Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 26 cm) pohjalle.
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Sekoita kaikki pohjan huoneenlämpöiset raaka-aineet sähkövatkaimella kuohkeaksi taikinaksi, noin 3 minuuttia. Levitä ja painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Nosta vuoka kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.
Sekoita täytteen tuorejuusto ja kerma.
Sulata suklaa mikroaaltouunissa (sulatusteholla) tai vesihauteessa. Lisää täytteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita vaahto ja suklaa-tuorejuustoseos varovasti tasaiseksi.
Kaada suklaa-juustotäyte pohjan päälle vuokaan. Paista suklaajuustokakkua uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
Jäähdytä juustokakku kunnolla (esim. jääkaapissa) ennen tarjoilua.
Koristele suklaajuustokakku tuoreilla kirsikoilla.