


Pehmeä parsakeitto
50 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 10 min
Silkinsileä parsakeitto sulaa suuhun. Kevään paras keitto on pehmeän makuinen ja sopii niin alkuruoaksi kuin kevyeksi lounaaksikin.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
parsaa
2 kpl
salottisipulia
1 rkl
voita
8 dl
vettä
3 rkl
kanafondia
2 dl
ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Parsakeitto – ohje:
- Huuhtele parsat. Kuori parsojen pintakerros tarvittaessa pois. Leikkaa tai napsauta puumainen kantaosa pois.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita rasvassa kattilan pohjalla muutaman minuutin ajan.
- Lisää kattilaan vesi ja kanafondi.
- Kiehauta ja lisää parsat. Keitä 5–10 minuuttia. Säästä muutama parsannuppu koristelua varten.
- Kaada kanalientä kattilasta talteen. Soseuta esim. sauvasekoittimella.
- Ohenna keitto sopivan paksuiseksi kanaliemellä ja ranskankermalla.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna ja tarjoa parsakeitto.
Vinkki!
Lorauta pehmeään parsakeittoon halutessasi tilkka valkoviiniä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat