


Vegaaninen raparperikeikauskakku – tee herkullinen klassikkoleivonnainen ilman maitoa tai munia
53 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 38 min
Vegaanisen raparperikeikauskakun voi mainiosti tehdä myös pyöreään vuokaan. Tarjoa kakun kanssa halutessasi valmista kauravaniljakastiketta tai keitä se itse kookosmaidosta, vaniljatangosta ja maissijauhoista.
Reseptin ainekset
12 annosta
Vuokaan
5 dl
raparperia paloina
½ dl
kookossokeria
50 g
kasvirasvasekoitetta (laktoositon Keiju)
Taikina
3 dl
vehnäjauhoja
¾ dl
perunajauhoja
1½ dl
sokeria
3 tl
leivinjauhetta
½
(luomu-)sitruunan kuori raastettuna
2 dl
kookosjuomaa (esim. Alpro)
100 g
margariinia sulatettuna
pinnalle kookoshiutaleita
Vegaaninen raparperikeikauskakku valmistuu näin:
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vuoraa neliön muotoinen (n. 23 x 23 cm) tai pyöreä, n. 24-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla ja lado raparperipalat vuoan pohjalle. Levitä päälle kookossokeri ja sulatettu margariini. Anna paahtua uunissa 7–8 minuuttia. Laske lämpötila 175 asteeseen.
- Sekoita taikinan kuivat aineet ja sitruunan kuori keskenään. Lisää kookosjuoma ja margariinisula. Kaada taikina vuokaan raparperien päälle. Kypsennä uunissa n. 30 min. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista tarjoiluvadille. Koristele vegaaninen raparperikeikauskakku kookoshiutaleilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat