Maku

Cheddar-kauraskonssit

45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
15 min
Cheddar-kauraskonssit ovat ainoa viikonloppuaamun kiireellisesti toimitettava asia: skonssit ovat nimittäin parhaimmillaan uunilämpiminä.
MU
4.5
0
Teksti
Julkaistu: 13.11.2014


Ainekset (8 kpl)

  • 50 gvoita
  • 100 gcheddarjuustoa (kovaa)
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 1/2 dlkevytmaitoa
Tulosta
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa voi kuutioiksi ja raasta cheddar.
Sekoita kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Nypi voi ja jauhot sekaisin. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet, kolme neljäsosaa cheddarista ja ripaus suolaa.
Lisää joukkoon maito ja kokoa taikina palloksi.
Kauli taikina noin 2 cm:n paksuiseksi levyksi jauhotetun pöydän päällä. Leikkaa leivosmuotilla tai esim. juomalasilla taikinasta 8 ympyränmuotoista skonssia. Älä väännä muottia leikatessasi, sillä se voi johtaa epätasaiseen kohoamiseen.
Ripottele skonssien päälle loppu juustoraaste.
Paista juustoskonssit uunissa kullanruskeiksi, 12–15 minuuttia.
Tarjoile cheddar-kauraskonssit uunilämpiminä voin kera.
MITÄ PIDIT?
4.5
Kommentoi »