Maku

Pehmeä parsakeitto

50 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
10 min
Silkinsileä parsakeitto sulaa suuhun. Kevään paras keitto on pehmeän makuinen ja sopii niin alkuruoaksi kuin kevyeksi lounaaksikin.
GL
MU
4
3
Julkaistu 18.5.2010


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1 kgparsaa
  • 2 kplsalottisipulia
  • 1 rklvoita
  • 8 dlvettä
  • 3 rklkanafondia
  • 2 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta

Parsakeitto – ohje:

  1. Huuhtele parsat. Kuori parsojen pintakerros tarvittaessa pois. Leikkaa tai napsauta puumainen kantaosa pois.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita rasvassa kattilan pohjalla muutaman minuutin ajan.
  3. Lisää kattilaan vesi ja kanafondi. 
  4. Kiehauta ja lisää parsat. Keitä 5–10 minuuttia. Säästä muutama parsannuppu koristelua varten.
  5. Kaada kanalientä kattilasta talteen. Soseuta esim. sauvasekoittimella.
  6. Ohenna keitto sopivan paksuiseksi kanaliemellä ja ranskankermalla.
  7. Mausta suolalla ja pippurilla.
  8. Kuumenna ja tarjoa parsakeitto.

Vinkki! 

Lorauta pehmeään parsakeittoon halutessasi tilkka valkoviiniä.

3 kommenttia