Maku

Italialainen raparperi-juustokakku

24 h 40 min
4.3
2

Italialainen raparperi-juustokakku

GL
2
4.3
Italialainen raparperi-juustokakku saa täyteläisen pehmeytensä mascarpone- ja ricottajuustosta.
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 palaa)

  • 3 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 1/4 dlhasselpähkinöitä (jauheena)
  • 1/2 dlmaissitärkkelystä
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 400 graparperia
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1/2 dlvettä
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 5 kplliivatelehteä
  • 2 dlkuohukermaa
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 250 gricottajuustoa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 rklsitruunamehua

Pinnalle

  • 200 gmansikoita (paloiteltuna)
  • 1 dlhasselpähkinöitä (rouhittuna)

Tee näin

24 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN24 h

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 26 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele pohja ja reunat. Leivitä ne hasselpähkinäjauheella.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.

Yhdistä hasselpähkinäjauhe, maissitärkkelys, sitruunankuoriraaste ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos varovasti muna-sokerivaahtoon.

Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Pese ja kuivaa vuoka.

Kuori ja paloittele raparperit. Mittaa raparperit, sokeri, vesi ja sitruunankuoriraaste kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta 2–3 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmeitä. Jäähdytä.

Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Leikkaa vuoan pohjalle sopiva leivinpaperipala. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla. Nosta alin levy vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita mascarpone, ricotta, raparperitäyte ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita kuumaan mehuun. Kaada seos täytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto.

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Nosta päälle toinen kakkulevy. Anna vetäytyä ja hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.

Irrota italialainen raparperi-juustokakku vuoasta vadille. Koristele mansikoilla ja hasselpähkinöillä.

• Voit halutessasi koristella raparperi-juustokakun vain tomusokerituprautuksella ja tarjota lisänä mansikkakastiketta.

• Pähkinät pinnalla toimivat hyvänä muistutuksena silloin, kun joukossa on pähkinäallergisia. Kakun pähkinäisyys voi muuten jäädä huomioimatta.

• Pähkinäinen kakkupohja nousee ja laskee uunissa hauskan näköiseksi. Älä siis säikähdä lennokasta ulkomuotoa.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä