Maku

Pehmeä parsakeitto

50 min
GL
MU
3.98
3

Silkinsileä parsakeitto sulaa suuhun. Kevään paras keitto on pehmeän makuinen ja sopii niin alkuruoaksi kuin kevyeksi lounaaksikin.
Tulosta
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kgparsaa
  • 2 kplsalottisipulia
  • 1 rklvoita
  • 8 dlvettä
  • 3 rklkanafondia
  • 2 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN10 min

Huuhtele parsat. Kuori parsojen pintakerros tarvittaessa pois. Leikkaa tai napsauta puumainen kantaosa pois.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita rasvassa kattilan pohjalla muutaman minuutin ajan.

Lisää kattilaan vesi ja kanafondi. 

Kiehauta ja lisää parsat. Keitä 5–10 minuuttia. Säästä muutama parsannuppu koristelua varten.

Kaada kanalientä kattilasta talteen. Soseuta esim. sauvasekoittimella.

Ohenna keitto sopivan paksuiseksi kanaliemellä ja ranskankermalla.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuumenna ja tarjoa parsakeitto.

 Lorauta pehmeään parsakeittoon halutessasi tilkka valkoviiniä.

MITÄ PIDIT?
3.98