


Nutellapalat – mokkapalojen superherkulliset haastajat
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Nutellapalat kuorrutetaan nimensä mukaisesti suklaisella pähkinälevitteellä. Mehevät ja makeat herkkupalat ovat paitsi vastustamattomia myös uskomattoman helppoja valmistaa.
Reseptin ainekset
30–35 palaa
Pohja
3 dl
kevytmaitoa
300 g
voita
4 dl
sokeria
9 dl
vehnäjauhoja
½ dl
vaniljakreemijauhetta (esim. Dr. Oetker)
1 rkl
leivinjauhetta
4
munaa
Kuorrutus
150 g
voita
1 tlk
suklaa-maapähkinälevitettä (esim. Nutella)
Koristeluun
noin 35
pretzel-suolarinkeliä
Nutellapalat – ohje:
- Mittaa maito kulhoon. Sulata voi ja sekoita maitoon. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää maito-voiseos ja sekoita. Lisää lopuksi munat ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle korkeareunaiselle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ennen kuorruttamista.
- Sulata voi kattilassa. Lisää suklaa-maapähkinälevite ja sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki ennen kuin levität sen pohjalle. Koristele nutellapalat pretzeleillä ja anna kuorrutteen kovettua ennen leikkaamista. Tarjoile nutellapalat herkkusuille!
Vinkki!
Katso myös perinteisten mokkapalojen ohje, jolla leivot suosikkiherkut niin kahvipöytään kuin myyjäisiinkin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat