Kuumenna mantelimaito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Vatkaa seokseen muna, valkuainen, sokeri, suola, kardemumma ja puolet jauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot ja huoneenlämpöinen rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
Kohota taikina liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi, 30–50 minuuttia.
Valmista sillä aikaa täyte. Raasta jääkaappikylmä mantelimassa. Kuori ja leikkaa raparperit viipaleiksi. Sulata rasva ja sokeri pannulla. Keitä raparpereja seoksessa noin minuutti. Mausta täyte vaniljasokerilla ja inkiväärillä. Nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon mantelimassaraaste. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
Kumoa taikina jauhotetulle leivinpaperille. Kauli se jauhoja apuna käyttäen arkin (40 x 40 cm) kokoiseksi levyksi.
Levitä päälle raparperi-mantelitäyte. Kääri taikina leivinpaperin avulla rullalle. Leikkaa rulla 12 palaan. Voitele muffinipellin kolot ja nosta palat koloihin. Anna raparperibriossien vielä levätä kymmenisen minuuttia ennen paistamista.
Voitele raparperibriossien pinta keltuaisella ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Pehmeät raparperi-mantelibriossit ovat parhaimmillaan vastapaistettuina, hieman jäähtyneinä. Briossit sopivat kuitenkin hyvin pakastettaviksi. Lämmitä ne uunissa ennen tarjoilua.