Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Limepiiras (Key Lime Pie)

2 h 5 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 25 min

Key Lime Pie on limepiiras, jonka täytteen maun salaisuutena on kondensoitu maito. Ihanan raikas leivonnainen, suosittelemme!

21.4.2011
Reseptin ainekset
12 palaa
200 g
digestivekeksejä
100 g
voita (sulatettuna)
2 rkl
sokeria
Limetäyte
3
limeä
6
keltuaista
400 g
kondensoitua maitoa (säilyke, makeutettu)
1 rkl
vaniljasokeria
Koristeluun
1 dl
kuohukermaa (vaahdotettuna)
1 tl
vaniljasokeria
1
lime (lohkottuna)

Key Lime Pie – ohje:

  1. Tee ensin pohja. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää voisula ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
  2. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 24 cm) leivinpaperilla ja kaada keksiseos vuokaan. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille lusikan avulla.
  3. Paista pohjaa 150-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Jätä pohja odottamaan.
  4. Säädä uunin lämpö 175 asteeseen.
  5. Tee täyte. Pese limet huolellisesti. Raasta vihreää kuorta 2 tl. Vältä kuoren valkoista, kitkerää osaa. Purista limeteistä 1 dl mehua.
  6. Erottele munista keltuaiset. Säästä valkuaiset vaikkapa munakkaaseen tai tee marenkeja piiraan koristeeksi.
  7. Vatkaa keltuaiset ja tiivistemaito sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja valuta joukkoon limen mehu. Lisää myös kuoriraaste ja vaniljasokeri.
  8. Kaada täyte pohjalle.
  9. Kypsennä limetorttua uunissa noin 15 minuuttia, kunnes se on hyytynyt.
  10. 10
    Jäähdytä limepiiras, peitä se kelmulla ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
  11. 11
    Siirrä limepiiras tarjoiluvadille. Koristele Key Lime Pie vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla ja limelohkoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt