Kotivinkki

Nutellapalat – mokkapalojen superherkulliset haastajat

50 min
KA
3.09
0

Nutellapalat kuorrutetaan nimensä mukaisesti suklaisella pähkinälevitteellä. Mehevät ja makeat herkkupalat ovat paitsi vastustamattomia myös uskomattoman helppoja valmistaa.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (30–35 palaa)

Pohja

  • 3 dlkevytmaitoa
  • 300 gvoita
  • 4 dlsokeria
  • 9 dlvehnäjauhoja
  • ½ dlvaniljakreemijauhetta (esim. Dr. Oetker)
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 4munaa

Kuorrutus

  • 150 gvoita
  • 1 tlksuklaa-maapähkinälevitettä (esim. Nutella)

Koristeluun

  • noin 35pretzel-suolarinkeliä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Nutellapalat valmistuvat näin:

  1. Mittaa maito kulhoon. Sulata voi ja sekoita maitoon. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää maito-voiseos ja sekoita. Lisää lopuksi munat ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle korkeareunaiselle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ennen kuorruttamista.
  3. Sulata voi kattilassa. Lisää suklaa-maapähkinälevite ja sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki ennen kuin levität sen pohjalle. Koristele nutellapalat pretzeleillä ja anna kuorrutteen kovettua ennen leikkaamista. Tarjoile nutellapalat herkkusuille!

Vinkki!

Katso myös perinteisten mokkapalojen resepti, jolla leivot suosikkiherkut niin kahvipöytään kuin myyjäisiinkin.

MITÄ PIDIT?
3.09