Raparperi-marenkipiirakka

3 h 30 min
4.3
0

Raparperi-marenkipiirakka

Pehmeä raparperipilvi, makean kirpsakka täyte ja murupohja, voi ihanuutta! Tämä raparperi-marenkipiirakka on helppo muunnos klassisesta sitruunapiiraasta.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 dltomusokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 100 gvoita (kylmää)
  • 1 kplmunaa

Raparperitäyte

  • 500 graparperia
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 rkllimettimehua
  • 2 1/2 rklperunajauhoja

Marenki

  • 4 kplvalkuaista (huoneenlämpöistä)
  • 2 dlsokeria (erikoishienoa, Siro)

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN2 h 45 min

Valmista raparperi-marenkipiirakka näin:

Yhdistä kulhossa jauhot, tomu­so­keri ja suola. Lisää kuutioitu voi ja nypi murumaiseksi seokseksi.

Lisää muna ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön ajaksi.

Kauli taikina jauhojen avulla ohueksi, pyöreäksi levyksi. Nosta taikina vuokaan (Ø 24–26 cm). Pistele pohja haarukalla.

Esipaista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia.

Huuhtele ja kuori raparperi tarvittaessa ohuelti. Paloittele raparperi. Yhdistä raparperit, sokeri, limettimehu ja perunajauhot.

Levitä raparperitäyte esipaistetulle pohjalle. Jatka paistamista uunin keskitasolla vielä 30 minuuttia, kunnes täyte hyytyy.

Valmista paistamisen aikana marenki. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri edelleen vatkaten ja jatka vatkaamista, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää.

Nosta uunin lämpötila 250 asteeseen. Levitä marenki aaltoilevasti piirakan päälle. Paista raparperi-marenkipiirakkaa vielä muutama minuutti, kunnes marenki saa kauniin värin. Tarkkaile paistumista, jotta marenki ei pala.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä