3,8(6)
Vegaaninen raparperikeikauskakku – tee herkullinen klassikkoleivonnainen ilman maitoa tai munia
Vegaaninen
53 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 38 min
Vegaanisen raparperikeikauskakun voi mainiosti tehdä myös pyöreään vuokaan. Tarjoa kakun kanssa halutessasi valmista kauravaniljakastiketta tai keitä se itse kookosmaidosta, vaniljatangosta ja maissijauhoista.
29.5.2018
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
12 annosta
Vuokaan
5 dlraparperia paloina
½ dlkookossokeria
50 gkasvirasvasekoitetta (laktoositon Keiju)
Taikina
3 dlvehnäjauhoja
¾ dlperunajauhoja
1½ dlsokeria
3 tlleivinjauhetta
½(luomu-)sitruunan kuori raastettuna
2 dlkookosjuomaa (esim. Alpro)
100 gmargariinia sulatettuna
pinnalle kookoshiutaleita

Vegaaninen raparperikeikauskakku valmistuu näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vuoraa neliön muotoinen (n. 23 x 23 cm) tai pyöreä, n. 24-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla ja lado raparperipalat vuoan pohjalle. Levitä päälle kookossokeri ja sulatettu margariini. Anna paahtua uunissa 7–8 minuuttia. Laske lämpötila 175 asteeseen.
  2. Sekoita taikinan kuivat aineet ja sitruunan kuori keskenään. Lisää kookosjuoma ja margariinisula. Kaada taikina vuokaan raparperien päälle. Kypsennä uunissa n. 30 min. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista tarjoiluvadille. Koristele vegaaninen raparperikeikauskakku kookoshiutaleilla.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo