Limepiiras (Key Lime Pie)
2 h 5 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
1 h 25 minKey Lime Pie on limepiiras, jonka täytteen maun salaisuutena on kondensoitu maito. Ihanan raikas leivonnainen, suosittelemme!
KA
4.2
Kuvat
Julkaistu 21.4.2011

Limepiiras (Key Lime Pie)
Reseptin ainekset (12 palaa)
- 200 gdigestivekeksejä
- 100 gvoita (sulatettuna)
- 2 rklsokeria
Limetäyte
- 3limeä
- 6keltuaista
- 400 gkondensoitua maitoa (säilyke, makeutettu)
- 1 rklvaniljasokeria
Koristeluun
- 1 dlkuohukermaa (vaahdotettuna)
- 1 tlvaniljasokeria
- 1lime (lohkottuna)
Key Lime Pie – ohje:
- Tee ensin pohja. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää voisula ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
- Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 24 cm) leivinpaperilla ja kaada keksiseos vuokaan. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille lusikan avulla.
- Paista pohjaa 150-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Jätä pohja odottamaan.
- Säädä uunin lämpö 175 asteeseen.
- Tee täyte. Pese limet huolellisesti. Raasta vihreää kuorta 2 tl. Vältä kuoren valkoista, kitkerää osaa. Purista limeteistä 1 dl mehua.
- Erottele munista keltuaiset. Säästä valkuaiset vaikkapa munakkaaseen tai tee marenkeja piiraan koristeeksi.
- Vatkaa keltuaiset ja tiivistemaito sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja valuta joukkoon limen mehu. Lisää myös kuoriraaste ja vaniljasokeri.
- Kaada täyte pohjalle.
- Kypsennä limetorttua uunissa noin 15 minuuttia, kunnes se on hyytynyt.
- Jäähdytä limepiiras, peitä se kelmulla ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
- Siirrä limepiiras tarjoiluvadille. Koristele Key Lime Pie vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla ja limelohkoilla.