Kotivinkki

Vegaaninen raparperikeikauskakku – tee herkullinen klassikkoleivonnainen ilman maitoa tai munia

53 min
1
1

Vegaaninen raparperikeikauskakku – tee herkullinen klassikkoleivonnainen ilman maitoa tai munia

VE
1
1
Teksti Raisa Laine
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Vegaanisen raparperikeikauskakun voi mainiosti tehdä myös pyöreään vuokaan. Tarjoa kakun kanssa halutessasi valmista kauravaniljakastiketta tai keitä se itse kookosmaidosta, vaniljatangosta ja maissijauhoista.

Ainekset (12 annosta)

Vuokaan

  • 5 dlraparperia paloina
  • ½ dlkookossokeria
  • 50 gkasvirasvasekoitetta (laktoositon Keiju)

Taikina

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • ¾ dlperunajauhoja
  • 1½ dlsokeria
  • 3 tlleivinjauhetta
  • ½(luomu-)sitruunan kuori raastettuna
  • 2 dlkookosjuomaa (esim. Alpro)
  • 100 gmargariinia sulatettuna
  • pinnalle kookoshiutaleita

Tee näin

53 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN38 min

Vegaaninen raparperikeikauskakku valmistuu näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vuoraa neliön muotoinen (n. 23 x 23 cm) tai pyöreä, n. 24-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla ja lado raparperipalat vuoan pohjalle. Levitä päälle kookossokeri ja sulatettu margariini. Anna paahtua uunissa 7–8 minuuttia. Laske lämpötila 175 asteeseen.
  2. Sekoita taikinan kuivat aineet ja sitruunan kuori keskenään. Lisää kookosjuoma ja margariinisula. Kaada taikina vuokaan raparperien päälle. Kypsennä uunissa n. 30 min. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista tarjoiluvadille. Koristele vegaaninen raparperikeikauskakku kookoshiutaleilla.
MITÄ PIDIT?
1