4,3(64)
Suklaapilvikakku
1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h
Suklaapilvikakku on tahmean suklainen ja unelmanpehmeä. Mikä parasta, tämä kakku saa laskea! Notkahtanut suklaapilvikakku täytetään kuohkealla kermavaahdolla ja mansikoilla. Suosittelemme!
30.4.2010
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 palaa
Kakkupohja
250 gtummaa suklaata
150 gvoita
2 dlsokeria
6 kplmunaa
3/4 dlvehnäjauhoja
2 rklsitruslikööriä
Täyte
2 1/2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
1/2 dltomusokeria
Koristelu
250 gmansikoita
1/2 dltuoretta minttua

Sulata paloiteltu suklaa ja rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä hieman.

Voitele ja jauhota (Ø 24–26 cm) irtopohjavuoka.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jauhot siivilän läpi sekä hieman jäähtynyt suklaa ja sitruslikööri.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 180 asteessa 35–40 minuuttia. Jäähdytä kakku. Kakun keskusta vajoaa leivonnaisen jäähtyessä.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Lusikoi vaahto suklaapilvikakun pinnalle juuri ennen tarjoilua. Koristele tuoreilla mansikoilla ja mintunlehdillä. Ripottele halutessasi kermavaahdon pinnalle kaakaojauhetta.

● Voit leipoa suklaapilvikakun pohjan päivää ennen tarjoamista ja säilyttää jääkaapissa. Valmista täyte juuri ennen tarjoilua.

11 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.