


Kinkkumuffinssit
Kun mieli tekee pientä ja helppoa suolaista, pyöräytä kinkkumuffinssit.
1. Suikaloi kinkku. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. 2. Sekoita keskenään kinkkusuikaleet, sipuli, valkosipuli, vehnäjauhot, juustoraaste, sokeri, leivinjauhe ja mausteet.
3. Sekoita toisessa kulhossa kananmuna, maito ja öljy.
4. Yhdistä kuivat aineet tasaiseksi taikinaksi.
5. Täytä muffinssivuoat (16 kpl) taikinalla. Jätä vuoan reunasta noin kolmasosa kohoamisvaraa. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes puutikulla kokeiltaessa taikinaa ei enää tartu siihen. 6. Anna muffinien jäähtyä. Notkista maustamatonta tai haluamasi makuista tuorejuustoa ja koristele kinkkumuffinssit sillä. Ripottele pinnalle tuoreita yrttejä.