3,5(6)
Raparperikeksit
Kasvis
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Nämä raparperikeksit ovat ihan kuin raparperipiirakkaa minikoossa! Vilhelmiina-keksien tyylinen pohja saa pinnalleen kanelisen ja mehevän raparperitäytteen.
Julkaistu 6.6.2017
Maku
Reseptin ainekset
30 kpl
Keksitaikina
200 gvoita
1 dlruokosokeria
1 dlfariinisokeria
1 rklsiirappia
1 kplkeltuainen
5 dlvehnäjauhoja
1 rklvaniljasokeria
2 tlleivinjauhetta
Täyte
350 graparperia
2 dlruokokidesokeria
1 dlkaurahiutaleita
2 rklvoita
1 1/2 tlkanelia
1/4 tlaitovaniljajauhetta
Sokerikuorrutus
1 1/2 dltomusokeria
2 tlsitruunamehua

Valmista täyte. Leikkaa raparperit puolen sentin palasiksi. Mittaa täytteen ainekset pannulle ja keitä noin 10 min. Anna jäähtyä.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokerit ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon keltuainen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja sekoita nopeasti murumaiseksi taikinaksi.

Muotoile taikinasta kahdelle leivinpaperoidulle pellille 3–4 parin sentin levyistä tankoa. Jätä tankojen väliin reilusti leviämisvaraa. Litistä tankoja kevyesti, jotta täyte pysyy taikinan pinnalla. Annostele tankojen keskiosaan raparperitäyte.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Leikkaa tangot lämpiminä suoriksi tai viistoiksi paloiksi. Anna raparperikeksien jäähtyä kunnolla, sillä lämpimänä ne hajoavat.

Sekoita sokerikuorrutuksen ainekset ja valuta kekseille.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.