Limettipiiras (Key Lime Pie)
2 h 5 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
1 h 25 minKey Lime Pie on limettipiiras, jonka täytteen maun salaisuutena on kondensoitu maito. Ihanan raikas leivonnainen, suosittelemme!
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.4.2011

Limettipiiras (Key Lime Pie)
Reseptin ainekset (12 palaa)
- 200 gdigestivekeksejä
- 100 gvoita (sulatettuna)
- 2 rklsokeria
Limettitäyte
- 3 kpllimettiä
- 6 kplkeltuaista
- 400 gkondensoitua maitoa (säilyke, makeutettu)
- 1 rklvaniljasokeria
Koristeluun
- 1 dlkuohukermaa (vaahdotettuna)
- 1 tlvaniljasokeria
- 1 kpllimettiä (lohkottuna)
Key Lime Pie valmistuu näin:
- Tee ensin pohja. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää voisula ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
- Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 24 cm) leivinpaperilla ja kaada keksiseos vuokaan. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille lusikan avulla.
- Paista pohjaa 150-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Jätä pohja odottamaan.
- Säädä uunin lämpö 175 asteeseen.
- Tee täyte. Pese limetit huolellisesti. Raasta vihreää kuorta 2 tl. Vältä kuoren valkoista, kitkerää osaa. Purista limeteistä 1 dl mehua.
- Erottele munista keltuaiset. Säästä valkuaiset vaikkapa munakkaaseen tai tee marenkeja piiraan koristeeksi.
- Vatkaa keltuaiset ja tiivistemaito sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja valuta joukkoon limetin mehu. Lisää myös kuoriraaste ja vaniljasokeri.
- Kaada täyte pohjalle.
- Kypsennä limettitorttua uunissa noin 15 minuuttia, kunnes se on hyytynyt.
- Jäähdytä limettipiiras, peitä se kelmulla ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
- Siirrä limettipiiras tarjoiluvadille. Koristele Key Lime Pie vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla ja limettilohkoilla.

Limettiruudut ovat sitruksen ystävän unelmaleivokset
Maku

Limettisorbetti
Maku

Kesäkurpitsa-limettikakku
Maku

Vadelma-limettikakku – kesän juhlien herkullinen ja hurmaava katseiden kääntäjä
Kotivinkki

Pienet limettipikkuleivät
Kotivinkki

Limetti-kookosmuffinit
Maku

Limettinen raakakakku
Maku

Limetti-päärynätäytekakku
Maku