Maku

Äitienpäivä – parhaat herkut ja suosituimmat reseptit

Äitienpäivä – parhaat herkut ja suosituimmat reseptit

Äiti, mamma, mutsi ja mummu. Toukokuun toinen sunnuntai on omistettu kaikille heille. Mikä olisikaan ihanampi tapa kiittää äitiä kuin itse kokattu ateria tai kotona leivottu kakku? Äitienpäivän vietto toukokuun toisena sunnuntaina sai alkunsa Yhdysvalloissa yli sata vuotta sitten. Suomessa äitienpäivän perinteisiin kuuluu esimerkiksi aamiainen sänkyyn sekä valkovuokkojen poimiminen. Katso tästä keväiset reseptit ihanaan äitienpäivään!
Teksti Maku-toimitus
Kuvat Elvi Rista
Mainos

Aamiainen äidille

Paras aloitus äitienpäivään on itse tehty aamiainen. Keitä klassinen maitokahvi tai yllätä äiti kylmällä frappé-kahvilla. Vai ilahtuisiko äiti kauniisti koristellusta smoothiekulhosta? Valitse aamiaisherkku taitojesi mukaan: äiti ilahtuu varmasti niin itse leivotuista voisarvista kuin pakasteesta paistetuistakin. Paras tapa tehdä voisarvet itse on leipoa ne paistamista vaille valmiiksi jääkaappiin edellisenä iltana. Jos haluat selvitä hieman helpommalla, mutta silti tehdä sarvet itse, kääräise voitaikinasta ja nutellasta helppoja suklaacroissanteja ja paista ne sopivasti aamiaiselle. Skonssitarjoilu tekee aamusta juhlan. Jos äitisi rakastaa suolaisia herkkuja, kokeile juustoisia cheddar-kauraskonsseja tai pekonilla ja pinaatilla täytettyjä spiraaliskonsseja. Makeanystävälle maistuvat makeat skonssit hillolla ja kermavaahdolla. Ruokaisa brunssi taas on hyvä vastaus silloin, kun et tiedä tarjoaisitko äidille aamiaisen vai lounaan.

Äitienpäivän lounas

Tarjoa äitienpäivän lounaalla sitä, mistä tiedät äidin pitävän eniten. Kolmen ruokalajin lounas voi koostua alkukeitosta, pääruoasta ja jälkiruoasta, jonka tilalla voi hyvin olla raikas äitienpäiväkakku. Parsa, tuoreet yrtit ja kasvikset sekä raikkaat juomat tekevät äitienpäivälounaasta ajankohtaisen ja juhlavan. Koristeeksi voit poimia puhtaalta paikalta syötäviä orvokkeja tai kevään ensimmäisiä voikukkia.

Ohessa valmis menu toteutettavaksi äitienpäivänä. Voit myös koota mieleisesi menun alla olevista resepteistä.

Keväinen menu äitienpäivään

Raparperi-cosmopolitan

Pehmeä parsakeitto

Pähkinäsämpylät

Pistaasitäytteiset broilerinfileet, appelsiini-limettimarinadi ja mangosalsa

Suklaapilvikakku ja kahvi

Äitienpäiväkakku

Ennen kuin teet äitienpäiväkakun, selvitä, onko äitisi sitruuna- vai suklaaihminen. Jos äitisi rakastaa raikkaita makuja, hemmottele häntä raparperi-marenkitortulla, trendikkäällä Key lime piella tai sitruunaisella suklaakakulla. Jos hän taas on täyteläisten kakkujen ystävä, leivo mehevä suklaakakku tai suklaajuustokakku. Lasten käsissä onnistuu herkullinen ja helppo ranskalainen suklaatorttu, jota äiti eikä oikeastaan kukaan muukaan voi vastustaa.

Kaipaatko lisää ideoita äitienpäivän ihaniin kakkuihin? Kurkkaa vinkit erilaisiin juustokakkuihin sekä täytekakkuihin!

Lue lisää:

Leivo itse helpot ja herkulliset äitienpäiväleivokset

11 kauneinta ideaa äitienpäiväkimppuihin

"Pidä tiskipöytä ja wc siistinä, niistä emäntä tunnetaan" – tämän opin äidiltäni kodinhoidosta

Julkaistu: 23.5.2017
Katso myös nämä