4,6(12)
Nutella-jäätelökakku
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h
Tämä jäätelökakku hurmaa juhlissa kaiken ikäiset herkutelijat. Kasaa keksipohjan päälle häpemättömän paljon jäätelöä ja Nutellaa. Verhoile komeus sulatetulla suklaalla. Koristele kauden marjoilla ja hedelmillä. Hykerryttävän helppoa ja uskomatton hyvää! Kuva: Satu Nyström
Julkaistu 2.7.2015
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
345 gsuklaatäytekeksejä (esim. Fazerina)
175 gNutellaa (1/2 prk)
Täyte
1 lTiikeri-jäätelöä (pehmeää)
1 lNougat- tai suklaajäätelöä (pehmeää)
175 gNutellaa (1/2 prk)
Päälle
200 gmaitosuklaata
mansikoita tai kirsikoita
keksejä tai kierrevohveleita
tomusokeria

Murskaa keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.

Yhdistä keksirouheeseen puolet Nutellasta.

Painele keksiseos muovikelmulla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Ota jäätelöt hetkeksi huoneenlämpöön. Sekoita loput Nutellasta Tiikerijäätelöön. 

Annostele keksipohjalle pehmeää jäätelöä kerroksittain.

Peitä jäätelökakku muovikelmulla ja nosta se pakastimeen vielä muutamaksi tunniksi.

Ota kakku pakastimesta, irrota sen ympäriltä kakkuvuoka ja muovikelmut. Nosta kakku tarjoiluvadille.

Sulata paloiteltu suklaa mikroaaltouunissa miedolla teholla ja 30 sekuntin välein sekoittaen.

Valuta suklaa heti jäätelökakun päälle ja osittain myös reunoille.

Koristele tuoreilla marjoilla ja hedelmillä sekä halutessasi vohveleilla tai kekseillä. Ripauta päälle myös hieman tomusokeria.

Tarjoa heti. Käytä leikkaamisessa apuna lämpimään veteen kastettua terävää veistä, sillä suklaasula jähmettyy nopeasti kylmän jäätelön päälle kovaksi kerrokseksi.

Voit käyttä jäätelökakun pohjana myös valmista sokerikakku- tai kääretorttupohjaa. Voit muunnella kakkua helposti eri makuisilla jäätelöillä.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.