Äitienpäivä – parhaat herkut ja suosituimmat reseptit kevään ihanimpaan juhlaan
Ruoka
Äitienpäivä – parhaat herkut ja suosituimmat reseptit kevään ihanimpaan juhlaan
Äitienpäivä on äitien, mammojen, mutsien ja mummujen juhlaa! Mikä olisikaan ihanampi tapa kiittää äitiä kuin itse kokattu ateria tai kotona leivottu kakku? Äitienpäivän vietto toukokuun toisena sunnuntaina sai alkunsa Yhdysvalloissa yli sata vuotta sitten. Suomessa äitienpäivän perinteisiin kuuluu esimerkiksi aamiainen sänkyyn sekä valkovuokkojen poimiminen. Katso tästä keväiset reseptit ihanaan äitienpäivään!
22.5.2017
 |
Maku

Äitienpäivän ihana aamiainen

Äitienpäivän paras aloitus itse tehty aamiainen. Keitä klassinen maitokahvi tai yllätä äiti kylmällä frappé-kahvilla. Vai ilahtuisiko äiti kauniisti koristellusta smoothiekulhosta?

Valitse äitienpäivän aamiaisherkku taitojesi mukaan: äiti ilahtuu varmasti niin itse leivotuista voisarvista kuin pakasteesta paistetuistakin. Paras tapa tehdä voisarvet itse on leipoa ne paistamista vaille valmiiksi jääkaappiin edellisenä iltana. Jos haluat selvitä hieman helpommalla, mutta silti tehdä sarvet itse, kääräise voitaikinasta ja nutellasta helppoja suklaacroissanteja ja paista ne sopivasti aamiaiselle.

Jos äitisi rakastaa suolaisia herkkuja, kokeile juustoisia cheddar-kauraskonsseja, pekonilla ja pinaatilla täytettyjä spiraaliskonsseja, gluteenittomia feta-tuulihattuja, kinkkumuffinsseja tai kylmäsavulohi-sienisarvia. Makeanystävälle maistuvat makeat skonssit hillolla ja kermavaahdolla, minikokoiset vadelma-valkosuklaajuustokakut tai nutellapalat, jotka vievät kielen mennessään.

Ruokaisa äitienpäiväbrunssi taas on hyvä vastaus silloin, kun et tiedä tarjoaisitko äidille aamiaisen vai lounaan.

Spiraaliskonssit

Äitienpäivän lounas

Tarjoa äitienpäivän lounaalla sitä, mistä tiedät äidin pitävän eniten. Kolmen ruokalajin lounas voi koostua alkukeitosta, pääruoasta ja jälkiruoasta, jonka tilalla voi hyvin olla raikas äitienpäiväkakku. Parsa, tuoreet yrtit ja kasvikset sekä raikkaat juomat tekevät äitienpäivälounaasta ajankohtaisen ja juhlavan. Koristeeksi voit poimia puhtaalta paikalta syötäviä orvokkeja tai kevään ensimmäisiä voikukkia.

Ohessa valmis menu toteutettavaksi äitienpäivänä. Voit myös koota mieleisesi menun alla olevista resepteistä.

Äitienpäivän keväinen menu

Pehmeä parsakeitto
Pähkinäsämpylät

Kruunaa äitienpäivä kakulla

Ennen kuin teet äitienpäiväkakun, selvitä, onko äitisi sitruuna- vai suklaaihminen. Jos äitisi rakastaa raikkaita makuja, hemmottele häntä raparperi-marenkitortulla, trendikkäällä Key lime piella, sitruuna-salmiakkikakulla tai sitruunaisella suklaakakulla.

Jos äitisi taas on täyteläisten kakkujen ystävä, leivo mehevä suklaakakku tai suklaajuustokakku. Lasten käsissä onnistuu herkullinen ja helppo ranskalainen suklaatorttu, jota äiti eikä oikeastaan kukaan muukaan voi vastustaa. Mikäli päivänsankari nauttii enemmän jäätelöstä kuin leivonnaisista, kokeile ihanaa nutella-jäätelökakkua.

Kaipaatko lisää ideoita äitienpäivän ihaniin kakkuihin? Kurkkaa vinkit erilaisiin juustokakkuihin sekä täytekakkuihin!

Suklaajuustokakku
Kommentoi »