


Cheddar-kauraskonssit
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Cheddar-kauraskonssit ovat ainoa viikonloppuaamun kiireellisesti toimitettava asia: skonssit ovat nimittäin parhaimmillaan uunilämpiminä.
Reseptin ainekset
8 kpl
50 g
voita
100 g
cheddarjuustoa (kovaa)
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 dl
kaurahiutaleita
1/4 tl
suolaa
1 1/2 dl
kevytmaitoa
Cheddar-kauraskonssit – ohje:
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa voi kuutioiksi ja raasta cheddar.
- Sekoita kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Nypi voi ja jauhot sekaisin. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet, kolme neljäsosaa cheddarista ja ripaus suolaa.
- Lisää joukkoon maito ja kokoa taikina palloksi.
- Kauli taikina noin 2 cm:n paksuiseksi levyksi jauhotetun pöydän päällä. Leikkaa leivosmuotilla tai esim. juomalasilla taikinasta 8 ympyränmuotoista skonssia. Älä väännä muottia leikatessasi, sillä se voi johtaa epätasaiseen kohoamiseen.
- Ripottele skonssien päälle loppu juustoraaste.
- Paista juustoskonssit uunissa kullanruskeiksi, 12–15 minuuttia.
- Tarjoile cheddar-kauraskonssit uunilämpiminä voin kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat