Maku

Limettipiiras (Key Lime Pie)

2 h 5 min
4.4
31

Limettipiiras (Key Lime Pie)

Key Lime Pie on limettipiiras, jonka täytteen maun salaisuutena on kondensoitu maito. Suosittelemme!
Teksti Saara Törmä
Kuvat Saara Törmä
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

  • 200 gdigestivekeksejä
  • 100 gvoita (sulatettuna)
  • 2 rklsokeria

Limettitäyte

  • 3 kpllimettiä
  • 6 kplkeltuaista
  • 400 gkondensoitua maitoa (säilyke, makeutettu)
  • 1 rklvaniljasokeria

Koristeluun

  • 1 dlkuohukermaa (vaahdotettuna)
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 kpllimettiä (lohkottuna)

Tee näin

2 h 5 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 25 min

Valmista Key Lime Pie näin:

Tee pohja. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää voisula ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.

Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 24 cm) leivinpaperilla ja kaada keksiseos vuokaan. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille lusikan avulla.

Paista pohjaa 150-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Jätä pohja odottamaan.

Säädä uunin lämpö 175 asteeseen.

Tee täyte. Pese limetit huolellisesti. Raasta vihreää kuorta 2 tl. Vältä kuoren valkoista, kitkerää osaa. Purista limeteistä 1 dl mehua.

Erottele munista keltuaiset. Säästä valkuaiset munakkaaseen.

Vatkaa keltuaiset ja tiivistemaito sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja valuta joukkoon limetin mehu. Lisää myös kuoriraaste ja vaniljasokeri.

Kaada täyte pohjalle.

Kypsennä limettitorttua uunissa noin 15 minuuttia, kunnes se on hyytynyt.

Jäähdytä limettipiiras, peitä se kelmulla ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Siirrä limettipiiras tarjoiluvadille.

Koristele Key Lime Pie vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla ja limettilohkoilla.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä