Munakas sopii mainiosti niin arkiruoaksi kuin aamiaispöytään. Onnistuneen munakkaan tekeminen perustuu kuumaan pannuun ja munakasmassan liikkeessä pitämiseen. Nopea kypsyminen takaa mehevyyden ja kuohkeuden.
Kuumenna rasva paistinpannulla. Kaada munaseos kuumalle pannulle. Siirtele massaa paistinlastalla reunoilta keskelle niin, että reunoille valuu aina hyytymätöntä munaa.
Kun munakas on hyytynyt lähes kokonaan, sammuta paistolevy ja anna hyytyä pannussa vielä muutama minuutti.
Silppua halutessasi hieman ruohosipulia munakkaalle ja tarjoa lämpimänä.
Vinkki!
Voit valita munakkaan täytteeksi lähes mitä tahansa. Klassisia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi kinkku, juusto, peruna, tonnikala, savukala, tomaatit, sienet, yrtit, jauheliha ja paprika.