Maku

Suklaapilvikakku

1 h 40 min
4.3
11

Suklaapilvikakku

Suklaapilvikakku on tahmean suklainen ja unelmanpehmeä. Mikä parasta, tämä kakku saa laskea! Notkahtanut suklaapilvikakku täytetään kuohkealla kermavaahdolla ja mansikoilla. Suosittelemme!
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Kakkupohja

  • 250 gtummaa suklaata
  • 150 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 6 kplmunaa
  • 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklsitruslikööriä

Täyte

  • 2 1/2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 1/2 dltomusokeria

Koristelu

  • 250 gmansikoita
  • 1/2 dltuoretta minttua

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h

Sulata paloiteltu suklaa ja rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä hieman.

Voitele ja jauhota (Ø 24–26 cm) irtopohjavuoka.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jauhot siivilän läpi sekä hieman jäähtynyt suklaa ja sitruslikööri.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 180 asteessa 35–40 minuuttia. Jäähdytä kakku. Kakun keskusta vajoaa leivonnaisen jäähtyessä.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Lusikoi vaahto suklaapilvikakun pinnalle juuri ennen tarjoilua. Koristele tuoreilla mansikoilla ja mintunlehdillä. Ripottele halutessasi kermavaahdon pinnalle kaakaojauhetta.

● Voit leipoa suklaapilvikakun pohjan päivää ennen tarjoamista ja säilyttää jääkaapissa. Valmista täyte juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä