Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Raparperikeksit

40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min

Nämä raparperikeksit ovat ihan kuin raparperipiirakkaa minikoossa! Vilhelmiina-keksien tyylinen pohja saa pinnalleen kanelisen ja mehevän raparperitäytteen.

6.6.2017
Reseptin ainekset
30 kpl
Keksitaikina
200 g
voita
1 dl
ruokosokeria
1 dl
fariinisokeria
1 rkl
siirappia
1
keltuainen
5 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
Täyte
350 g
raparperia
2 dl
ruokokidesokeria
1 dl
kaurahiutaleita
2 rkl
voita
1 1/2 tl
kanelia
1/4 tl
aitovaniljajauhetta
Sokerikuorrutus
1 1/2 dl
tomusokeria
2 tl
sitruunamehua

Raparperikeksit – ohje:

  1. Valmista täyte. Leikkaa raparperit puolen sentin palasiksi. Mittaa täytteen ainekset pannulle ja keitä noin 10 min. Anna jäähtyä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokerit ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon keltuainen.
  3. Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja sekoita nopeasti murumaiseksi taikinaksi.
  4. Muotoile taikinasta kahdelle leivinpaperoidulle pellille 3–4 parin sentin levyistä tankoa. Jätä tankojen väliin reilusti leviämisvaraa. Litistä tankoja kevyesti, jotta täyte pysyy taikinan pinnalla. Annostele tankojen keskiosaan raparperitäyte.
  5. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  6. Leikkaa tangot lämpiminä suoriksi tai viistoiksi paloiksi. Anna raparperikeksien jäähtyä kunnolla, sillä lämpimänä ne hajoavat.
  7. Sekoita sokerikuorrutuksen ainekset ja valuta kekseille.

Vinkki!

Kokeile myös mehevää raparperipiirakkaa, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Täytteessä yhdistyvät kermaviili ja rahka, pohjaa mehevöittää piimä. Ohjeella teet pellillisen herkullista piirakkaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt