Maku

Limepiiras (Key Lime Pie)

2 h 5 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h 25 min
Key Lime Pie on limepiiras, jonka täytteen maun salaisuutena on kondensoitu maito. Ihanan raikas leivonnainen, suosittelemme!
KA
4.2
31
Julkaistu 21.4.2011


Reseptin ainekset (12 palaa)

  • 200 gdigestivekeksejä
  • 100 gvoita (sulatettuna)
  • 2 rklsokeria

Limetäyte

  • 3limeä
  • 6keltuaista
  • 400 gkondensoitua maitoa (säilyke, makeutettu)
  • 1 rklvaniljasokeria

Koristeluun

  • 1 dlkuohukermaa (vaahdotettuna)
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1lime (lohkottuna)
Tulosta

Key Lime Pie – ohje:

  1. Tee ensin pohja. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää voisula ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
  2. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 24 cm) leivinpaperilla ja kaada keksiseos vuokaan. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille lusikan avulla.
  3. Paista pohjaa 150-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Jätä pohja odottamaan.
  4. Säädä uunin lämpö 175 asteeseen.
  5. Tee täyte. Pese limet huolellisesti. Raasta vihreää kuorta 2 tl. Vältä kuoren valkoista, kitkerää osaa. Purista limeteistä 1 dl mehua.
  6. Erottele munista keltuaiset. Säästä valkuaiset vaikkapa munakkaaseen tai tee marenkeja piiraan koristeeksi.
  7. Vatkaa keltuaiset ja tiivistemaito sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja valuta joukkoon limen mehu. Lisää myös kuoriraaste ja vaniljasokeri.
  8. Kaada täyte pohjalle.
  9. Kypsennä limetorttua uunissa noin 15 minuuttia, kunnes se on hyytynyt.
  10. Jäähdytä limepiiras, peitä se kelmulla ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
  11. Siirrä limepiiras tarjoiluvadille. Koristele Key Lime Pie vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla ja limelohkoilla.
31 kommenttia