Italialainen raparperijuustokakku
24 h 40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
24 h Italialainen raparperijuustokakku saa täyteläisen pehmeytensä mascarpone- ja ricottajuustosta. Kokeile reseptiä!
GL
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 6.5.2014

Italialainen raparperijuustokakku
Reseptin ainekset (16 palaa)
Italialainen raparperijuustokakku
- 3 munaa
- 1 dlsokeria
- 1 1/4 dlhasselpähkinöitä (jauheena)
- 1/2 dlmaissitärkkelystä
- 1 tlsitruunankuoriraastetta
- 1 tlleivinjauhetta
Täyte
- 400 graparperia
- 1 1/2 dlsokeria
- 1/2 dlvettä
- 1 tlsitruunankuoriraastetta
- 5 liivatelehteä
- 2 dlkuohukermaa
- 250 gmascarponejuustoa
- 250 gricottajuustoa
- 2 tlvaniljasokeria
- 1 rklsitruunamehua
Pinnalle
- 200 gmansikoita (paloiteltuna)
- 1 dlhasselpähkinöitä (rouhittuna)
Italialainen raparperijuustokakku valmistuu näin:
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 26 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele pohja ja reunat. Leivitä ne hasselpähkinäjauheella.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
- Yhdistä hasselpähkinäjauhe, maissitärkkelys, sitruunankuoriraaste ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos varovasti muna-sokerivaahtoon.
- Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Pese ja kuivaa vuoka.
- Kuori ja paloittele raparperit. Mittaa raparperit, sokeri, vesi ja sitruunankuoriraaste kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta 2–3 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmeitä. Jäähdytä.
- Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Leikkaa vuoan pohjalle sopiva leivinpaperipala. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla. Nosta alin levy vuoan pohjalle.
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita mascarpone, ricotta, raparperitäyte ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita kuumaan mehuun. Kaada seos täytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto.
- Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Nosta päälle toinen kakkulevy. Anna vetäytyä ja hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
- Irrota italialainen raparperijuustokakku vuoasta vadille. Koristele mansikoilla ja hasselpähkinöillä.
Voit halutessasi koristella raparperijuustokakun vain tomusokerilla ja tarjota lisänä mansikkakastiketta.
Pähkinät pinnalla toimivat hyvänä muistutuksena silloin, kun joukossa on pähkinäallergisia. Kakun pähkinäisyys voi muuten jäädä huomioimatta.
Pähkinäinen kakkupohja nousee ja laskee uunissa hauskan näköiseksi. Älä siis säikähdä lennokasta ulkomuotoa.

Raparperijuustokakku – "Mmm maistuvaa!", kehuu reseptiä kokeillut lukijamme
Maku

Gluteeniton raparperijuustokakku on kesän raikkain herkku!
Kotivinkki

Raparperi-suklaakakku – kevään mehevä herkkukakku päästää tiskaajan vähällä
Maku

Helppo sitruuna-raparperikakku
Maku

Maisemakahvilan raparperipiirakka – tätä kaikki leipovat nyt!
Maku

Oikaise ja nauti! Helppo raparperiherkku portugalilaisten Pastél de Nata -leivosten tyyliin
Maku

Raparperipaistos – rapsakan kuoren alla odottaa mehevä, rosmariinilla maustettu täyte
Maku

Nyt herkutellaan! Raparperikääretorttu valmistuu helposti lähikaupan aineksista
Maku