


Raparperi-marenkipiirakka
Pehmeä raparperipilvi, makean kirpsakka täyte ja murupohja, voi ihanuutta! Tämä raparperi-marenkipiirakka on helppo muunnos klassisesta sitruunapiiraasta.
Valmista raparperi-marenkipiirakka näin:
Yhdistä kulhossa jauhot, tomusokeri ja suola. Lisää kuutioitu voi ja nypi murumaiseksi seokseksi.
Lisää muna ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön ajaksi.
Kauli taikina jauhojen avulla ohueksi, pyöreäksi levyksi. Nosta taikina vuokaan (Ø 24–26 cm). Pistele pohja haarukalla.
Esipaista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia.
Huuhtele ja kuori raparperi tarvittaessa ohuelti. Paloittele raparperi. Yhdistä raparperit, sokeri, limettimehu ja perunajauhot.
Levitä raparperitäyte esipaistetulle pohjalle. Jatka paistamista uunin keskitasolla vielä 30 minuuttia, kunnes täyte hyytyy.
Valmista paistamisen aikana marenki. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri edelleen vatkaten ja jatka vatkaamista, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää.
Nosta uunin lämpötila 250 asteeseen. Levitä marenki aaltoilevasti piirakan päälle. Paista raparperi-marenkipiirakkaa vielä muutama minuutti, kunnes marenki saa kauniin värin. Tarkkaile paistumista, jotta marenki ei pala.
Vinkki!
Testaa myös mehevä raparperipiirakka, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Reseptillä leivot helposti pellillisen herkullista piirakkaa.