Maku

Munakas

10 min
GL
KA
3.89
0

Munakas sopii mainiosti niin arkiruoaksi kuin aamiaspöytään. Onnistuneen munakkaan tekeminen perustuu kuumaan pannuun ja munakasmassan liikkeessä pitämiseen. Nopea kypsyminen takaa mehevyyden ja kuohkeuden.
Tulosta
Teksti Hannes Uusitalo
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (1 annosta)

Munakas

  • 3 kplmunaa (luomu)
  • 3 rklluomukevytmaitoa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Pinnalle

  • 2 rklruohosipulia

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

Munakas valmistuu näin:

  1. Sekoita kulhossa munakkaan ainekset.
  2. Kuumenna rasva paistinpannulla. Kaada munaseos kuumalle pannulle. Siirtele massaa paistinlastalla reunoilta keskelle niin, että reunoille valuu aina hyytymätöntä munaa.
  3. Kun munakas on hyytynyt lähes kokonaan, sammuta paistolevy ja anna hyytyä pannussa vielä muutama minuutti.
  4. Silppua halutessasi hieman ruohosipulia munakkaalle ja tarjoa lämpimänä.

Vinkki!

Voit valita munakkaan täytteeksi lähes mitä tahansa. Klassisia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi kinkku, juusto, peruna, tonnikala, savukala, tomaatit, sienet, yrtit, jauheliha ja paprika.

MITÄ PIDIT?
3.89