


Italialainen raparperijuustokakku
24 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 24 h 0 min
Italialainen raparperijuustokakku saa täyteläisen pehmeytensä mascarpone- ja ricottajuustosta. Kokeile reseptiä!
Reseptin ainekset
16 palaa
Italialainen raparperijuustokakku
3
munaa
1 dl
sokeria
1 1/4 dl
hasselpähkinöitä (jauheena)
1/2 dl
maissitärkkelystä
1 tl
sitruunankuoriraastetta
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
400 g
raparperia
1 1/2 dl
sokeria
1/2 dl
vettä
1 tl
sitruunankuoriraastetta
5
liivatelehteä
2 dl
kuohukermaa
250 g
mascarponejuustoa
250 g
ricottajuustoa
2 tl
vaniljasokeria
1 rkl
sitruunamehua
Pinnalle
200 g
mansikoita (paloiteltuna)
1 dl
hasselpähkinöitä (rouhittuna)
Italialainen raparperijuustokakku – ohje:
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 26 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele pohja ja reunat. Leivitä ne hasselpähkinäjauheella.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
- Yhdistä hasselpähkinäjauhe, maissitärkkelys, sitruunankuoriraaste ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos varovasti muna-sokerivaahtoon.
- Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Pese ja kuivaa vuoka.
- Kuori ja paloittele raparperit. Mittaa raparperit, sokeri, vesi ja sitruunankuoriraaste kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta 2–3 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmeitä. Jäähdytä.
- Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Leikkaa vuoan pohjalle sopiva leivinpaperipala. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla. Nosta alin levy vuoan pohjalle.
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita mascarpone, ricotta, raparperitäyte ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita kuumaan mehuun. Kaada seos täytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto.
- 10Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Nosta päälle toinen kakkulevy. Anna vetäytyä ja hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
- 11Irrota italialainen raparperijuustokakku vuoasta vadille. Koristele mansikoilla ja hasselpähkinöillä.
Vinkit!
- Voit halutessasi koristella raparperijuustokakun vain tomusokerilla ja tarjota lisänä mansikkakastiketta.
- Pähkinät pinnalla toimivat hyvänä muistutuksena silloin, kun joukossa on pähkinäallergisia. Kakun pähkinäisyys voi muuten jäädä huomioimatta.
- Pähkinäinen kakkupohja nousee ja laskee uunissa hauskan näköiseksi. Älä siis säikähdä lennokasta ulkomuotoa.
- Kokeile myös mehevää raparperipiirakkaa, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Reseptillä leivot helposti pellillisen herkullista piirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat