Kotivinkki

Kinkkumuffinssit

45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
15 min
Kun mieli tekee pientä ja helppoa suolaista, pyöräytä kinkkumuffinssit.
0
0
Julkaistu: 6.1.2016


Ainekset (16 kpl)

  • 100 gkinkkua
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 150 gjuustoraastetta
  • 1 tlsokeria
  • 3 tlleivinjauhetta
  • ¼ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • 1kananmuna
  • 2 ¼ dlmaitoa
  • ½ dlöljyä

Kinkkumuffinssien päälle

  • 200 gtuorejuustoa
  • tuoreita yrttiä
Tulosta
1. Suikaloi kinkku. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. 2. Sekoita keskenään kinkkusuikaleet, sipuli, valkosipuli, vehnäjauhot, juustoraaste, sokeri, leivinjauhe ja mausteet.  
3. Sekoita toisessa kulhossa kananmuna, maito ja öljy.  
4. Yhdistä kuivat aineet tasaiseksi taikinaksi.  
5. Täytä muffinssivuoat (16 kpl) taikinalla. Jätä vuoan reunasta noin kolmasosa kohoamisvaraa. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes puutikulla kokeiltaessa taikinaa ei enää tartu siihen. 6. Anna muffinien jäähtyä. Notkista maustamatonta tai haluamasi makuista tuorejuustoa ja koristele kinkkumuffinssit sillä. Ripottele pinnalle tuoreita yrttejä.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »