Kotivinkki

Gluteeniton raparperijuustokakku on kesän raikkain herkku!

15 h 20 min
{
Aktiivinen
1 h 20 min
Passiivinen
14 h
Gluteeniton raparperijuustokakku ei ole äkkimakea vaan ihanasti raikas. Leivo kakku jo edellispäivänä, niin se ehtii maustua kylmässä. Voit tehdä kakun gluteenittomana valitsemalla sopivat kaurakeksit.
GL
3.5
1
Julkaistu 29.5.2018


Reseptin ainekset (16 annosta)

Pohja

  • 2 pktgluteenittomia kaurakeksejä (esim. Finax, à 150 g/pkt)
  • 75 gvoita sulatettuna

Raparperitäyte

  • 4 liivatelehteä
  • 500 graparperia paloiteltuna (noin 7 dl)
  • ½ dlvettä
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 ½ tlkardemummaa

Vaniljatäyte

  • 4liivatelehteä
  • 5 dlvaniljajogurttia
  • 1 prkvaniljatuorejuustoa (200 g)
  • ½ dltomusokeria
  • 2 rklsitruunan mehua
  • ½vaniljatanko

Koristeluun

  • 1 prkvispikermaa (esim. Flora Vispi)
  • ½ dlsokeria
  • ananaskirsikoita, mintunlehtiä
Tulosta

Gluteeniton raparperijuustokakku valmistuu näin:

  1. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Taputtele keksimuru leivinpaperilla vuoratun 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Tee raparperitäyte: Pane liivatteet kylmään veteen. Nosta raparperit kattilaan. Lisää vesi, sokeri ja kardemumma. Anna kiehua 10–15 min, kunnes raparperi on pehmeää. Ota levyltä.
  3. Kiehauta 2 rkl vettä. Nosta kattila levyltä ja liuota puristetut liivatteet kuumaan veteen. Kaada liivateseos nauhana raparperitäytteeseen sekoittaen. Kaada täyte keksipohjalle ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
  4. Tee vaniljatäyte. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Sekoita jogurtti, tuorejuusto ja sokeri. Kiehauta mehu ja nosta kattila levyltä. Lisää vaniljatangon siemenet ja puristetut liivatteet mehuun. Heiluttele kattilaa, niin liivatteet liukenevat. Kaada jogurttiin nauhana sekoittaen. Kaada seos raparperitäytteelle, peitä kelmulla ja nosta kylmään pariksi tunniksi tai yön yli.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää loppuvaiheessa sokeri ja pursota kakulle. Koristele raparperijuustokakku ananaskirsikoilla ja mintulla.
1 kommentti