Pehmeä parsakeitto
50 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
10 minSilkinsileä parsakeitto sulaa suuhun. Kevään paras keitto on pehmeän makuinen ja sopii niin alkuruoaksi kuin kevyeksi lounaaksikin.
GL
MU
4
Kuvat
Julkaistu 18.5.2010

Pehmeä parsakeitto
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 kgparsaa
- 2 kplsalottisipulia
- 1 rklvoita
- 8 dlvettä
- 3 rklkanafondia
- 2 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
- 1/4 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Parsakeitto – ohje:
- Huuhtele parsat. Kuori parsojen pintakerros tarvittaessa pois. Leikkaa tai napsauta puumainen kantaosa pois.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita rasvassa kattilan pohjalla muutaman minuutin ajan.
- Lisää kattilaan vesi ja kanafondi.
- Kiehauta ja lisää parsat. Keitä 5–10 minuuttia. Säästä muutama parsannuppu koristelua varten.
- Kaada kanalientä kattilasta talteen. Soseuta esim. sauvasekoittimella.
- Ohenna keitto sopivan paksuiseksi kanaliemellä ja ranskankermalla.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna ja tarjoa parsakeitto.
Vinkki!
Lorauta pehmeään parsakeittoon halutessasi tilkka valkoviiniä.