Gluteeniton raparperijuustokakku on kesän raikkain herkku!
15 h 20 min
{
Aktiivinen
1 h 20 minPassiivinen
14 h Gluteeniton raparperijuustokakku ei ole äkkimakea vaan ihanasti raikas. Leivo kakku jo edellispäivänä, niin se ehtii maustua kylmässä. Voit tehdä kakun gluteenittomana valitsemalla sopivat kaurakeksit.
GL
3.5
Kuvat
Julkaistu 29.5.2018

Gluteeniton raparperijuustokakku on kesän raikkain herkku!
Reseptin ainekset (16 annosta)
Pohja
- 2 pktgluteenittomia kaurakeksejä (esim. Finax, à 150 g/pkt)
- 75 gvoita sulatettuna
Raparperitäyte
- 4 liivatelehteä
- 500 graparperia paloiteltuna (noin 7 dl)
- ½ dlvettä
- 1 dlfariinisokeria
- 1 ½ tlkardemummaa
Vaniljatäyte
- 4liivatelehteä
- 5 dlvaniljajogurttia
- 1 prkvaniljatuorejuustoa (200 g)
- ½ dltomusokeria
- 2 rklsitruunan mehua
- ½vaniljatanko
Koristeluun
- 1 prkvispikermaa (esim. Flora Vispi)
- ½ dlsokeria
- ananaskirsikoita, mintunlehtiä
Gluteeniton raparperijuustokakku valmistuu näin:
- Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Taputtele keksimuru leivinpaperilla vuoratun 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle.
- Tee raparperitäyte: Pane liivatteet kylmään veteen. Nosta raparperit kattilaan. Lisää vesi, sokeri ja kardemumma. Anna kiehua 10–15 min, kunnes raparperi on pehmeää. Ota levyltä.
- Kiehauta 2 rkl vettä. Nosta kattila levyltä ja liuota puristetut liivatteet kuumaan veteen. Kaada liivateseos nauhana raparperitäytteeseen sekoittaen. Kaada täyte keksipohjalle ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
- Tee vaniljatäyte. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Sekoita jogurtti, tuorejuusto ja sokeri. Kiehauta mehu ja nosta kattila levyltä. Lisää vaniljatangon siemenet ja puristetut liivatteet mehuun. Heiluttele kattilaa, niin liivatteet liukenevat. Kaada jogurttiin nauhana sekoittaen. Kaada seos raparperitäytteelle, peitä kelmulla ja nosta kylmään pariksi tunniksi tai yön yli.
- Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää loppuvaiheessa sokeri ja pursota kakulle. Koristele raparperijuustokakku ananaskirsikoilla ja mintulla.

Gluteeniton valkoinen mutakakku
Maku

Gluteeniton porkkanakakku
Maku

Raparperi-valkosuklaamoussekakku
Maku

Jauhoton suklaakakku – mehevä herkku, joka sopii viljattomaan ruokavalioon
Kotivinkki

Saara Aallon marja-raakapiirakka
Maku

Vegaaniset marenkikupit – rapeutta, makeutta ja pehmeyttä jokaisella puraisulla
Maku

Gluteeniton leivonta – niksit ja herkullisimmat reseptit

Helppo sitruuna-raparperikakku
Maku

Kahvihiiren kesäkakku! Yllättävä makupari tekee raparperi-kahvikakusta vastustamattoman – helppo herkku on hetkessä valmis uuniin
Kotivinkki