Raparperikeksit

40 min
0
0

Raparperikeksit

Nämä raparperikeksit ovat ihan kuin raparperipiirakkaa minikoossa! Vilhelmiina-keksien tyylinen pohja saa pinnalleen kanelisen ja mehevän raparperitäytteen.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

Keksitaikina

  • 200 gvoita
  • 1 dlruokosokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 rklsiirappia
  • 1 kplkeltuainen
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 2 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 350 graparperia
  • 2 dlruokokidesokeria
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 2 rklvoita
  • 1 1/2 tlkanelia
  • 1/4 tlaitovaniljajauhetta

Sokerikuorrutus

  • 1 1/2 dltomusokeria
  • 2 tlsitruunamehua

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Valmista täyte. Leikkaa raparperit puolen sentin palasiksi. Mittaa täytteen ainekset pannulle ja keitä noin 10 min. Anna jäähtyä.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokerit ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon keltuainen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja sekoita nopeasti murumaiseksi taikinaksi.

Muotoile taikinasta kahdelle leivinpaperoidulle pellille 3–4 parin sentin levyistä tankoa. Jätä tankojen väliin reilusti leviämisvaraa. Litistä tankoja kevyesti, jotta täyte pysyy taikinan pinnalla. Annostele tankojen keskiosaan raparperitäyte.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Leikkaa tangot lämpiminä suoriksi tai viistoiksi paloiksi. Anna raparperikeksien jäähtyä kunnolla, sillä lämpimänä ne hajoavat.

Sekoita sokerikuorrutuksen ainekset ja valuta kekseille.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä