4(48)
Suklaajuustokakku
2 h 35 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 50 min
Suklaajuustokakun täyteläisyyden salaisuutena on tuorejuuston, ranskankerman ja tumman suklaan mehevä makumaailma. Tätä täyteläistä herkkua on pakko ottaa aina pieni pala lisää...
Julkaistu 11.5.2012
Maku
Reseptin ainekset
12 palaa
Pohja
200 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
1 dlsokeria
2 kplmunaa
3 dlvehnäjauhoja
1/2 dlkaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta
Täyte
400 gtuorejuustoa
2 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
200 gtummaa suklaata
3 kplmunaa
1 dlsokeria
Koristeluun
5 dlkirsikoita

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 26 cm) pohjalle.

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Sekoita kaikki pohjan huoneenlämpöiset raaka-aineet sähkövatkaimella kuohkeaksi taikinaksi, noin 3 minuuttia. Levitä ja painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Nosta vuoka kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.

Sekoita täytteen tuorejuusto ja kerma.

Sulata suklaa mikroaaltouunissa (sulatusteholla) tai vesihauteessa. Lisää täytteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita vaahto ja suklaa-tuorejuustoseos varovasti tasaiseksi.

Kaada suklaa-juustotäyte pohjan päälle vuokaan. Paista suklaajuustokakkua uunin alatasolla noin 50 minuuttia.

Jäähdytä juustokakku kunnolla (esim. jääkaapissa) ennen tarjoilua.

Koristele suklaajuustokakku tuoreilla kirsikoilla.

6 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.