää. Ota levyltä.
  3. Kiehauta 2 rkl vettä. Nosta kattila levyltä ja liuota puristetut liivatteet kuumaan veteen. Kaada liivateseos nauhana raparperitäytteeseen sekoittaen. Kaada täyte keksipohjalle ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
  4. Tee vaniljatäyte. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Sekoita jogurtti, tuorejuusto ja sokeri. Kiehauta mehu ja nosta kattila levyltä. Lisää vaniljatangon siemenet ja puristetut liivatteet mehuun. Heiluttele kattilaa, niin liivatteet liukenevat. Kaada jogurttiin nauhana sekoittaen. Kaada seos raparperitäytteelle, peitä kelmulla ja nosta kylmään pariksi tunniksi tai yön yli.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää loppuvaiheessa sokeri ja pursota kakulle. Koristele raparperijuustokakku ananaskirsikoilla ja mintulla.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.