3,1(17)
Nutellapalat – mokkapalojen superherkulliset haastajat
Kasvis
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Nutellapalat kuorrutetaan nimensä mukaisesti suklaisella pähkinälevitteellä. Mehevät ja makeat herkkupalat ovat paitsi vastustamattomia myös uskomattoman helppoja valmistaa.
Julkaistu 1.9.2017
Kotivinkki
Reseptin ainekset
30–35 palaa
Pohja
3 dlkevytmaitoa
300 gvoita
4 dlsokeria
9 dlvehnäjauhoja
½ dlvaniljakreemijauhetta (esim. Dr. Oetker)
1 rklleivinjauhetta
4munaa
Kuorrutus
150 gvoita
1 tlksuklaa-maapähkinälevitettä (esim. Nutella)
Koristeluun
noin 35pretzel-suolarinkeliä

Nutellapalat valmistuvat näin:

  1. Mittaa maito kulhoon. Sulata voi ja sekoita maitoon. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää maito-voiseos ja sekoita. Lisää lopuksi munat ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle korkeareunaiselle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ennen kuorruttamista.
  3. Sulata voi kattilassa. Lisää suklaa-maapähkinälevite ja sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki ennen kuin levität sen pohjalle. Koristele nutellapalat pretzeleillä ja anna kuorrutteen kovettua ennen leikkaamista. Tarjoile nutellapalat herkkusuille!

Vinkki!

Katso myös perinteisten mokkapalojen resepti, jolla leivot suosikkiherkut niin kahvipöytään kuin myyjäisiinkin.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.