4,2(185)
Limepiiras (Key Lime Pie)
kasvis
2 h 5 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 25 min
Key Lime Pie on limepiiras, jonka täytteen maun salaisuutena on kondensoitu maito. Ihanan raikas leivonnainen, suosittelemme!
Julkaistu 21.4.2011
Maku
Reseptin ainekset 12 palaa
200 gdigestivekeksejä
100 gvoita (sulatettuna)
2 rklsokeria
Limetäyte
3limeä
6keltuaista
400 gkondensoitua maitoa (säilyke, makeutettu)
1 rklvaniljasokeria
Koristeluun
1 dlkuohukermaa (vaahdotettuna)
1 tlvaniljasokeria
1lime (lohkottuna)

Key Lime Pie – ohje:

  1. Tee ensin pohja. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää voisula ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
  2. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 24 cm) leivinpaperilla ja kaada keksiseos vuokaan. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille lusikan avulla.
  3. Paista pohjaa 150-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Jätä pohja odottamaan.
  4. Säädä uunin lämpö 175 asteeseen.
  5. Tee täyte. Pese limet huolellisesti. Raasta vihreää kuorta 2 tl. Vältä kuoren valkoista, kitkerää osaa. Purista limeteistä 1 dl mehua.
  6. Erottele munista keltuaiset. Säästä valkuaiset vaikkapa munakkaaseen tai tee marenkeja piiraan koristeeksi.
  7. Vatkaa keltuaiset ja tiivistemaito sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja valuta joukkoon limen mehu. Lisää myös kuoriraaste ja vaniljasokeri.
  8. Kaada täyte pohjalle.
  9. Kypsennä limetorttua uunissa noin 15 minuuttia, kunnes se on hyytynyt.
  10. Jäähdytä limepiiras, peitä se kelmulla ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
  11. Siirrä limepiiras tarjoiluvadille. Koristele Key Lime Pie vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla ja limelohkoilla.
31 kommenttia