Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pehmeä parsakeitto

50 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 10 min

Silkinsileä parsakeitto sulaa suuhun. Kevään paras keitto on pehmeän makuinen ja sopii niin alkuruoaksi kuin kevyeksi lounaaksikin.

18.5.2010
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
parsaa
2 kpl
salottisipulia
1 rkl
voita
8 dl
vettä
3 rkl
kanafondia
2 dl
ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria

Parsakeitto – ohje:

  1. Huuhtele parsat. Kuori parsojen pintakerros tarvittaessa pois. Leikkaa tai napsauta puumainen kantaosa pois.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita rasvassa kattilan pohjalla muutaman minuutin ajan.
  3. Lisää kattilaan vesi ja kanafondi. 
  4. Kiehauta ja lisää parsat. Keitä 5–10 minuuttia. Säästä muutama parsannuppu koristelua varten.
  5. Kaada kanalientä kattilasta talteen. Soseuta esim. sauvasekoittimella.
  6. Ohenna keitto sopivan paksuiseksi kanaliemellä ja ranskankermalla.
  7. Mausta suolalla ja pippurilla.
  8. Kuumenna ja tarjoa parsakeitto.

Vinkki! 

Lorauta pehmeään parsakeittoon halutessasi tilkka valkoviiniä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt