Raparperi-valkosuklaamoussekakku kääntää katseet marmorimaisella koristelullaan! Makea valkosuklaa ja kirpsakka raparperi sopivat ihanasti yhteen. Tämä gluteeniton täytekakku maistuu kaikille!
Voitele irtopohjavuoan (Ø 26 cm) pohja ja reunat. Leivitä ne mantelijauheella.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä mantelijauhe, jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos varovasti muna-sokerivaahtoon. Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä. Pese ja kuivaa vuoka.
Valmista täytteet. Upota molempien täytteiden liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen erillisiin kulhoihin.
Sulata 150 g valkosuklaata varovasti esimerkiksi mikroaaltouunissa. Sekoita joukkoon öljy (valkosuklaa ei juoksetu niin helposti, kun lisäät sen kermavaahtoon). Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon valkosuklaa. Lisää jogurtti ja sokeri. Rouhi loput valkosuklaasta ja lisää täytteeseen. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen neste ja liuota liivatteet mehuun. Kaada liivateseos suklaatäytteeseen ja sekoita tasaiseksi.
Nosta kertakäyttöinen pursotinpussi pystyyn esimerkiksi kannuun. Kaada valkosuklaatäyte pussiin.
Valmista raparperitäyte. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista pehmenneistä liivatteista ylimääräinen neste ja liuota liivatteet mehuun. Kaada liivateseos raparperisoseen joukkoon ja vatkaa kierrevatkaimella tasaiseksi. Mausta sokerilla. Nosta kertakäyttöinen pursotinpussi pystyyn esimerkiksi kannuun. Kaada seos pussiin.
Piirrä ja leikkaa vuoan pohjalle sopiva leivinpaperipala.
Leikkaa taikinapohja kahteen osaan. Valmista kostutus sekoittamalla sitruunamehu tai likööri veteen. Nosta pohjalevy vuokaan ja lusikoi päälle puolet kostutuksesta.
Leikkaa pursotinpussien kulmat pois. Pursota täytettä vierekkäisiksi ympyröiksi pohjan päälle.
Nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta ja tee toinen kerros samoin. Heiluta kakkuvuokaa kevyesti, jotta täytteiden kohoumat hieman tasoittuvat ja täyte valuu myös kakun reunoille.
Vedä raparperi-valkosuklaamoussekakun pinta veitsellä sektoreiksi, jolloin saat marmorimaisen kuvion. Hyydytä jääkaapissa vähintään 5 tuntia tai seuraavaan päivään.